משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

ריזוטו פטריות ושום שחור

שיתוף

ריזוטו פטריות ושום שחור

איך להכין ריזוטו? מנה של מסעדה במטבח הביתי

ריזוטו, זו אחת המנות האהובות עליי במסעדות איטלקיות. כאילו מנת אורז אבל עולם שלם של הפתעות. עם עוף, עם בשר, עם פירות ים, עם פטריות, מנה שהיא תמיד מלאת נחמה, וטעמים.

ובתור שכזו, היא נראתה לי תמיד כמו מנה שממש קשה להכין במטבח הביתי.

לא בלתי אפשרי, אבל היא דורשת חומרי גלם והכנות מיוחדות וגם לעמוד דקות ארוכות ליד הסיר, לערבב ולהשגיח ובתוך זה גם לדעת בדיוק מתי לעצור כדי שלא יהיה קשה מידי ולא יהיה רך מידי….

וואו. אתגר.

ואז. פגשתי את טל סורסקי מהבלוג “מה יש לאכול”

אחד הדברים שמאפיינים את הבלוג של טל זה המנות המורכבות והלעיתים מפונפנות שהוא מכין.

כל מנה נראית לי מנה טובה וטעימה אבל דורשת המון השקעה בחומרי גלם כמו גם בהכנה. לא בשבילי.

אני אמא עסוקה, עצמאית ואני צריכה מנות זריזות. כאלה שמתבשלות צ’יק צ’אק בלי מידי סיבוכים.

מצד שני, לפעמים, בעיקר בסופי שבוע או כשמגיעים אנשים חשובים, אני רוצה להשקיע. להכין איזו מנה קצת יותר מפונפנת וכאן, נכנס הבלוג של טל לתמונה.

יש לו את היכולת מסתבר, לקחת את המנות הכי מורכבות ולהפוך אותן נגישות ופשוטות להכנה במטבח הביתי.

לא. זה לא לוקח דקה וגם לא צ’יק צ’אק ולפעמים צריך לקנות חומרי גלם במיוחד, אבל העובדה שבמטבח הביתי שלי אני יכולה להפיק כאלה מנות מושקעות, זה קסם בעיני.

את טל פגשתי ביום בישולים שעשינו יחד כדי לגלות את קסמו של השום השחור.

מה זה שום שחור?

זה למעשה שום, שעובר תהליך יישון והתססה בטמפ’ נמוכה קבועה, בתנאי לחות קבועים, למשך 90 עד 120 יום במהלכם הוא מתקרמל ונהיה שחור, הטעם החריף עוקצני שלנו מתמתן עד נעלם והוא מקבל טעם קרמלי שמזכיר חומץ בלסמי מצומצם.

אפשר למצוא אותו כשיני שום שלמות, כמחית או כאבקה מיובשת.

מייחסים לו המון תכונות בריאותיות, אני פחות מבינה בזה. אני חושבת שבהחלט בריא לאכול שום שחור, ועדיף כזה שהוא נקי ולא מתועש. יחד עם זאת לא הייתי בונה על זה שהוא הוא יביא מזור לכל המחלות או ירפא אותנו…

הכנו כמה וכמה מנות יחד, אני וטל והראשונה שבהם הייתה הריזוטו. שילוב מדהים של שיני ואבקת שום שחור, מגוון של פטריות, ציר עוף או ירקות, חמאה, יין לבן ופרמז’ן

וואו. זה יצא כל כך טעים ומיוחד שאני מוכרחה לשתף אתכם.

השום השחור, גם העמיק את הצבע של הריזוטו ויחד עם שיני השום, היו טעמים מיוחדים בביס. זה לא היה עוד ריזוטו של יין פרמז’ן ופטריות, זה היה ריזוטו עם טעם עמוק של אדמה ועם מתקתקות וחמיצות עדינה ומיוחדת מהשום השחור

צילום: איילת ונציה מישר

תנסו! תעיזו! ומקסימום יצליח לכם!

איזה אורז מתאים לריזוטו?

אל תתפשרו על האורז העגול והקצר והשמנמן של הריזוטו, כי הוא עמילני יותר וסופג טוב יותר את הנוזלים. טל הביא מאיטליה אורז שממש נראה כמו פתיתים. מה שמביא למחשבה על….ריזוטו מפתיתים אבל את זה אני משאירה כבר לטל

באיזה פטריות משתמשים לריזוטו?

יש כזה עושר ומגוון של פטריות שזה תענוג לנסות את הטעמים השונים. במתכון השתמשנו בפטריות שיטאקי מיובשות, אך יש אנשים שזה טעם חזק להם מידי. אפשר לשים מעט או לוותר בכלל

איך מכינים ציר לריזוטו?

עכשיו, כשחורף ומכינים לא מעט מרקים, ציר זה עניין די פשוט של לקחת את אחד המרקים ירקות או עוף שהכנתם, ולסנן אותו. והנה לכם ציר. הכנתם מרק עוף? או מרק ירקות? סננו חלק ממנו או את מה שנשאר ותקפיאו או תשמרו במקרר, והנה לכם ציר מוכן לשימוש.

