שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

קציצות בקר ברוטב חלב קוקוס

המתכון הזה נולד כשרציתי לגוון את הרוטב המסורתי האדום לקציצות.

זו מנה כל כך פשוטה להכנה.

כל מה שצריך זה 5 דקות להכין את תערובת הבשר

עוד 10 דקות להכין את הרוטב

ואז עוד 30 דקות לתת להכל להתבשל ביחד

ובגלל שאפשר להוסיף לרוטב אפונה

ולהכין בזמן שהוא מתבשל, גם אורז

אז כל מה שנשאר זה לארגן את בני הבית ולהתיישב לארוחה שלמה שמכינים ב 45 דקות בסך הכל.

עכשיו הדגשים החשובים:

הקציצות

בשר – אני אוהבת לטחון את הבשר שלי לבד או לבקש מהקצב שיטחן לי שפונדרה וצוואר ואף פעם לא קונה בשר שנטחן מראש בלי שראיתי מה בדיוק טחנו.

אפשר כאן גם עוף

ואפשר בהחלט קציצות על בסיס טופו או עדשים. פשוט צריך יהיה לבשל קצת פחות זמן.

הרוטב:

אם אתם לא אוהבים קוקוס אז המתכון הזה הוא פחות בשבילכם ולכן כדאי ללכת ישר למתכון של הקציצות ברוטב עגבניות

אבל אם אתם כאן, אז תבחרו קרם קוקוס שהוא נטו קוקוס בלי כל מיני תוספים ומשמרים. זה משנה מאד בטעם ובמרקם. וכמובן שאפשר וכדאי לבחור את קרם הקוקוס של ג'מוקה.

האפונה – לא מחוייבת המציאות אבל היא מעשירה את הרוטב והטעמים.

אפשר דרך אגב, להעשיר את הרוטב יותר אם תתחילו בכלל עם טיגון ב 2 כפות שמן קוקוס קוביות של בצל ובטטה עד להזהבה וקירמול ואז לעבור להוספת הקרם קוקוס, התבלינים והאפונה.

דגש חשוב – לקרם קוקוס יש נטייה להתפרק אם מבשלים אותו יותר מידי זמן על אש גבוהה מידי. אל תתפתו.

התיבול

אני בחרתי בקארי אבל גם תוספת של טאג'ין תביא את טעמי מזרח ועוד עניין.
אפשר להוסיף עוד נגיעה של ג'ינג'ר טרי במקום טחון

ואבקת בצל תמיד מוסיפה עוד רובד של טעם וחיבור.

ואפשר לשלוט במידת החריפות/פיקנטיות של המנה בהתאם לכמות התיבול שתשימו. כפית שטוחה – יתנו זכרון עמום של פיקנטיות.

כפית "בהריון" תביא יותר את החריפות ופיקנטיות למנה.

טיפ חשוב

רגע לפני שאתם מכניסים את הקציצות לרוטב תטעמו אותו. תתקנו תיבול אם צריך כי אח"כ יהיה מאד קשה לתקן.

****

ואם אתם מאד אוהבים מנות קארי אז הנה עוד שתי מתכונים שכדאי להכיר: את הקארי ירקות ועוף והקארי הירוק

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותנו באינסטגרם ולתייג @ayelet_venezia או בואו לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

אז מה צריך?

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית תערובת קארי מסאלה
  • 2 כפיות מלח מתובל או מלח שום לימוני
  • 1 כוס כוסברה קצוצה (לא חייבים)
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1/4 כוס קרם קוקוס

לרוטב:

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את הבשר עם התבלינים וקרם הקוקוס.
  2. לשים היטב ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.
  3. בינתיים מחממים מחבת עמוקה או סיר רחב ונמוך, מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים.
  4. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על אש נמוכה כ10 דקות
  5. מוסיפים פנימה את האפונה ומבשלים על אש נמוכה עם בעבוע קל, כ10 דקות נוספות.
  6. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. אף פעם לא טועמים מייד אחרי שתיבלתם, אלא רק אחרי שהרוטב כבר התבשל כדי שהטעמים של התבלינים ייפתחו.
  8. אם תפל, מוסיפים מלח, אם חסר לכם עומק – תוסיפו קצת תערובת.
  9. מכינים מתערובת הבשר כדורים בגודל אחיד, מוסיפים פנימה לרוטב.
  10. מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה
  11. מגישים עם אורז ליד ואפשר אם אוהבים לסחוט מעט ליים מעל המנה

המוצרים המרכיבים את המתכון:

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. הי,
    מה זה אבקת בצל?

    1. אבקת בצל היא למעשה בצל מיובש וטחון לכדי אבקה והוא נותן טעמי בצל ומסמיך ומחבר רטבים ותערובות.
      יש לינק אליו במתכון

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות