איך מכינים ארוחה שלמה בקערה?
הימים החמים של תחילת הקיץ גורמים לרצות פחות מנות מבושלות ויותר מנות קלות. שלא לומר קלילות
מנות של כמה מרכיבים שמערבבים בקערה ויוצאת מנה שמתעלפים ממנה אבל לא מההכנה שלה.
ככה זה קיץ. גם ככה חם.
והנה היופי של תערובות התבלינים. שהן משדרגות גם סלטים.
יום אחד עוד ייכתב הפוסט שיספר איך תיבלתי סלט חסה בתערובת טוסקנה וזה היה ה-להיט של הארוחה. לא נעים לי פשוט לכתוב מתכון של 2 שורות.
הסלט הזה שנולד ברגע של מחשבות על “מה בא לי להכין עם בטטה”, הוא שילוב של ירקות טריים עם בטטה שהתקרמלה במחבת והתעטפה בתערובת ונציה
כל הגיוונים האפשריים:
אפשר לגוון בירקות הטריים ולהוסיף עוד סוגי עלים ירוקים או גבעולי סלרי. להוסיף עוד אדום עם פלפל או גמבה. לחזק את הירוק עם פלפל ירוק או חריף, ואפשר גם לוותר על פטריות
בסופו של היום אנחנו ערבבנו את הסלט עם רצועות אנטריקוט שהקפצתי בנפרד
אבל הנה עוד גיוונים מעניינים: קוביות טופו מוקפצות יחד עם הבטטה, קוביות גבינת פטה שמנה, קוביות חלומי מטוגנת, קוביות עוף שנשאר מאתמול וגם קוביות סלמון יהיו נפלאות כאן
איך מתבלים:
אני בחרתי לתבל בתערובת ונציה שמביאה קצת צבעים של פפריקה ועשבי תיבול ועיקצוץ של כמון שאני אוהבת.
אפשר בהחלט להחליף בלילו ספייס, קייג’ון או פילדלפיה ואפשר להפתיע עם תערובת אליקו ואפשר לתבל את הסלט בתערובת טוסקנה. וגם אתם יכולים למצוא תערובת תבלינים אתם אוהבים ולנסות.
לא לשכוח את המלח בסוף. אני בחרתי במלח המתובל אבל גם מלח צ’ילי יהיה פה מעניין.
שמן זית כמובן
הגיע הזמן שאכתוב על שמן זית כמו שצריך מההתחלה ועד הסוף כי כל פעם מחדש כשאני רואה פוסטים של “בסופר פארם יש מבצע שמן זית ב 12 שקל” אני נחרדת מזה שאנשים מוכנים להשתמש בשמן שהוא הכל חוץ משמן זית באמת.
אני לא מוותרת על שמן זית של מסיק מגל או משהו שהוא לפחות ברמה הזו. שמן זית איכותי, ארצישראלי שמגדלים אותו בהקפדה ואהבה
ואחרון חביב החומץ. בגלל שהבטטה מתקתקה והמלח ישתלב ויעצים אותה, צריך משהו שיאזן. בשביל זה יש חומץ בלסמי שאני אוהבת או חומץ בן יין (אני מעדיפה לבן כי הוא עדין יותר) או פשוט מיץ לימון.
מוכנים?
הנה סידרתי לכם מנה שקל להפוך אותה לארוחה שלמה. תהנו
רוצים להשוויץ בסלט שהכנתם? רוצים לשאול איזו תערובת תתאים כאן אם אין לכם ונציה? רוצים לקבל עוד רעיונות לארוחות קלות? בואו תצטרפו לקבוצה שלי קהילת התבלינים של איילת