משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קציצות ירק וגבינה מתובלות

שיתוף

קציצות ירק וגבינה מתובלות

יום אחד מגיעה ברית, אחראית הצוות שלנו, למשרד, עם קציצות ירק שנראות כאלה טעימות. אני בודקת, טועמת ומגלה שלא רק שהן סופר פשוטות, הן גם טעימות ממש. אז היה ברור שכחלק מתפריט שבועות, נכין אותן גם. עם התיבולים המיוחדים שלנו.

במקור, היו בקציצות כרובית, קישואים, בצל, פטרוזיליה, תפוח אדמה וגזר.

אנחנו עשינו עם כרישה במקום בצל, הוספנו גם נענע והפעם ויתרנו על הגזר.

אבל כל היופי בקציצות האלה זה שאפשר להוסיף להן כל ירק שתרצו והן בדיוק מתאימות לירקות כאלה שעוד רגע מתאבדים אצלכם במקרר.

בחלק של הגבינות השתמשנו בגבינת פטה של משק יעקבס. בחרנו פטה כבשים 20% שומן כי היא הכי טעימה לנו אבל אתם יכולים להשתמש בכל גבינה מלוחה שאתם אוהבים ומעדיפים. ולמתבל השתמשנו ביוגורט המושלם שלהם.

במקום קמח או פירורי לחם, השתמשנו בקמח שקדים

ובחלק של התיבול בחרנו בעשבי תיבול כדי להעצים את הטעם העשבוני, גראם מסאלה כדי להוסיף עומק מעניין של טעמים וכמובן חגיגת עגבניות טחונה שהוסיפה טעם אוממי נפלא.

הוספנו גם ביצים וקצח שבשונה משומשום שחור, נותן עוד עומק טעמים וקראנ’ציות מעניינת ובמקום לטגן את הקציצות אפינו אותם בתנור.

לידן הנחנו יוגורט מתובל עם החגיגה הירוקה. אפשר גם בהחלט לתבל אותו עם ספייסי עדנה

וקיבלנו מנה נפלאה שתתאים גם לערבי קיץ חמים כשרוצים משהו קל ופשוט.

נקודה חשובה כאן היא שאנחנו טחנו את כל הירקות יחד במעבד מזון והמרקם יוצא שונה ופחות קריספי מאשר לגרד את הירקות בפומפיה. מצד שני זה יותר יעיל מבחינת הזמן.

 

אז תחשבו על זה: קציצות ירק, פסטה עם שמנת וממרח זוקיני מתובל, וקינוח על בסיס יוגורט ופירות ויש לכם ארוחה שלמה.

אז מה צריך?

  • 5 פרחי כרובית
  • 1/2 כרישה חתוכה או 1 בצל
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 2 ביצים L או 3 M
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול
  • 1 כפית תערובת גראם מסאלה
  • 1 כפית מלח שום לימוני
  • 100 גר’ גבינת פטה
  • שמן זית
  • 1 כוס יוגורט
  • 1 כפית חגיגה ירוקה

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. במעבד מזון מגרדים או מרסקים את הירקות
  3. מעבירים לקערה. מוסיפים את קמח השקדים, התבלינים, הביצים וגבינת הפטה ומערבבים היטב
  4. יוצרים קציצות שטוחות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מרוח בשמן זית. אם תערובת הקציצות רטובה אפשר להוסיף עוד קמח שקדים או פשוט לסחוט אותה.
  5. מורחים על הקציצות שמן זית עם מברשת
  6. מכניסים לתנור החם למשך 20-30 דקות עד שהקציצות מזהיבות משני הצדדים.
  7. בנתיים מערבבים את היוגורט עם תערובת התבלינים (חגיגת עגבניות או ספייסי עדנה) אפשר להוסיף גם מעט מלח אם רוצים וזילוף קטן של שמן זית
  8. כשהקציצות מוכנות מוציאים ומגישים לצד היוגורט.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן