מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

פלפל ממולא -ארוחה שלמה בצלייה אחת!

פלפל ממולא -ארוחה שלמה בצלייה אחת!

פלפל שושקה ממולא – ארוחה שלמה בצלייה אחת

ימי הקיץ מוציאים אותנו החוצה וגורמים לנו לחפש בישול שהוא קל, פשוט, מהיר וכזה שמאפשר לנו לארגן ארוחה קלה במאמץ מזערי.

מתוך המחשבה הזו נולד המפגש עם מיכל קורן, הבעלים של מטבחי Outdoor שמייצרת מטבחי חוץ מודולארים, מאוהבת באש וחיה את השילוב בין הבחוץ לבפנים.

במפגש יצרנו מנות שאפשר בקלות להכין במטבח הביתי או על המנגל בחצר או בטיולים והיופי שבהם זה השילוב בין חומרי הגלם לתערובות תיבול שיוצרים יחד מנות טעימות שסוגרות פינה לארוחה שלמה.

והפעם: פלפל שושקה ממולא וצלוי על הגריל

פלפל שושקה המתוק מפציע לקראת הקיץ.

הוא מלא טעמים, קל למלא אותו ולצלות אותו והפעם הכנו שני סוגי מילוי: בשרי וצמחוני.

במתכונים שונים תמצאו הנחיה לקלות או לצלות את הפלפל טרם המילוי.

אני העדפתי לצלות עם המילוי כדי שגם הוא יהנה מעסיסיות הפלפל.

במילוי הבשרי השתמשתי בבקר טחון שומני- צלעות או צוואר בשילוב אונטריב ואני אוהבת להוסיף קצת שומן כבש.

הטעמים העשירים והמדוייקים מתקבלים בזכות התיבול שעושה כאן את כל ההבדל.

אני השתמשתי כמובן באבקת בצל, קצת אבקת שום שחור ובתערובת ונציה ובמקום עשבי תיבול טריים השתמשתי בחגיגה ירוקה.

חשוב לזכור שאין כאן תערובת אחת שמתאימה אלא כל גיוון טעמים שתבחרו.

במילוי הצמחוני טיגנתי בצל ופטריות והוספתי גבינות, גם כאן אפשר לגוון בתיבול ובסוג הירקות שתבחרו למלא. גם טופו יתאים כאן בהחלט.

בעצם, כשאנחנו מחפשים גיוון וחידוש במנות, אנחנו בדר”כ נחפש חומרי גלם חדשים או נשנה את שיטת ההכנה.

ואני מציעה לכם להשאר במה שאתם כבר מכירים ופשוט לשנות את התיבול. זה כבר יעשה את העבודה בגיוון הטעמים וחידוש מרענן של מתכונים.

את הצלייה עשיתי כשהפלפלים כבר ממולאים מה שדורש השגחה, זהירות וסבלנות כדי להגיע למידת רכות של הפלפל שלא יהיה סמרטוטי ורך מדי והמילוי (הבשרי) יהיה מוכן אך לא יבש מידי.

אין כאן כלל אצבע כי משך הזמן תלוי בסוג התנור ובחום שלו או בסוג המנגל.

כך או כך האש צריכה להיות בינונית ולא חזקה (חום בתנור של 200 מעלות).

העבודה עם מיכל על האש, לימדה אותי איך לא להבהל ממנה אלא לראות בה שותפה ליצירה. היכולת לקבל ממנה גם חום, גם טעמי צלייה עמוקים שמוסיפים לטעמי התיבול וכל זה באמת בצורה קלה ופשוטה, גרמו לי לרצות לצאת החוצה ולהדליק אש ולהתחיל פשוט לבשל בה.

 

לסיום הגשתי את הפלפל על מצע של יוגורט מתובל. אפשר לותר ולהגיש פשוט ליד סלט ירקות. אבל תסתכלו על זה: ירקות יש  – הפלפל, מנה עיקרית יש – המילוי הבשרי או הצמחוני והנה בלי מאמץ – ארוחה שלמה בצלייה אחת.

אז מה צריך?

