מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

סינייה דג וירקות

סינייה דג וירקות

כמו שכתבתי כבר על סינייה, היא מתכון שאפשר ליצור איתו אינספור גיוונים ומנות שונות.

כשהבסיס הוא תמיד חומר גלם (דג, בשר, ירקות, קטניות) וטחינה שנאפים יחד בתנור.

הסיפור של הסינייה הזו הוא הסיפור שלי עם יצירת מנות ובישול.

הלוואי והייתי יכולה להעביר את זה במילים עם הוראות הפעלה לאחרים.

התכנון המקורי היה להכין את הסינייה קבב.

נסעתי במיוחד לקנות בשר רק כדי לגלות שהקצבייה ריקה והבשר יגיע רק יותר מאוחר.

אז קניתי משהו קטן כדי לא לצאת בידיים ריקות ונעמדתי בקופה.

לאישה לפני היו בעגלה כמה פילטים של אמנון קפואים. ובעודי מחכה שהיא תסיים להעביר את המצרכים שלה בקופה, עולה בי מחשבה: רגע! למה לא סינייה דג?

למה לא בעצם?? רצתי מהר למקרר הדגים, שלפתי כמה פילטים של אמנון, שילמתי ויצאתי לדרך.

כשהגעתי הביתה, התחלתי לחשוב על איזה מצע יישב הדג.

כל מה שראיתי לנגד עיניי היה כרובית. ואם כרובית אז גם ברוקולי. שניהם מתחברים נפלא עם טחינה.

אבל לא קניתי כרובית. מזל שיש כרובית וברוקולי קפואים של סנפרוסט שאני תמיד מחזיקה במקפיא לשעת הצורך.

טוב יש כרובית וברוקולי, חסר לי משהו אדום: אה. פלפל

וכשהוצאתי את הפלפל גיליתי שנשאר לי שומר. ויש גם כוסברה, ואיזה פלפל חריף שנשכח במגירה.

אתם מבינים. ככה זה עובד אצלי. תמונות וחיבורים שנעשים אינטואיטיבית תוך כדי תנועה.

ואת זה. את זה אני רוצה שתעיזו ותנסו. אין לי דרך להעביר או ללמד את זה אחרת חוץ מאשר להגיד שיצירתיות וחיבורים זה עניין של ניסוי, טעייה והמון תרגול. פשוט להעיז!

איזה דג יתאים כאן?

אני השתמשתי באמנון כי הוא בשרני וכבר מפולט אבל כל דג בשרני לבן יתאים כאן. (לברק, בס, דניס)

ואיזה תבלינים מתאימים?

אני השתמשתי בתערובת של אלון דגים כי היא שילוב מושלם של חמיצות עדינה מסומק ולימון פרסי שיוצרים גם שילוב צבעים מרהיב, שום, פלפל שחור ומלח.

גם תערובת בלקן העשבונית עם החמיצות של הלימון הפרסי מאד תתאים כאן

טוסקנה המופלאה תעשה כאן פלאים

ולילו ספייס תהיה מיוחדת כאן מאד

דרך אגב!! אפשר לגמרי לוותר על הדג ולהשאר עם הירקות והטחינה. זו תהיה מנה לא פחות עשירה וטעימה

הטחינה:

כתבתי על טחינה וסינייה במתכון של הסינייה קבב אבל אכתוב שוב שמרקם הטחינה עבור המתכון צריך להיות דליל יותר מהרגיל וההמלצה היא לחמם את הטחינה לפני על הכיריים כדי שהיא לא תתפרק באפייה.

ואיזו טחינה מומלצת: זו כמובן שאלה של טעם. אני מכורה לטעם האגוזי העשיר והקרמי של טחינת אל עייאש (ולא סתם אני נוסעת במיוחד כל פעם עד טמרה כדי להביא אותה ללקוחות שלנו)

כמו בכל המתכונים שלי, אתם תמצאו את רשימת כל המרכיבים בסוף המתכון.

