מי מכם אוהב שומר?
כילדה לא אהבתי סוכריות אניס או כל מה שהיה לו טעם או ריח אניסי.
ולכן לא ראיתי איך אני מתחברת לשומר. שהוא פקעת מלאת טעמים אניסים מרעננים.
עם השנים התאהבתי בו ולמדתי להתענג על סלט שומר חמצמץ או בלשון המרוקאים “ביש בש”
וכשעונת השומר בעיצומה אני אוהבת לקנות ולהכין סלט שתמיד נמצא במקרר ואפשר לשלוף.
והתענוג היותר גדול הוא לראות את הילדות שלי מחסלות אותו.
זה סלט כל כך פשוט שכל מה שצריך לעשות בו זה לחתוך את השומר לפרוסות, להוסיף לו מלח, שמן זית וה-מון מיץ לימון וזהו. הסלט מוכן והוא פשוט וטעים.
אם אתם רוצים לשדרג אותו אז אפשר להוסיף לו פלחים של תפוז או קלמנטינה ולהשתמש במיץ שלהם במקום מיץ לימון.
אז עכשיו מגיע השלב הבא של השומר. שומר אפוי.
מה שמדהים בעיני בשומר אפוי זו העובדה שהעוקצנות האניסית שלו מתמתנת ובמקומה מתקבלת מתקתקות מיוחדת במינה.
האתגר במאפה הזה היה ליצור בשמל ללא גלוטן שאינו מבוסס על שום סוג של קמח וגם ליצור מעטה פריך מלמעלה שלא יהיה מפירורי לחם כמו שבדרך כלל קורה במאפים. שוב, כי המטרה היא ליצור מאפה שהוא ללא גלוטן.
יש משהו מרתק בשילוב הטעמים של שומר עם בצלים שונים ועגבניות. אני מעדיפה להשתמש בעגבניות שרי פשוט כי באפייה הטעם החמצמץ שלהן מתעדן והן עדיין מספיק פריכות כדי להשתלב במגוון המרקמים והטעמים שיש במאפה