אבל! אם אתם רוצים להכין ריזוטו, ואין לכם ציר מוכן, אל תתפשרו. תשקיעו שעה בלהכין ציר ירקות שזה אומר פשוט לזרוק לסיר כמה שיותר ירקות כמו גזר, בצל, סלרי, קישוא או זוקיני, דלעת, עלים של פטרוזיליה, סלרי ופשוט לבשל עם תבלינים שעה, לסנן ויש לכם ציר. ואם יש לכם קצת יותר זמן תכינו מרק עוף לפי המתכון שלי

צילום: איילת ונציה מישר

 

איך יודעים שהריזוטו מוכן?

יש רגע כזה שגרגר האורז רך, אך הוא לא רך מידי. אפשר לנגוס בו, אבל יש גם תחושת התנגדות קלה. הרגע הזה – הוא הרגע שבו האורז מוכן. זו הסיבה שמשגיחים על הריזוטו, ומשלב מסויים גם טועמים אותו, כדי לא לפספס את הרגע הזה. אם תפספסו, הוא יהיה רך מידי ודייסתי. וכן, ככל שתעשו יותר, תדייקו יותר את הרגע הזה. אבל שזה לא יפחיד אתכם. זה כמו אהבה. כשזה קורה, פשוט יודעים! תסמכו עליי.

לסיכום:

ריזוטו, היא באמת לא מנה שמכינים “על הדרך” היא דורש הכנה והתארגנות. לדאוג שיש ציר, לקנות את האורז המתאים, לוודא שיש לכם שיני שום שחור ואבקת שום שחור וגם יין לבן ופרמז’ן איכותית

והכי חשוב לפנות חצי שעה לפחות להכנה עצמה. אבל התוצאה פשוט שווה כל רגע כזה של השקעה

בבלוג של טל תוכלו למצוא עוד מגוון מתכונים מעניינים של ריזוטו

והנה ההזמנה שלי אליכם? אתם קוראים את המתכון וחושבים לעצמכם עדיין, שזה מסובך מידי? בואו לקבוצה שלנו בפייסבוק, קהילת התבלינים של איילת ותכתבו לנו. נכוון אתכם ונעזור לכם להכין את הרזיוטו הכי טעים שלכם

הכנתם ויצא מדהים?! בואו לאינסטגרם, תעלו תמונה לסטורי ותייגו אותנו ayelet_venezia שנוכל לשתף גם אנחנו ולהשוויץ בכם.

אז מה צריך?

  • 1.5 כוסות אורז לריזוטו
  • 2 סלסלות פטריות מסוגים שונים קצוצות
  • 1/2 כוס פטריות יער מיובשות, מושרות בכוס מים רותחים
  • 20 שיני שום שחור
  • 1 כף אבקת שום שחור
  • 1 ליטר ציר ירקות  / עוף
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גר’ חמאה (או עוד כף שמן זית)
  • 1 כוס יין לבן
  • 1/2 כוס גבינת פרמז’ן מגורדת
  • מלח פלפל

מה עושים עם זה?

  1. מביאים את הציר בסיר קטן לרתיחה ומשאירים אותו על אש קטנה
  2. מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות מספר דקות, עד שהן מתרככות. מתבלים במלח פלפל ושומרים בצד
  3. מוסיפים את הפטריות המושרות ושומרים את הנוזל בצד
  4. מחממים בסיר בינוני את החמאה והשמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהוא מתרכך.
  5. מוסיפים את האורז ואבקת השום השחור ומערבבים 2-3 דקות
  6. מוסיפים את היין וממשיכים לערבב עד לאידוי היין לגמרי
  7. מתחילים להוסיף לסיר את ציר הירקות/עוף, כל פעם מצקת אחת. מערבבים היטב ורק כשכל הנוזל נספג, מוסיפים את המצקת הבאה
  8. אחרי שהוספנו כבר חצי מכמות הציר, מוסיפים לסיר את הפטריות המטוגנות ואת שיני השום, מערבבים.
  9. זה השלב שבו מתחילים לטעום את האורז. הוא צריך להיות אל דנטה. מה שאומר שהוא צריך להיות פריך אך לא רך מידי. מוסיפים עוד מצקת ציר ומערבבים וכשהנוזל נספג לגמרי טועמים שוב ובודקים אם הגיע הזמן לעצור או שהאורז צריך עוד בישול.
  10. כשהאורז מוכן (פריך, רך אך לא רך מידי), מוסיפים את הפרמז’ן ומערבבים היטב
  11. אפשר בשלב הזה להוסיף עוד חמאה אם רוצים
  12. טועמים ומתקנים תיבול אם נדרש
  13. מגישים ואפשר להוסיף עוד מעט פרמז’ן להגשה

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן