מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • שי

    בגה | 04.03.2021
    04.03.2021

    וואו זה טעים בצורה מפחידה!!

כתיבת תגובה

קרקרים ללא גלוטן

קרקרים ללא גלוטן

איך קרקרים ללא גלוטן הפכו להיות הנשק הסודי שלי

מהיום שגיליתי את המתכון לקרקרים האלה, הם הפכו להיות הנשק הסודי שלי בכל מפגש.

יום המשפחה בגן? אני מביאה קרקרים, מטבלי גבינות וממרחים

יש פגישה או מפגש עם ספקים / לקוחות / חברים? אני מכינה את הקרקרים ומגישה ליד את הממרחים הנפלאים שלנו

5 דקות הכנה

8 דקות אפייה

ומיליון מחמאות.

סיבה מספיק מוצדקת כדי להכין אותם שוב ושוב.

צילום: @Soofgi

 

מראש אני כותבת שאין לי מושג איך זה יעבוד עם קמחים אחרים שהם לא קמח שקדים

כל היופי של הקרקרים האלה הוא בחיבור הפשוט והקל בין חומרי הגלם

וההפתעה של הקרקרים היא תמיד התיבול

 

צילום: @Soofgi

 

יש כאן קרקע פוריה לגוון כל פעם מחדש את התיבול ולהכין אפילו כמה גרסאות בו זמנית.

תבלינים שילכו מצויין כאן: זעתר, טוסקנה, חגיגת עגבניות, אלון דגים, טנאסיס ואפילו דואה

אל תשכחו כמובן לצרף ממרחים כדי שיהיה מעניין יותר.

אפשר לבחור מבין הממרחים שלנו או פשוט להכין גבינה מתובלת כמו במתכון הזה

ויש גם גרסא טבעונית שסחפה כאן מחיאות כפיים.

צילום: @Soofgi

הטיפים שלי:

  • קמח שקדים = שקד טחון. לא הגרסא נטולת השומן
  • אל תפריזו בשמן זית, תמדדו כאן בכפות, אחרת הבצק יהיה נוזלי ושומני מידי
  • תערבבו היטב וכשהכל מתגבש תעברו ללוש מעט עם הידיים למרות שהבצק דביק
  • תשמנו שני דפי אפייה כך הבצק לא ידבק לכם
  • תרדדו דק. ככל שיהיה דק יותר, זה יאפה מהר יותר ויהיה פריך יותר
  • אל תשכחו לסמן את הבצק לפי החיתוך שאתם רוצים, לפני האפייה
  • אל תעזבו אותם בתנור בלי השגחה כי בקלות הם יכולים להשרף. תוציאו כשהם מזהיבים
  • הם מאבדים את הפריכות שלהם לאורך זמן ולכן כדאי להכין סמוך להגשה ואם לשמור אז בקופסא אטומה היטב (נניח כמו קופסאות התבלינים שלנו)

מוזמנים לשתף אותנו בקהילת התבלינים של איילת בגרסאות שלכם לקרקרים

אז מה צריך:

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 ביצה
  • 1 כפית גדושה תערובת תבלינים  – טוסקנה
  • 2 כפות שמן זית ועוד שמן זית לשימון

מה עושים עם זה?

  1. מחממים את התנור ל 180 מעלות
  2. בקערה, שמים את כל המרכיבים ומערבבים היטב עד שהם מתגבשים לכדי בצק.
  3. אם צריך לשים מעט עם הידיים כדי לגבש לכדי בצק
  4. משמנים 2 דפי אפיה בשמן זית, שמים את הבצק ביניהם ומרדדים לעלה דק
  5. מסירים את הדף העליון ומעבירים את הדף האפיה עם הבצק לתבנית וחורצים עליו את סימני החיתוך לריבועים או מעויינים
  6. מכניסים לתנור לכ 8 דקות (תלוי בתנור) או עד שמזהיב
  7. מוציאים, מצננים וחותכים / שוברים ומגישים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל

אזל במלאי

+ -

שמן זית ארבקינה של מסיק מגל 2 ליטר

שמן זית ארבקינה של מסיק מגל 2 ליטר  

אזל במלאי

אזל במלאי

+ -

שמן הבית של מסיק מגל 2 ליטר

שמן הבית של מסיק מגל 2 ליטר    

אזל במלאי

אזל במלאי

+ -

שמן הבית של מסיק מגל 750 מ"ל

שמן הבית של מסיק מגל 750 מ"ל

אזל במלאי

אזל במלאי

+ -

שמן זית ארבקינה, מסיק מגל 750 מ"ל

750 מ"ל שמן זית ארבקינה של מסיק מגל

אזל במלאי
דילוג לתוכן