משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קוסקוס ללא גלוטן

שיתוף

כשאני מתכננת והיקום צוחק עליי…

חלק מהתכנון היעיל של אתמול היה להכין להן ארוחה פשוטה של אורז עם פרגיות. ככה. בלי המצאות או ניסיונות קולינאריים. כמה פשוט ככה יהיה טעים.

אספתי אותן מהגן. והבכורה, בכתה. מה בכתה, געתה בבכי. כי היא רוצה קוסקוס. קוסקוס לבן. עם רוטב. עכשיו הנה העניין. אין לי קוסקוס בבית. ומאחר וקוסקוס זה עם גלוטן ואנחנו עצמנו נמנעים מגלוטן ובבית אני עושה מאמצים להימנע עד כמה שאפשר לבשל עם גלוטן, אז אין קוסקוס.

ומה קוסקוס עכשיו? אני תכננתי על אורז פשוט. בלי יומרות.

הילדה רוצה קוסקוס. ויש בכי ודרמה. ואני אמא מחוייבת. ככה לפחות אני אומרת לעצמי. אז יהיה לה קוסקוס. ו….הוא לא יהיה עם גלוטן.

אז בזמן שהן התאוששו מהגן, שטפו ידיים, סיפרו לאבא על חוויות היום והוציאו את כל ארגז החול מהנעליים שלהן,
אני מיהרתי לאורז שחיכה לי, העברתי אותו למעבד מזון, ופולסים (לא רצופים!) הפכתי אותו לגרגרי קוסקוס לבן.

המרק עם הכתומים שהיווה את הרוטב כבר חיכה מוכן (כי ככה זה כשמתקרר פה ובא שיהיה חם בלב. אני מעמידה סיר מרק לכל מקרה שלא יקרה).

וככה.

ככה במקום להתאכזב ולהיות מתוסכלת, לקחתי את הפער בין התכנון למציאות והפכתי אותו להזדמנות ועשיתי ילדה אחת מאושרת.

“אמא. את הכנת לי את הקוסקוס? תודה אמא. איזה קוסקוס טעים!”
איי רסט מיי קייס.

מה צריך לקוסקוס:

  • 1 כוס אורז בסמטי שטוף במים
  • 2 כפות שמן (זית/קוקוס או חמאה)
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1 כפית כורכום (לא חובה)
  • 3 כפות מים
  • 1 כף שומן (זית/קוקוס/חמאה)

מה צריך למרק:

  • 150 גר’ דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות גדולות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות קצרות
  • חופן עלי פטרוזילה וסלרי (לא קצוצים כדי שאפשר יהיה להוציא אותם אח”כ מהמרק)
  • אפשר להוסיף גם קישוא/זוקיני חתוכים לעיגולים
  • 1 כף חוויאג’ למרק
  • 1 כפית תערובת ונציה
  • מלח/פלפל

מה עושים עם זה?

קוסקוס: 

  1. מבשלים את האורז בסיר או במיקרו: מחממים את השומן בסיר
  2. מוסיפים את האורז ואת המלח וכשהוא מתחמם מוסיפים את המים.
  3. מביאים לרתיחה, מנימיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שכל הנוזלים נספגו באורז והוא מוכן.
  4. את השלב הזה מומלץ להכין יום קודם או כמה שעות לפני כדי שהאורז יספיק להצטנן כמה שיותר.
  5. כשהאורז קר, מעבירים אותו למעבד מזון ובפולסים שוברים אותו עד לרמת פירורים של קוסקוס.
  6. חשוב לשים לב לא לרסק אותו מידי כדי שלא יהיה עיסה אלא יישאר במרקם פירורי.
  7. מעבירים לכלי שמתאים למיקרו. מוסיפים את הכורכום, השומן ומעט המים. מכסים ומחממים במיקרו ל 3 דקות. מוסיפים. מאווררים ומפוררים באמצעות מזלג. מכסים ומכניסים למיקרו לדקה נוספת.

מרק: 

  1. מניחים את כל המרכיבים בסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת, מכסים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים ונותנים למרק להתבשל כשעה.
  2. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד חצי שעה.

תגובות

2 מחשבות על "קוסקוס ללא גלוטן"

  1. Avatar שירה הגיב:

    איך אפשר לעשות את שלב 7 בלי מיקרו?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      האופציה היחידה שנראית לי אפשרית זה לעשות עם קערה מעל סיר עם מים ברתיחה קלה או בסיר אידוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן