
מתכונים של איילת
קטגוריות:
לבחירת קטגוריות מתכונים- ארוחות חג
- בשר
- דגים
- ירקות
- מתכונים ב10 דקות
- מתכונים לשבת
- עוף
- צמחוני / טבעוני
- קינוחים ומאפים
- תוספות
סלט מטבוחה חצילים של ברית

סלט מטבוחה חצילים של ברית
את הסלט הזה הכינה ברית, אחראית הצוות שלנו, והוא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש אותו ישר מהסיר כשהוא עוד חם
וזאת למרות שיום למחרת כשהוא כבר מגובש בטעמיו וקר, הוא אפילו טעים יותר.
אתם יכולים להחליט כמה חריף הוא יהיה
ואם תוסיפו לו טאצ’ מעושן עם פפריקה מעושנת
ואתם יכולים ליצור לו גרסה משלכם עם מלח מתובל, ספייסי עדנה, טוסקנה, נונה דורה או אפילו ציידים
זו ההזדמנות להגיד לכם שמה שהכי משמח אותי זה לראות אתכם מכינים את המתכונים שלנו עם התערובות תבלינים והגרסאות והפרשנויות שלכם.


מה צריך?
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1 חציל פרוס לפרוסות
- 1/4 כוס שמן זית ועוד 3 כפות שמן זית
- 1 חב’ קטנה של רסק עגבניות. עדיף Mutti 140 גרם
- 1 כף תערובת טוסקנה
- 1 כף ממרח חריף אש
- 1 כפית מלח שום לימוני
מה עושים עם זה?
- את פרוסות החצילים שמים בקערה ומערבבים יחד עם 1/4 כוס שמן זית והטוסקנה
- מחממים תנור ל 200 מעלות או לחילופין משתמשים במנגל
- מסדרים את החצילים על הגריל או בתבנית עם נייר אפייה וצולים אותם עד שהם מתרככים ומשחימים. חשוב להפוך מידי פעם ולא לשרוף ולייבש אותם. ומוציאים.
- בנתיים, מחממים בסיר את 3 כפות השמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שהוא מזהיב ומתרכך. צריך פה סבלנות. זה יכול לקחת גם 10-15 דקות.
- מוסיפים את הפלפלים האדומים וממשיכים בטיגון עד שגם הם מתרככים.
- מוסיפים את רסק העגבניות המלח וממרח הפלפל החריף ו1/3 כוס מים.
- קוצצים מעט את החצילים ומוסיפים פנימה. מערבבים הכל יחד היטב. ומבשלים עוד 5-8 דקות.
- טועמים ומתקנים לתיבול והטעם הרצויים.
- מסירים מהאש ומצננים
- הסלט נשמר בקירור בכלי אטום היטב
| הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת
-
הצטרפו אלינו לקהילת התבלינים של איילת |

כתיבת תגובה