  • 4-5 פלפל שושקה אדום יפה וישר

למילוי בשרי:

  • 250 גר’ בשר טחון (חשוב שיהיה בו שומן)
  • 1 כפית גדושה ממרח לימונים כבושים ופלפלים
  • 1 כפית גדושה ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כפית גדושה חגיגה ירוקה
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ¼ כפית אבקת שום שחור
  • 1 כפית המלח של סופגי
  • 1 כפית ונציה
  • ¼ כוס מי סודה או מים קרים מאוד

למילוי צמחוני:

  • 1 בצל קצוץ
  • 5-6 פטריות קצוצות
  • ¼ כוס פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
  • ½ כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
  • 1 כפית חגיגה ירוקה
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 כפית עשבי תיבול
  • ¼ כוס קשקבל מגורדת
  • ¼ כוס מוצרלה מגורדת
  • ¼ כוס פטה מפוררת
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות גבינה ריקוטה

למצע יוגורט:

  • ½ כוס יוגורט נקי (אני מעדיפה עם 5% שומן ויותר)
  • ½ כפית התערובת של טוטסי
  • ½ כפית מלח שום לימוני
  • 1 כפית תערובת אלון דגים

מה עושים עם זה?

מכינים את המילוי:

הבשרי- מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

הצמחוני- מחממים במחבת (אני חיממתי אותה על הגריל, אפשר גם בכיריים) שמן זית ומוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב.

  1. מצננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הגבינות והשקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים את התיבול כדי שיהיה טעים.
  2. חורצים את הפלפלים ומנקים בזהירות מגרעינים. חשוב שהפתח יהיה מרווח והפלפל ישמש ככלי קיבול.
  3. דוחסים מילוי פנימה ומשמנים מעט עם הידיים את הפלפל.
  4. מעבירים למנגל או לתבנית אפייה בתנור חם וצולים בסבלנות תוך כדי שמדי פעם הופכים בזהירות את הפלפלים במילוי הבשר כך שיצלו מכל הצדדים (חשוב שאת המילוי הצמחוני לא להפוך כי אז המילוי עלול להישפך). התהליך יכול לקחת בין 10 ל- 20 דקות. דרושה השגחה וסבלנות.
  5. מוציאים בזהירות את הפלפלים ומכינים את המצע.
  6. מערבבים את היוגורט עם התיבול וכף שמן זית ומערבבים. אפשר להוסיף גם גרידת לימון.
  7. טועמים ומתקנים את התיבול כדי שיהיה טעים.
  8. מסדרים בצלחת את היוגוטט ועליו את הפלפלים.
  9. אפשר לזלף מעט שמן זית מעל, לפזר פרמז’ן מגורד ולקשט בפרוסות עגבניות שרי 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

המלח של סופגי

מלח עשיר בטעמים עם חמצמצות רעננה וטוויסט

הוספה לסל
+ -

חגיגה ירוקה

חגיגה ירוקה, כשמה כן היא. תערובת ירוקים, עשבי תיבול וגם קצת שוםבצל, שתשדרג לכם מבחר מנות

הוספה לסל
+ -

אבקת שום שחור

מוסיפה טעם ייחודי וצבע מרתק לעופות, רטבים, תבשילי קדירה, דגים ונתחי בשר

הוספה לסל
+ -

ממרח לימונים כבושים ופלפלים

טעמי לימון כבוש המעודנים עם הפלפלים הקלויים. מושלם לתיבול סלטים, דגים ותבשילים

(מחיר ל100 גרם : ₪18.7)
הוספה לסל
+ -

ממרח עגבניות מיובשות

ממרח עשיר וקטיפתי שיכול לתבל רטבים אדומים, לפיצה, לדגים, לטופו או לפסטה

(מחיר ל100 גרם : ₪18.7)
הוספה לסל
+ -

אבקת בצל

הדרך לתת טעמי בצל בלי בצל. עכשיו במבצע מתובל: קונים 2 יח' 100 גר' ואת ה-3 מקבלים ב50%

הוספה לסל
+ -

תערובת ונציה

תערובת ארומטית שמתאימה לכל תבשיל ומאפה, בשרי וצמחוני ומוסיפה טעמי כמון ופפריקה

הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

תערובת עשבי תיבול

תערובת ארומטית שמתאימה לסלטים, מאפים, ירקות בתנור דגים ועופות

(מחיר ל100 גרם : ₪42.0)
הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל