שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח  | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח 
דברו איתנו

ספגטי זוקיני

אז אתם לא אוכלים פסטה? בכלל? ממה אתם שבעים?
איך אפשר לוותר על פסטה? זה החיים!
אלא רק חלק מההערות והשאלות שאני נתקלת בהם מאנשים ששומעים ממני על תזונת הפליאו.
אין בה דגנים, ואין בה סוכרים (וגם לא שמנים מזוככים) אז זה אומר שאין בה פסטה רגילה.

כן. אני יודעת. הכי פשוט זה לחזור הביתה, לזרוק שקית פסטה לסיר מים רותחים, לאלתר איזה רוטב שמנת או עגבניות (או גם וגם) והופ. יש ארוחה שמשביעה. ל 3 שעות במקסימום…..

לא. אני כבר 5 שנים לא אוכלת פסטה. לפחות לא כזו שעשויה מקמח. אורז, שאני דווקא כן אוכלת מידי פעם, מקבל באהבה כל רוטב פסטה שנכין לו, ויש כאלה שיגידו שזה אפילו טעים יותר.


מאז שגיליתי את הספירל סלייסר, גיליתי שאפשר להכין "פסטה" מירקות. לסלייסר יש מספר סוגי דסקיות לפי עובי וכמה שיטות חיתוך לפי צורך ואורך והתוצאה: ספגטי מסולסל מזוקיני, גזר, בטטה או כל ירק קשה אחר שתבחרו.

המתכון הבא, יכול להיות תוספת נהדרת בכל ארוחה, הוא יכול להיות אפילו ארוחה בפני עצמה והוא יכול להיות מנה מצויינת לחג שבועות.
הכנתי "ספגטי" מזוקיני אבל גם בטטה תהיה מאד טעימה ברוטב הזה, ולמי שאין את הסלייסר הזה, פשוט חיתכו את הירק לרצועות דקות, חצאי עיגולים דקים או אפילו קוביות קטנות. הכל יעבוד כאן.

וכדי שיהיה לכם קל ונוח להגיע למוצרים שמשמשים עבור המתכון אני מצרפת לכם בסוף המתכון לינקים.

הכנתי לכם מתכונים נוספים שמתאימים לחג השבועות (וגם לימים שאחרי) וכולם מתאימים גם לצמחונים:

פשטידת גבינות ופרחים

צזיקי וגלילות חצילים

סלמון בחמאה וקראסט אגוזים

עוגת גבינה פירורים וקינוחי גבינה בכוסות, ללא גלוטן וללא סוכר

רוצים עוד מתכונים מעניינים שמתאימים גם לצמחונים ויכולים להיות תוספת נהדרת לארוחה?
אפונה מבושלת בחלב קוקוס היא דרך מעניינת וממש טעימה לאכול אפונה
שעועית ירוקה מוקפצת בתבלינים היא אחד המתכונים הכי קלים ושווים לתוספת ירוקה לכל ארוחה

אז מה צריך?

  • 3-5 זוקיני פרוס דק או חתוך ל"ספגטי"
  • 1 בצל סגול חתוך לחצאי פרוסות דקות
  • 3 שיני שום טרי פרוסות
  • 50 גר' חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 סלסלאות של פטריות. כדאי את אלה המשולבות בשני סוגי פטריות, פרוסות דק
  • 1 חבילה של פטריות מיובשות שמיועדות לפסטה (לא חובה. ממש לא), מושרות למשך כחצי שעה במים חמים.
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • 2 חב' שמנת מתוקה 38%
  • 1 חבילת גבינת גרנד פדנו של גד או 1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח
  • ראס אל חנות
  • כמה גבעולי טימין בשביל הקישוט

מה עושים עם זה?

  1. מכינים את הרוטבממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מתחילים להזהיב.
  2. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים אותן עד שהן מתחילות להתרכך ומשחימות מעט
  3. אם אתם משתמשים בפטריות מיובשות בנוסף, זה הזמן להוציא אותן מהמים, לסחוט היטב, לקצוץ ולהוסיף למחבת
  4. מטגנים את הפטריות, השום והבצל עוד כ 3 דקות
  5. מוסיפים את היין (ואם השרתם פטריות אז גם חצי כוס מנוזלי ההשרייה) ומבשלים על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים.
  6. מנמיכים את האש, מוסיפים את השמנת, הגבינות והתיבול. מערבבים ומבשלים כ 5-6 דקות על אש נמוכה עד שהשמנת מתחילה בעבוע ממש קל*חשוב שהשמנת לא תגיע לרתיחה מלאה כי אז היא תתפרק*
  7. בשלב הזה, אם רוצים אפשר לגוון ולהוסיף גם 2 -3 כפות של ריקוטה פרסקה של גד או שמנת חמוצה 27% (ממש לא חובה.)
  8. מוסיפים את הזוקיני, ומערבבים ומבשלים עוד 5-6 דקות עד שהזוקיני מעט מתרכך.*אם בחרתם בטטה במקום זוקיני, היא צריכה זמן בישול ארוך יותר להתרככות, חשוב שזה יהיה על אש נמוכה.

    לפני ההגשה, אפשר להוסיף עוד פרמז'ן מגורד לכל צלחת.*** ואם אתם רוצים להכין את המנה ללא מוצרי חלב, אפשר את אותו הרוטב פשוט להכין עם חלב קוקוס במקום שמנת או עם קשיו שהשרתם במשך 24 שעות במים וטחנתם יחד עם התבלינים ושמן קוקוס. אפשר "לפתוח" אותו כדי שיהיה נוזלי יותר עם מים או עם חלב קוקוס.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות