יום אחד מגיעה ברית, אחראית הצוות שלנו, למשרד, עם קציצות ירק שנראות כאלה טעימות. אני בודקת, טועמת ומגלה שלא רק שהן סופר פשוטות, הן גם טעימות ממש. אז היה ברור שכחלק מתפריט שבועות, נכין אותן גם. עם התיבולים המיוחדים שלנו.
במקור, היו בקציצות כרובית, קישואים, בצל, פטרוזיליה, תפוח אדמה וגזר.
אנחנו עשינו עם כרישה במקום בצל, הוספנו גם נענע והפעם ויתרנו על הגזר.
אבל כל היופי בקציצות האלה זה שאפשר להוסיף להן כל ירק שתרצו והן בדיוק מתאימות לירקות כאלה שעוד רגע מתאבדים אצלכם במקרר.
בחלק של הגבינות השתמשנו בגבינת פטה של משק יעקבס. בחרנו פטה כבשים 20% שומן כי היא הכי טעימה לנו אבל אתם יכולים להשתמש בכל גבינה מלוחה שאתם אוהבים ומעדיפים. ולמתבל השתמשנו ביוגורט המושלם שלהם.
במקום קמח או פירורי לחם, השתמשנו בקמח שקדים
ובחלק של התיבול בחרנו בעשבי תיבול כדי להעצים את הטעם העשבוני, גראם מסאלה כדי להוסיף עומק מעניין של טעמים וכמובן חגיגת עגבניות טחונה שהוסיפה טעם אוממי נפלא.
הוספנו גם ביצים וקצח שבשונה משומשום שחור, נותן עוד עומק טעמים וקראנ’ציות מעניינת ובמקום לטגן את הקציצות אפינו אותם בתנור.
לידן הנחנו יוגורט מתובל עם החגיגה הירוקה. אפשר גם בהחלט לתבל אותו עם ספייסי עדנה
וקיבלנו מנה נפלאה שתתאים גם לערבי קיץ חמים כשרוצים משהו קל ופשוט.
נקודה חשובה כאן היא שאנחנו טחנו את כל הירקות יחד במעבד מזון והמרקם יוצא שונה ופחות קריספי מאשר לגרד את הירקות בפומפיה. מצד שני זה יותר יעיל מבחינת הזמן.
אז תחשבו על זה: קציצות ירק, פסטה עם שמנת וממרח זוקיני מתובל, וקינוח על בסיס יוגורט ופירות ויש לכם ארוחה שלמה.