משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

מרק ירקות קלויים

שיתוף

טריק קטן שישדרג את מרק הירקות הרגיל שלכם או מה קורה כשקולים ירקות למרק ולא רק מבשלים אותם

חורף זו ההזדמנות לאוורר מתכוני מרקים ישנים כמו גם לרענן, לאלתר וליצור מתכונים חדשים.

מרק ירקות כולם מכירים.

ומסתבר שאפילו למרק ירקות יש מגוון גדול של סגנונות.

אפשר לחתוך את הירקות לחתיכות גסות ופשוט לבשל במים עם תבלינים

אפשר קודם לטגן ולהשחים בשמן ואז להוסיף את המים והתבלינים ולבשל

ואפשר גם להקפיד על חיתוך הירקות לריבועים כמה שיותר משורטטים כדי שבהגשה זו תהיה חגיגה לא רק לפה אלא גם לעיניים.

והרי ידוע, שאנחנו קודם כל ודבר ראשון אוכלים עם העיניים.

 

ככל שהמנה יפה יותר, ומוגשת בצורה אסטית יותר, ככה אנחנו מראש נניח שהיא טעימה יותר.

ככה שהמנה נראית בצבעים שלא מושכים את העין או שהיא מוגשת בצורה מרושלת, כך מראש, נניח שהמנה פחות טעימה

וכל זה עוד לפני שלקחנו אפילו ביס.

זה ברור הרי, שבמציאות, בסופו של דבר המראה לא קובע על הטעם. אבל הוא בהחלט קובע על החשק שלנו בכלל לנסות.

טיפ חשוב דרך אגב להורים, שאני לומדת אותו כל יום מחדש.

ככל שלאוכל יש צבעים משמחים מגוונים, ככל שההגשה יותר יפה, מיוחדת  – ככה יש יותר סיכוי שהילדות שלי יסכימו לפחות לנסות ולטעום.

אבל. וזה אבל חשוב ממש

שום דבר יפה ואסטתי ככל שיהיה לא יחפה על טעם. אז מבחינתן, השקעתי בלוק אבל הטעם לא משהו – הלך עליי. הן לא יאכלו. מה שנקרא – אין הנחות.

ולמה כל ההקדמה הזו?

כי המרק שנכין, מרק ירקות קלויים, הוא עם פוטנציאל טעם אדיר, אבל עם מראה, איך לומר…לא משהו. בבקשה, אל תתנו לזה להטעות אתכם.

זה אחד המרקים הטעימים והמחממים של החורף הזה.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

רוצים להוסיף לו טוויסט מעניין? שימו בו כף של קרם פרש או שמנת חמוצה 27% ותרגישו איך אתם יושבים עם פוך וחרמונית על גג העולם!

באיזה ירקות כדאי לבחור?

כעקרון זה מרק שמתאים ל “כל מה שנשאר / יש במקרר” באמת. בלי לסנן.

ככל שיהיו בו ירקות שורש הוא יהיה יותר עשיר

אם תשימו שומר – ישתלב בו גם טעם אניסי

צילום: שניר (סופגי) גואטה

תפוחי אדמה לעומת זאת, פחות מתאימים כאן כי הם קמחיים מידי עבורו. אבל שוב, אם זה מה שיש בהישג יד, אפשר להוסיף גם אחד או שניים.

באיזה תבלינים כדאי להשתמש?

אז ברור שאפשר לגוון כאן ולתבל בכל מה שבא לכם מתוך תערובות התבלינים שיש לכם בבית. אבל אני אוהבת שזה יהיה קל. תערובת תבלינים אחת שתתן את כל הטעם מתחילתו ועד סופו, בלי להסתבך בלאזן טעמים של תבלינים שונים.

אני בחרתי את תערובת ונציה בעיקר כי אני אוהבת את השלוב של עשבי התיבול, הפפריקה והכמון אבל גם לילו ספייס מאד תתאים כאן ובעצם, כל תערובת טעמים שתבחרו לשים כאן תהיה נפלאה.

למרק הזה יש 3 שלבי הכנה.

צילום: סופגי (שניר) גואטה

צולים את הירקות בתנור (אפשר גם על הגריל)

מבשלים במים עם תבלינים

טוחנים ומגישים.

פשוט!

כשאתם מכינים, אני אשמח ממש אם תשתפו אותי באינסטגרם ותתייגו אותנו #התבליניםשלאיילת או @ayelet_venezia

וזו הזדמנות גם להזמין אתכם לעקוב אחריי כי בסטורי אני הרבה פעמים מפרסמת טיפים, ומתכונים שלא עולים בבלוג או בפייסבוק.

ואל תשכחו כמובן את קבוצת הפייסבוק שלנו שהיא המקום הנפלא לשאול כל שאלה שיש לכם על תבשילים ומתכונים. במטבח עם איילת

אז מה צריך?

  • 2 זוקיני לא קלופים חתוכים גס
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות
  • 1 חציל קטן קלוף וחתוך גס
  • 1 פלפל אדום חתוך גס
  • 2 גזרים לא קלופים, שטופים וחתוכים גס
  • 2 בצל סגול חתוך גס
  • 4-5 שיני שום שלמות (אפשר שום שחור במקום שום לבן)
  • מלח מתובל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1.5 ליטר מים
  • 2 כפיות תערובת ונציה
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 צרור פטרוזיליה

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור למצב גריל בחום גבוה
  2. מסדרים את כל הירקות על נייר אפייה בתבנית, מזלפים את השמן ומפזרים מלח מתובל
  3. מכניסים לתנור וצולים עד שהירקות משחימים (להיות עם יד על הדופק ולראות שלא שורפים אותם)
  4. מעבירים את הירקות עם הנוזלים בתבנית לסיר, מוסיפים את תערובת התבלינים, מים, ופטרוזיליה ומוסיפים מלח (כפית לפחות)
  5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים שעה
  6. טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים מלח או תערובת במידת הצורך
  7. מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט או במעבד מזון, למרקם חלק
  8. מחזירים לרתיחה נוספת, טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך
  9. אפשר להגיש עם כף קרם פרש או שמנת חמוצה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן