כשמתכון של תפוחי אדמה צלויים הופך לסלט
“איך את חושבת על חיבורים כאלה של טעמים?”
היא שואלת אותי. ואני מנסה לפרק לה את כל הגורמים שהביאו אותי לחבר יחד מתכון שנראה מסובך אבל הוא לא מעשה ממש פשוט.
זה יכול להיות שאני אקרא מתכון בספר או עיתון ומייד אחשוב איך אני יכולה להכין אותו עם התאמות ושדרוגים משלי
זה יכול להיות שאני אראה תמונה או סרטון ברשת וזה יעשה לי חשק להכין ואני כבר אדמיין איזו תערובת תשדרג ותקפיץ את המנה
וזה יכול להיות שאני פשוט אהיה בסופר ומשהו שאקלוט בעגלה של זו שלפניי, או שאולי משהו מהמדפים יקרוץ לי ואני כבר אגלגל בראש מתכון שתכננתי לעשות בדרך מסויימת ואיך הוא משתנה ומתעצב מחדש.
אז ככה נולד המתכון הזה.
זה התחיל בערוץ ה IGTV שזה ערוץ סרטונים באינסטגרם. יש בחור נחמד שמעלה סרטונים של מנות שנראות קלי קלות ואחר הצהריים אחד הוא העלה סרטון עם מתכון לתפוחי אדמה מעוכים צלויים בתנור, והראה איך הוא הופך אותם לסלט תפוחי אדמה עם ויניגרט כוסברה.
הדבר הראשון שקפץ לי לראש היה “הנה מנה שיהיה קל להכין עם תערובת ונציה“
אני יודעת שמהשם של המנה נשמע שהיא מורכבת אבל, תאמינו לי שלא.
אחר הצהריים זה זמן נפלא לצלם. ניצלתי את העובדה שהילדות היו עסוקות במשחק חדש שהן קיבלו כדי להכין את המנה, עם השדרוגים שלי.
וזה רק מראה כמה המתכון פשוט להכנה אם הצלחתי להכין אותו באחר הצהריים אחד שהיו לי בו כמה דקות ספורות של פנאי.
אז מה יש לנו פה?
תפוחי אדמה שעוברים בישול חלקי ולאחריו, נמעכים, מקבלים זילוף של שמן זית, תיבול עם מלח ותערובת תבלינים וצלייה בתנור עד שהם נהיים קריספיים.
במקביל, מכינים וינגרט כוסברה. שזה למעשה רוטב עשיר בטעמים שיכול להתאים לכל סלט שתבחרו.
ועכשיו משדכים. את תפוחי האדמה הצלויים לרוטב ומקבלים מנה שהיא סוג של סלט.
וגם כאן, כמו במנות אחרות, יש לכם קרקע פורייה לשנות, להוסיף, לשדרג וליצור את המנה שלכם:
אפשר להחליט לתבל את תפוחי האדמה בטוסקנה, או בלילו ספייס או בכלל בתערובת ציידים
אפשר להחליף את הכוסברה בויניגרט בפטרוזיליה, או בכלל בבזיליקום וטימין ואפשר להוסיף לימון כבוש לרוטב, ואפשר גם פרמז’ן ואפשר אפילו להוסיף ג’ינג’ר טרי או טחון
אני לא יודעת כמה מכם שיחקתם במשחק הציורים כשהייתם ילדים.
זה היה אחד המשחקים שהכי אהבתי. היו מציירים לנו על הדפים צורה כל שהיא. סוג של אפילו קשקוש. וכל אחד מאיתנו היה צריך להפוך את הצורה או הקשקוש לציור.
והיכולת הזו לקחת מרכיבים נתונים ולשחק איתם ולהוסיף עליהם וליצור מהם משהו חדש שנגלה מתוכם – זה כל היופי שיש גם בבישול. בדיוק ככה.
כשאתם באים לבשל, תזכרו בילדות שלכם. כשהייתם מדמיינים וממציאים ומעיזים ומנסים.
טיפ חשוב: יש מצב שמהכמות שיש כאן, ישאר לכם וינגרט. שימו בקופסא ושימרו במקרר (אפשר אפילו להקפיא חלק) והשתמשו בו לסלטים נוספים, כתוספת ליד מנות או לשדרג שעועית ירוקה, פרגיות או טופו מוקפץ עם ירקות.