מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

סלט תרד ופטה מתובלת

סלט תרד ופטה מתובלת

מה קורה שמפגישים תרד עם פטה ותבלינים? נולד סלט פשוט טעים!

 

המפגש עם נדב טל שעושה סלט, הוליד 3 סלטים מלאי טעם ותיבול.

בכל פעם מחדש, זה מפעים איך חיבור כל כך פשוט של ירקות עם תבלינים וגבינות, יוצר עושר כזה של טעמים.

היופי בסלט הזה שאפשר לפרק ולהרכיב אותו מחדש איך שרוצים. את אפונת השלג אפשר להחליף בשעועית ירוקה. זה לא יהיה אותו טעם אבל זה בהחלט תחליף ראוי. ואם כבר, אז להעדיף שעועית טריה שהיא ממש הרבה יותר טעימה.

אפשר להחליף את התרד במנגולד ואני דרך אגב, הייתי מסתפקת גם בלבבות חסה

בגבינת הפטה אפשר לבחור אם זו תהיה מבקר, כבשים או עיזים. ובאיזו רמת שומן תעדיפו אותה.

Ayelet And Nadav 18

חשוב לדעת שככל שגבינה רזה יותר בשומן, סיכוי סביר שהיא עברה יותר תהליכי עיבוד.

לגבי מקור החלב עבור הגבינה – זה עניין של טעם. אני מאד אוהבת את זו של הכבשים. יש בה טעם מאד עמוק ומעניין עבורי.

והתיבול. הוא זה שעושה כאן את כל ההצגה. הירקות והגבינה הם באמת רק התפאורה.

בחרנו לתבל את הגבינה עם ספייסי עדנה. ממש להטביע אותה בשמן זית איכותי ובתערובת התבלינים. אתם יכולים לבחור כל תערובת שתרצו.

התנאי הוא שהיא צריכה להיות דומיננטית בטעמים שלה ולא מלוחה מידי. גם חגיגת עגבניות או אפילו אליקו יתאימו כאן מאד. כל אחת תתן טאצ’ טעם וצבע אחר.

את הגבינה שתיבלתם, אפשר לשמור במקרר לפחות שבוע. והיא יכולה להיות מעדן בפני עצמה או תוספת לכל סלט שתבחרו.

לסלט הזה החלטנו להוסיף קראנצ’יות עם קשיו קלוי בטאבון. יש לו טעם מובחן משל עצמו ויהיה קשה למצוא לו תחליף 1:1 אבל בוטנים קלויים או קשיו שקליתם במחבת יבשה, יהיו מענה נפלא!

במתכון שכתב נדב בבלוג שלו, הוא תיבל עם מלח ופלפל. מקווה שכבר הספקתם להכיר שאצלי זה יהיה מלח מתובל או מלח שום לימוני במקום מלח רגיל.

והסלט הזה לחלוטין יכול להיות חלק משולחן החג שלכם בשבועות או סלט שאתם נהנים להגיש בבראנץ’ מפנק של בוקר.

את הוראות ההכנה המלאות תמצאו אצל עושהסלט באינסטגרם.

 

אז מה צריך?

  • חבילה תרד טורקי
  • 20 תרמיליי אפונת שלג טרייה
  • בצל סגול (קטנטן)
  • 2 גבעולי נענע
  • חופן נדיב קשיו קלוי בקליפה

לפטה מתובלת:

  • 200 גרם פטה צאן
  • 1 כף גדושה ספייסי עדנה
  • שמן זית לכיסוי
  • צנצנת/קופסה קטנה

לרוטב:

  • מיץ מ1/2 לימון
  • 1 כף חומץ בן יין לבן או אדום
  • 1/4 כפית מלח מתובל /שום לימוני / המלח של סופגי

מה עושים עם זה?

  1. את הפטה המתובלת מומלץ להכין מראש והיא תשמר היטב במקרר (אפילו למספר ימים ואף יותר) בזכות ההשריה בשמן, לא להבהל מכמויות השמן, השמן סופג את הטעמים ומשמש כשמן תיבול נהדר כמעט לכל תבשיל או סלט שתרצו להכין איתו. רצוי מאוד להשרות את הגבינה בשמן התובל לכשעתיים לפחות.
    חותכים את הגבינה לקוביות גדולות ( בערך 1-2 קוביות למזלג), מכניסים לצנצנת/ לקופסא מוסיפים את תערובת ספייסי עדנה ומכסים בשמן זית,מערבבים קלות, סוגרים מכסה ונותנים לגבינה לספוג את השמן ואת הטעמים.
  2. עכשיו נכין את הירקות: מסירים את הגבעול הגס מעלי התרד, חותכים לרצועות עבות ומעבירים לקערת ערבוב.
  3. חוצים את הבצל ופורסים אותו לאורכו דק ככל שניתן.מוסיפים לקערה.
  4. מסירים את הקצוות של אפונת השלג, ומושכים אותם קלות בעזרת היד בכדי להסיר את הסיבים. אם תרמילים האפונה גדולים ניתן לחתוך אותם לרוחבם, מוסיפים לקערת הערבוב. לא, ממש אין צורך בבישול האפונה נהדרת ככה בדיוק כמו שהיא.
  5. קוצצים דק את עלי הנענע ומוסיפים לקערה,
  6. מוסיפיםאת אגוזי הקשיו ( עם קליפתם!).
  7. בסמוך להגשה, מוסיפים בנדיבות את קוביות הגבינה המתובלת ואת כל מרכיבי הרוטב, מערבבים עם הכף או עם הידיים (עדיף!) ומעבירים לצלחת הגשה.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

מלח שום לימוני

מלח שמקפיץ כל מנה עם חמיצות רעננה וטעמי שום עוקצני, מוצר אהוב ויש שיאמרו שגם ממכר :)

הוספה לסל
+ -

מלח מתובל של איילת

הרבה יותר מפשוט מלח. דרך נהדרת להוסיף טאצ' של תיבול בעזרת מלח

הוספה לסל
+ -

ספייסי עדנה

תערובת תבלינים שמוסיפה טעם עשיר, צבע מרהיב ועוקצנות חריפה-נעימה לסלטים, מאפים, גבינות ודגים

הוספה לסל
+ -

קשיו קלוי בטאבון

קשיו שעובר קלייה בטאבון, מליחות קלה וטעם ממכר

(מחיר ל100 גרם : ₪15.2)
הוספה לסל