
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
קארי עוף וירקות

כשרוצים תבשיל כזה שהוא גם מהיר, גם פשוט, גם סופר טעים וגם יעיל בהכנה שלו – אני מכינה קארי.
זו ארוחה שלמה בסיר אחד.
אפשר להכין אותו עם כל הירקות שיש בבית ולא חייבים לקנות במיוחד. אפשר להוסיף לו עוף, אפשר חתיכות בשר, אפשר דג ואפשר גם בלי בכלל.
אני ממליצה לכם לחפש את משחת הקארי של AROYD כי הן נהדרות לתבשילים בסגנון הזה, אבל אם לא תמצאו, ממש לא נורא. אבקת קארי מסאלה עושה לגמרי את העבודה.
אז הנה ארוחת צהריים או ערב בכמה צעדים פשוטים
(טוב, אל תבהלו שיש 11 שלבים. פרטתי לפרטי פרטים רק כדי שיהיה קל ונוח. אפשר לכתוב את המתכון הזה גם בחמישה משפטים…)
וכדי שיהיה לכם נוח, ריכזתם עבורכם במקום אחד את כל המצרכים שאפשר לקנות אצלנו בחנות האינטרנטית ולקבל עד אליכם בחבילה, ממש בתוך יומיים שלושה:
ואם אנחנו כבר בענייני עוף, לחצו על שמות המנות ותגיעו למתכונים של שניצל עוף, עוף מוקפץ, עוף מושלם בתנור
אז מה צריך?
- 1 חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל לבן או סגול חתוך לחצאי פרוסות דקות
- 1 פלפל אדום (אני אוהבת שושקה) חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר חתוך לגפרורים
- 1 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות דקות
- 1 זוקיני חתוך לחצאי פרוסות דקות
- ¼ כרוב חתוך לרוצועות דקות (לא חובה)
- 1 כף ג’ינג’ר חתוך לחצאי פרוסות דקות
- ½ קרם קוקוס
- 1 כפית משחת קארי מאסאמן (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם)
- 1 כף חמאת קשיו
- 2 כפות שמן קוקוס
אופציונלי:
- 4 פרוסות חזה עוף חתוכות לרצועות
- 1 כף תערובת ונציה
- 1 כפית תערובת קארי מסאלה
- 1 כף גדושה שמן קוקוס
מה עושים עם זה?
- מחממים במחבת עמוקה את שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב.
- מוסיפים את שאר הירקות אחד אחרי השני וממשיכים לטגן עד שהם רכים וזהובים.
- חשוב להיות בתשומת לב לחציל שדורש זמן טיגון ארוך יותר כדי להיות רך מאד ומוכן לאכילה. אם תוך כדי הטיגון והערבוב נראה שחסר שומן, אפשר להוסיף כף שמן קוקוס נוספת
- מוסיפים את הג’ינג’ר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות נוספות.
- אם מוסיפים חלבון (עוף, בקר, או כל תוספת חלבונית אחרת): מחממים במחבת נפרדת כף שמן קוקוס, מוסיפים את רצועות הבשר, מטגנים עד שמתחיל להזהיב
- מתבלים בתערובת ונציה וקארי מסאלה, ממשיכים לטגן עד שכל הבשר מוכן ומעט זהוב/שחום
- מוסיפים את המנה החלבונית למחבת עם הירקות
- מערבבים, ומוסיפים את משחת הקארי מאסאמן, חמאת הקשיו וחלב הקוקוס
- מערבבים ודואגים לרתיחה עדינה ע”י הנמכת האש
- מבשלים כ 10 דקות
- טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח אם צריך או עוד מעט מהמשחה אם רוצים מנה יותר פיקנטית או יותר חריפה)* מומלץ להגיש לצד אורז בסמטי לבן.
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

תגובות
מיכאלה אמנות בקשיבות
18.04.2021
במתכון מופיע חלב קוקוס ואילו אתם מוכרים קרם קוקוס. האם יש הבדל בכמויות והאם הקרם דורש דילול כלשהו? תודה
איילת ונציה
18.04.2021
החלב קוקוס והקרם קוקוס במתכון – זהים. אין צורך לדלל.
כתיבת תגובה