שלום אורח
משלוחי BOXIT חינם מעל 150 ש"ח      |    דברו איתנו משלוחי BOXIT חינם מעל 150 ש"ח  
דברו איתנו

קרפים ללא גלוטן דלי פחמימה

בבית שגדלתי בו יש אהבה מיוחד לקרפים או בשמם המקורי בלינצ'סים.

בית הבלינצ'ס הוותיק בתל אביב היה מקום בילוי קבוע של ההורים שלי. ובכל מקום הם תמיד בדקו אם יש קרפ ממולא במשהו. לא משנה אם מתוק או מלוח העיקר שיהיה בלינצ'ס בארוחה.

וכך בארוחות מיוחדות, כשבאו אורחים חשובים, בימי הולדת של אבא ובמיוחד בחג שבועות היינו מכינים קרפים.
עשרות. רבות.

מהר מאד אמא שלי גילתה שיש לי כשרון מיוחד להכנת קרפים וכך הייתי מוצאת את עצמי במשך שעות עומדת ליד הכיריים – שופכת, מסובבת מהר, מחכה שישחים, הופכת, בודקת שמזהיב ומעבירה לצלחת. וככה ממלאת צלחת ועוד אחת ועוד אחת בערימות של עלים דקים ורכים. ולימים גם השתכללתי והייתי עובדת עם שתיים ושלוש מחבתות במקביל.

כשעברתי לתזונה נטולת גלוטןהדרך היחידה להכין קרפים הייתה להחליף את הקמח הרגיל בקמח טפיוקה.
מצד שני, אם רוצים שזה יהיה גם דל בפחמימות כדאי להמעיט גם בטפיוקה.

אז אחרי שחיפשתי וניסיתי כמה וכמה מתכונים (מכירים את זה שהמתכון נראה קל והתמונה נראית מעולה במציאות זה לא יוצא? אז היו גם כמה כאלה) הגעתי לנוסחה שיצאה לי באמת הכי טובה.

כמה כללים חשובים כדי שבאמת יצליח לכם:
(ולא תגידו "הא, זאתי. גם אצלה המתכונים נראים טוב ולא יוצאים…"):
1. התערובת צריכה לצאת נוזלית. לא להבהל

2. כדי שהיא תעבוד טוב צריך לתת לה לנוח לפחות חצי שעה

3. תשחקו עם גובה האש. אין כאן כלל אחיד, כדאי להתחיל עם אש נמוכה בינונית, להגביר קצת, לראות שלא נשרף ואז להנמיך שוב

4. תתאמנו על הסיבוב של המחבת כדי לפזר בו את התערובת. ככל שתעשו את זה מהר ונחוש יותר ככה יצאו לכם קרפים דקים יותר.

היופי בקרפים האלה שאפשר להכין אותם כל השנה ולא לחכות למועדים מיוחדים
אפשר לשמור אותם יומיים שלושה בכלי אטום במקרר
ואפשר גם להניח בין אחד לשני דף אפייה ולהקפיא אותם לשימוש עתידי

כל המתכונים המלוחים והמתוקים שלנו נמצאים במחברת המתכונים שלי. מוזמנים להכין, לצלם ולהעלות בדף שלנו או לתייג אותנו באינסטגרם #התבליניםשלאיילת

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. במעבד מזון או עם מטרפה חשמלית, טורפים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה ואורירית (ממש לראות שמצטברות בועות)
  2. לתת לתערובת לנוח חצי שעה. לא לחפף כאן…
  3. לחמם מחבת נון סטיק. הדרך לדעת שהיא חמה מספיק זה לטפטף בה טיפת מים ולראות שהיא מייד מתאדה. מורחים עם מברשת סיליקון מעט שמן (קוקוס או חמאה) על המחבת
  4. עם מצקת שופכים מעט מהתערובת הנוזלית למחבת ומייד מסובבים אותה כך שהתערובת תתפרס על כל המחבת
  5. מנמיכים את האש ומטגנים עד שהחלק התחתון מזהיב לגמרי. הופכים בזהירות לחצי דקה ומוציאים

 

המילוי המלוח:

זה יכול להיות כל מילוי שתרצו. של ירקות, דגים או גבינות. אני בחרתי במילוי טונה וגבינה:

מה צריך?

  • 1 קופסת טונה מסוננת (אני מעדיפה את זו עם המים. רק כי אני לא סומכת על איכות השמן שיש בטונה עם שמן)
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 מלפפון חמוץ קצוץ
  • 3 כפות פלפל אדום מתוק קצוץ
  • 1 כף שמן זית

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב. טועמים, מתקנים תיבול
  2. מניחים כף מילוי במרכז הקרפ. אפשר פשוט לגלגל אותו או לסגור אותו כמו מעטפה

המילוי המתוק:

כאן הלכתי על שילוב שהתגלה כמפתיע וטעים. גם כאן אפשר לגוון ולשחק עם המילויים ועם צורת ההגשה.

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. בקערה יבשה שמים את השמנת המתוקה והחמוצה או הגבינה, והמייפל והמקציפים עם מטרפה חשמלית עד לקבלת תערובת מעט סמיכה
  2. מוסיפים את חמאת הקשיו וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה
  3. מסדרים את הקרפים בצלחת, בין קרפ לקרפ מורחים שכבה נדיבה של הקרם. מסיימים בקרפ.
  4. אפשר לקשט מעל בפירות יער או בזיגוג של שוקולד מריר מומס
    * מומלץ לשמור בקירור לפני ההגשה

 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות