כשהיינו ילדים, חודש לפני פסח, כבר היינו יושבים במרפסת של המטבח, כל אחר הצהריים וקולפים ארגזים על ארגזים של ארטישוקים שאבא שלי היה מביא מהמושב השכן.
כי אין כזה דבר פסח בלי תחתיות ארטישוק מבושלות ברוטב לימוני עדין מוגשות ליד חזרת חריפה שפותחת את כל תעלות הנשימה והמחשבה בגוף.
עד כדי כך המנהג הזה של קילוף הארטישוק היה שגור בכפות ידינו המשחירות, שעד גיל מאוחר לא ידעתי בכלל שיש מי שנוהג לבשל את הארטישוק בשלמותו, לקטום את העלים המבושלים ולהתענג על קצות עלים עד שמגיעים ללב הבשרני שלו.
ועד כדי כך הוטבעה בנו רק דרך אחת לבשל ארטישוק שמעולם לא עלה בדעתי שאפשר לעשות מהתחתיות הפריכות שלו סלט, או למלא אותן בכל מיני מילויים טעימים.
היום כבר לא צריך לשבת שעות וימים ולקלף ארטישוקים כדי להגיע ללב שלהם. מספיק לקנות בסופר את תחתיות הארטישוק הקפואות של סנפרוסט (עד עכשיו הם היחידים שמצאתי שהם גם בשרניים וגם לא סיביים ופשוט טעימים כמעט כמו הטריים)
לרות אוליבר שאני מאד אוהבת, יש מתכון מדהים לארטישוק ממולא בשר. כזה שמתבשל ברוטב לימוני עשיר בטעמים.
רק שבמתכון המקורי משתמשים בקמח מצה גם במסת הבשר וגם כדי להדביק את המילוי לתחתית.
אז כהרגלי, שיחקתי קצת שיפצתי קצת והוספתי את הטעמים שאני אוהבת והתוצאה – מעדן מרשים וטעים לשולחן הארוחה החגיגית
ואם כבר ארטישוק אז יש גם את המתכון הכה טעים של מרק ארטישוק קרמי שנותן עוד מנעד מעניין לשימוש בתחתיות ארטישוק
איזה מנות ארטישוק אתם אוהבים במיוחד? שתפו אותי בקבוצת הפייסבוק שלי קהילת התבלינים של איילת ונחליף מתכונים..