טריק קטן שישדרג את מרק הירקות הרגיל שלכם או מה קורה כשקולים ירקות למרק ולא רק מבשלים אותם
חורף זו ההזדמנות לאוורר מתכוני מרקים ישנים כמו גם לרענן, לאלתר וליצור מתכונים חדשים.
מרק ירקות כולם מכירים.
ומסתבר שאפילו למרק ירקות יש מגוון גדול של סגנונות.
אפשר לחתוך את הירקות לחתיכות גסות ופשוט לבשל במים עם תבלינים
אפשר קודם לטגן ולהשחים בשמן ואז להוסיף את המים והתבלינים ולבשל
ואפשר גם להקפיד על חיתוך הירקות לריבועים כמה שיותר משורטטים כדי שבהגשה זו תהיה חגיגה לא רק לפה אלא גם לעיניים.
והרי ידוע, שאנחנו קודם כל ודבר ראשון אוכלים עם העיניים.
ככל שהמנה יפה יותר, ומוגשת בצורה אסטית יותר, ככה אנחנו מראש נניח שהיא טעימה יותר.
ככה שהמנה נראית בצבעים שלא מושכים את העין או שהיא מוגשת בצורה מרושלת, כך מראש, נניח שהמנה פחות טעימה
וכל זה עוד לפני שלקחנו אפילו ביס.
זה ברור הרי, שבמציאות, בסופו של דבר המראה לא קובע על הטעם. אבל הוא בהחלט קובע על החשק שלנו בכלל לנסות.
טיפ חשוב דרך אגב להורים, שאני לומדת אותו כל יום מחדש.
ככל שלאוכל יש צבעים משמחים מגוונים, ככל שההגשה יותר יפה, מיוחדת – ככה יש יותר סיכוי שהילדות שלי יסכימו לפחות לנסות ולטעום.
אבל. וזה אבל חשוב ממש
שום דבר יפה ואסטתי ככל שיהיה לא יחפה על טעם. אז מבחינתן, השקעתי בלוק אבל הטעם לא משהו – הלך עליי. הן לא יאכלו. מה שנקרא – אין הנחות.
ולמה כל ההקדמה הזו?
כי המרק שנכין, מרק ירקות קלויים, הוא עם פוטנציאל טעם אדיר, אבל עם מראה, איך לומר…לא משהו. בבקשה, אל תתנו לזה להטעות אתכם.
זה אחד המרקים הטעימים והמחממים של החורף הזה.
רוצים להוסיף לו טוויסט מעניין? שימו בו כף של קרם פרש או שמנת חמוצה 27% ותרגישו איך אתם יושבים עם פוך וחרמונית על גג העולם!
באיזה ירקות כדאי לבחור?
כעקרון זה מרק שמתאים ל “כל מה שנשאר / יש במקרר” באמת. בלי לסנן.
ככל שיהיו בו ירקות שורש הוא יהיה יותר עשיר
אם תשימו שומר – ישתלב בו גם טעם אניסי
תפוחי אדמה לעומת זאת, פחות מתאימים כאן כי הם קמחיים מידי עבורו. אבל שוב, אם זה מה שיש בהישג יד, אפשר להוסיף גם אחד או שניים.
באיזה תבלינים כדאי להשתמש?
אז ברור שאפשר לגוון כאן ולתבל בכל מה שבא לכם מתוך תערובות התבלינים שיש לכם בבית. אבל אני אוהבת שזה יהיה קל. תערובת תבלינים אחת שתתן את כל הטעם מתחילתו ועד סופו, בלי להסתבך בלאזן טעמים של תבלינים שונים.
אני בחרתי את תערובת ונציה בעיקר כי אני אוהבת את השלוב של עשבי התיבול, הפפריקה והכמון אבל גם לילו ספייס מאד תתאים כאן ובעצם, כל תערובת טעמים שתבחרו לשים כאן תהיה נפלאה.
למרק הזה יש 3 שלבי הכנה.
צולים את הירקות בתנור (אפשר גם על הגריל)
מבשלים במים עם תבלינים
טוחנים ומגישים.
פשוט!
כשאתם מכינים, אני אשמח ממש אם תשתפו אותי באינסטגרם ותתייגו אותנו #התבליניםשלאיילת או @ayelet_venezia
וזו הזדמנות גם להזמין אתכם לעקוב אחריי כי בסטורי אני הרבה פעמים מפרסמת טיפים, ומתכונים שלא עולים בבלוג או בפייסבוק.
ואל תשכחו כמובן את קבוצת הפייסבוק שלנו שהיא המקום הנפלא לשאול כל שאלה שיש לכם על תבשילים ומתכונים. במטבח עם איילת