ואם אתם רוצים לשאול מה יתאים כאן אם אין לכם את אחד המרכיבים, אם אתם רוצים להשוויץ בתמונות של המנות שהכנתם ואם בכלל אתם רוצים טיפים שווים לבישול קל וטעים ולתבלינים, בואו אליי לקבוצת הפייסבוק קהילת התבלינים של איילת

שימו לב שאת הירקות צריך לאפות קודם להוספת הדג ואת הדג צריך לצרוב דקה שתיים לפני שמוסיפים אותו למנה.

מילה על הלימון הכבוש: לי יש לימון כבוש בצנצנת על השיש, אז השתמשתי בפרוסות שלמות שמוסיפות טעם לימוני מיוחד למנה. אם אין לכם לימון כבוש בפרוסות לא נורא, פשוט תוסיפו 2 כפיות ממרח לימון כבוש ופלפלים.

השלבים אולי מרובים אך הם קצרים ופשוטים. מחכה כבר לראות את המנות שלכם

מה צריך:

  • 3 פילטים של דג לבן (אני השתמשתי באמנון)
  • מיץ מלימון אחד
  • מעט שמן זית לצלייה
  • כוס פרחי כרובית (טרייה או קפואה)
  • כוס פרחי ברוקולי (אני משתמשת בקפוא אחרת צריך לחלוט אותם קודם)
  • 1 שומר קטן
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל חריף קטן (לא חובה)
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1 בצל סגול
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפיות תערובת אלון דגים
  • 2 כפית מלח מתובל
  • 2 כפיות ממרח לימון כבוש ופלפלים או כמה פרוסות של לימון כבוש
  • כוס טחינה
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שן שום
  • 1 כפית שטוחה תערובת ונציה
  • מלח

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. בקערה שטוחה מניחים את הדגים עם מיץ הלימון
  3. בקערה נפרדת מערבבים: פרחי כרובית וברוקולי, כוסברה קצוצה, בצל סגול פרוס דק, פלפלים קצוצים ושומר פרוס דק
  4. מוסיפים 2 כפות שמן זית, 1 כפית תערובת אלון דגים 1 כפית מלח מתובל ואת ממרח הלימון הכבוש
  5. משטחים את הירקות בתבנית מלבנית קטנה ומכניסים לתנור ל 20 דקות
  6. בנתיים מכינים את הטחינה: בסיר קטן טורפים את הטחינה, מים, מיץ לימון, שום ותבלינים.
  7. טועמים, משפרים טעמים ומחממים על הכיריים על חום נמוך עד שהטחינה מתחממת (לא רותחת)
  8. מחממים במחבת מעט שמן זית, מוציאים את הדגים ממשרה המיץ, מנגבים אותם היטב וצורבים אותם על המחבת בזהירות. מתחילים עם הצד של העור ל 2 דקות ואז דקה לצד השני
  9. מוציאים את הירקות מהתנור, מסדרים את הדגים מעל, מפזרים תערובת אלון דגים ומלח מתובל
  10. שופכים מעל את הטחינה ומחזירים לתנור ל 10 דקות
  11. מוציאים. ממתינים 5-7 דקות ומגישים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

תערובת אלון דגים

נפלאה לדגים, מצויינת גם על נתחי בשר בבישול ארוך או מוקפץ על המחבת

הוספה לסל
+ -

תערובת ונציה

תערובת ארומטית שמתאימה לכל תבשיל ומאפה, בשרי וצמחוני ומוסיפה טעמי כמון ופפריקה

הוספה לסל
+ -

טחינה אתיופית מלאה

טחינה אתיופית מהמשובחות שאפשר למצוא, עם סיפור ייצור מרתק:

(מחיר ל100 גרם : ₪7.9)
הוספה לסל
+ -

ממרח לימונים כבושים ופלפלים

טעמי לימון כבוש המעודנים עם הפלפלים הקלויים. מושלם לתיבול סלטים, דגים ותבשילים

(מחיר ל100 גרם : ₪18.7)
הוספה לסל