המתכון הזה נולד כשרציתי לגוון את הרוטב המסורתי האדום לקציצות.
זו מנה כל כך פשוטה להכנה.
כל מה שצריך זה 5 דקות להכין את תערובת הבשר
עוד 10 דקות להכין את הרוטב
ואז עוד 30 דקות לתת להכל להתבשל ביחד
ובגלל שאפשר להוסיף לרוטב אפונה
ולהכין בזמן שהוא מתבשל, גם אורז
אז כל מה שנשאר זה לארגן את בני הבית ולהתיישב לארוחה שלמה שמכינים ב 45 דקות בסך הכל.
עכשיו הדגשים החשובים:
הקציצות:
בשר – אני אוהבת לטחון את הבשר שלי לבד, או לבקש מהקצב שיטחן לי שפונדרה וצוואר ואף פעם לא קונה בשר שנטחן מראש בלי שראיתי מה בדיוק טחנו.
אפשר כאן גם עוף ואפשר בהחלט קציצות על בסיס טופו או עדשים. פשוט צריך יהיה לבשל קצת פחות זמן.
הרוטב:
אם אתם לא אוהבים קוקוס אז המתכון הזה הוא פחות בשבילכם ולכן כדאי ללכת ישר למתכון של הקציצות ברוטב עגבניות.
אבל אם אתם כאן, אז תבחרו קרם קוקוס שהוא נטו קוקוס בלי כל מיני תוספים ומשמרים. זה משנה מאד בטעם ובמרקם.
האפונה – לא מחויבת המציאות אבל היא מעשירה את הרוטב והטעמים.
אפשר דרך אגב, להעשיר את הרוטב יותר אם תתחילו בכלל עם טיגון ב 2 כפות שמן קוקוס קוביות של בצל ובטטה עד להזהבה וקירמול ואז לעבור להוספת הקרם קוקוס, התבלינים והאפונה.
דגש חשוב – לקרם קוקוס יש נטייה להתפרק אם מבשלים אותו יותר מידי זמן על אש גבוהה מידי. אל תתפתו.
התיבול
אני בחרתי בקארי אבל גם תוספת של טאג’ין תביא את טעמי מזרח ועוד עניין.
אפשר להוסיף עוד נגיעה של ג’ינג’ר טרי במקום טחון.
ואבקת בצל תמיד מוסיפה עוד רובד של טעם וחיבור.
ואפשר לשלוט במידת החריפות/פיקנטיות של המנה בהתאם לכמות התיבול שתשימו. כפית שטוחה – יתנו זכרון עמום של פיקנטיות.
כפית “בהריון” תביא יותר את החריפות ופיקנטיות למנה.
טיפ חשוב
רגע לפני שאתם מכניסים את הקציצות לרוטב תטעמו אותו. תתקנו תיבול אם צריך כי אח”כ יהיה מאד קשה לתקן.
****
ואם אתם מאד אוהבים מנות קארי אז הנה עוד שתי מתכונים שכדאי להכיר: את הקארי ירקות ועוף והקארי הירוק
הכנתם? אל תשכחו לשתף אותנו באינסטגרם ולתייג @ayelet_venezia או בואו לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק
2 מחשבות על "קציצות בקר ברוטב חלב קוקוס"
הי,
מה זה אבקת בצל?
אבקת בצל היא למעשה בצל מיובש וטחון לכדי אבקה והוא נותן טעמי בצל ומסמיך ומחבר רטבים ותערובות.
יש לינק אליו במתכון