מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • מיכאלה אמנות בקשיבות

    בגה | 18.04.2021
    18.04.2021

    במתכון מופיע חלב קוקוס ואילו אתם מוכרים קרם קוקוס. האם יש הבדל בכמויות והאם הקרם דורש דילול כלשהו? תודה

    • איילת ונציה

      בגה | 18.04.2021
      18.04.2021

      החלב קוקוס והקרם קוקוס במתכון – זהים. אין צורך לדלל.

כתיבת תגובה

קארי עוף וירקות

קארי עוף וירקות

כשרוצים תבשיל כזה שהוא גם מהיר, גם פשוט, גם סופר טעים וגם יעיל בהכנה שלו – אני מכינה קארי.
זו ארוחה שלמה בסיר אחד.


אפשר להכין אותו עם כל הירקות שיש בבית ולא חייבים לקנות במיוחד. אפשר להוסיף לו עוף, אפשר חתיכות בשר, אפשר דג ואפשר גם בלי בכלל.
אני ממליצה לכם לחפש את משחת הקארי של AROYD כי הן נהדרות לתבשילים בסגנון הזה, אבל אם לא תמצאו, ממש לא נורא. אבקת קארי מסאלה עושה לגמרי את העבודה.

אז הנה ארוחת צהריים או ערב בכמה צעדים פשוטים
(טוב, אל תבהלו שיש 11 שלבים. פרטתי לפרטי פרטים רק כדי שיהיה קל ונוח. אפשר לכתוב את המתכון הזה גם בחמישה משפטים…)

וכדי שיהיה לכם נוח, ריכזתם עבורכם במקום אחד את כל המצרכים שאפשר לקנות אצלנו בחנות האינטרנטית ולקבל עד אליכם בחבילה, ממש בתוך יומיים שלושה:

ואם אנחנו כבר בענייני עוף, לחצו על שמות המנות ותגיעו למתכונים של שניצל עוףעוף מוקפץעוף מושלם בתנור

אז מה צריך?

  • 1 חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 בצל לבן או סגול חתוך לחצאי פרוסות דקות
  • 1 פלפל אדום (אני אוהבת שושקה) חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר חתוך לגפרורים
  • 1 סלסלת פטריות חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 זוקיני חתוך לחצאי פרוסות דקות
  • ¼ כרוב חתוך לרוצועות דקות (לא חובה)
  • 1 כף ג’ינג’ר חתוך לחצאי פרוסות דקות
  • ½ קרם קוקוס
  • 1 כפית משחת קארי מאסאמן (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם)
  • 1 כף חמאת קשיו
  • 2 כפות שמן קוקוס

אופציונלי:

מה עושים עם זה?

  1. מחממים במחבת עמוקה את שמן הקוקוס, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים את שאר הירקות אחד אחרי השני וממשיכים לטגן עד שהם רכים וזהובים.
  3. חשוב להיות בתשומת לב לחציל שדורש זמן טיגון ארוך יותר כדי להיות רך מאד ומוכן לאכילה. אם תוך כדי הטיגון והערבוב נראה שחסר שומן, אפשר להוסיף כף שמן קוקוס נוספת
  4. מוסיפים את הג’ינג’ר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות נוספות.
  5. אם מוסיפים חלבון (עוף, בקר, או כל תוספת חלבונית אחרת): מחממים במחבת נפרדת כף שמן קוקוס, מוסיפים את רצועות הבשר, מטגנים עד שמתחיל להזהיב
  6. מתבלים בתערובת ונציה וקארי מסאלה, ממשיכים לטגן עד שכל הבשר מוכן ומעט זהוב/שחום
  7. מוסיפים את המנה החלבונית למחבת עם הירקות
  8. מערבבים, ומוסיפים את משחת הקארי מאסאמן, חמאת הקשיו וחלב הקוקוס
  9. מערבבים ודואגים לרתיחה עדינה ע”י הנמכת האש
  10. מבשלים כ 10 דקות
  11. טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים מלח אם צריך או עוד מעט מהמשחה אם רוצים מנה יותר פיקנטית או יותר חריפה)* מומלץ להגיש לצד אורז בסמטי לבן.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

קארי מסאלה

מתאימה לתבשילי אורז ובשר בניחוח הודי, לרטבים של חלב קוקוס וגם לדגים

הוספה לסל
+ -

תערובת ונציה

תערובת ארומטית שמתאימה לכל תבשיל ומאפה, בשרי וצמחוני ומוסיפה טעמי כמון ופפריקה

הוספה לסל

מבצע!

+ -

קרם קוקוס אורגני

קרם קוקוס אורגני, ללא משמרים, ללא תוספים, ללא סוכר   

(מחיר ל100 גרם : ₪2.8)
הוספה לסל