שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח
דברו איתנו

נגיסי טחינה וקרמל תמרים

קינוח קל, פשוט, טבעוני ופליאו בו זמנית

 

טוב. אין לי מילים להגדיר כמה הדבר הזה מושחת.
הוא טעים. הוא מתוק במידה. הוא פליאו. הוא אפילו גם טבעוני
והוא בחיי, לא יותר מ 10 דקות הכנה.
שחיתות, כבר אמרתי?!

אז הכל התחיל כשקארין אדונישהיא מטפלת בתזונה מבריאה ועוסקת בגמילה מסוכר העלתה תמונה ומתכון לפינוק היפה הזה. את כל הפרטים על מה שקארין עושה אפשר למצוא כאן.
10 דקות פנויות בלי קריאות "אמא" ובלי שאף אחת מושכת לי בחולצה או במכנסיים, גרמו לי להזדרז למטבח, להוציא את כל המצרכים, לעשות כמה ניסיונות ולצפות לתוצאות.

את המתכון הזה אפשר להכין עם טחינה, או עם חמאת אגוזי לוז. מה שיש לכם זמין ובהישג יד. כך או כך זה ממש טעים.

מילה על שמן קוקוס:

שמן קוקוס ידוע בסגולותיו הבריאותיות הרבות. הוא משמש כבסיס מעולה לתכשירי קוסמטיקה שונים: קרם לשיער, קרם גוף, קרם פנים ועוד.
מדברים על היכולות הנפלאות שלו לשקם ולשמר את הגיינת הפה כמשחת שיניים או מי פה.
הוא נחשב כבעל סגולות אנטיביוטיות ואפשר למרוח אותו על עקיצות, תפרחות, סדקי עור וכד'
והוא שומן איכותי מאד בתזונה. אפשר להשתמש בו בתבשילים, במאפים ובקינוחים.

היופי שבו הוא שבטמפ גבוהה הוא נוזלי ובטמפ' נמוכה הוא מתקשה. מה שמאפשר להשתמש בו בשני המצבים (כמו במתכון המצורף). לערבב אותו כנוזלי ואז למצק אותו בקירור עבור התוצר הסופי.

אחת השאלות הנפוצות בימי הקיץ, זה האם שמן הקוקוס שהפך לפתע נוזלי – עדיין תקין. אז בהחלט אין מה להבהל ולזרוק לפח (כן.כן. גם זה קרה). זה מצבו הטבעי של השמן בימי הקיץ. הוא יחזור להיות לבן ומוצק בתקופת החורף.

יש בשוק המון סוגים של שמן קוקוס. ההבחנה הראשונה שצריכים לעשות היא בין שמן קוקוס מזוכך (כזה שעבר עיבוד כימי ונחשב נחות יותר ) לבין שמן קוקוס לא מזוכך בכבישה קרה (נחשב לשמן איכותי יותר).

ההבחנה הבאה תהיה הריח והטעם. יש כאלה שדומיננטיים יותר, יש כאלה שעדינים יותר, יש כאלה שגם כשהשמן נמס, נשארים מוצקים מסויימים עם טעם לוואי בתחתית. ויש כאלה שהם נפלאים בכל מצב.
זה בעיקר עניין של ניסוי ותהייה (או טעייה). לקח לי זמן למצוא את השמנים שאני אוהבת. זה שנמכר אצלנו במעדנייה האינטרנטית, הוא אחד מהם.

ועכשיו, אפשר לעבור לחלק הטעים של הסיפור.

הטוויסט בעלילה

כדי לשדרג את הטעמים ולהוסיף טוויסט קטן של טעם, אני הוספתי לתערובת התמרים חצי כפית של דואה מצרית שנותנת כאן טוויסט מושחת לחלוטין. אפשר במקומה לשים  ראס אל חנות . או גראם מסאלה

אז מה צריך?

  • 1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי (אם השמן מוצק, פשוט המיסו אותו על הגז או במיקרו)
  • ½ כוס טחינה גולמית / חמאת אגוזי לוז
  • 2 כפות קרם קוקוס
  • 1 כפית שטוחה תערובת דואה
  • ½ כוס תמרים מגולענים (במתכון המקורי יש כוס שלמה…זה המון. אם תרצו, אחרי ניסוי ראשון, תמיד תוכלו להוסיף)
  • ½ כפית מייפל טהור
  • ¼ כפית מלח
  • 100 גר' שוקולד 85-95% מוצקי קקאו

מה עושים עם זה?

  1. משרים את התמרים המגולענים בקערה עם מים למשך 30 דקות לפחות.
  2. מערבבים את שמן הקוקוס עם הטחינה / חמאת אגוזי לוז, קרם קוקוס והמייפל.
  3. בכוסיות קטנות של מאפינס או בתבנית שקעים של מאפינס קטנים, שמים כף מהתערובת בכל שקע/תבנית ומכניסים למקפיא למשך 5 דקות. המתכון מתאים ל 10 תבניות קטנות.
  4. בנתיים, מוציאים את התמרים, מקלפים אותם (לא לדאוג, ההשרייה במים דואגת שהקילוף יהיה ממש קל), ושמים במעבד מזון יחד עם המלח ותערובת הדואה ומעבדים עד שהם הופכים למשחה רכה ואחידה.
  5. מוציאים את התבניות מהמקפיא, שמים מעט מקרמל התמרים על השכבה הקפואה ושופכים מעל עוד כף מתערובת השמן והטחינה / חמאת אגוזים.
  6. מחזירים להקפאה למשך 30 דקות לפחות.
  7. לגרסת השוקולדבסעיף 4 במקום קרמל תמרים, ממיסים את השוקולד עד שהוא הופך לעיסה נוזלית סמיכה ואחידה. וממשיכים בדיוק כמו בסעיף 5 ו 6.

הנגיסים האלה הכי טעימים כשהם קפואים.
יש להם נטייה להנמס במגע יד ולכן כדאי לאכול אותם מהר או צמוד למקפיא 🙂

ועוד אחת אחרונה בקטנה: אני הכנתי את השוקולד במקום להשתמש בכזה קנוי:

המסתי כמות שווה של עיסת קקאו וחמאת קקאו והוספתי מעט מייפל טהור לפי הטעם.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות