מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

כתיבת תגובה

לחמניות גבינה ללא גלוטן

לחמניות גבינה ללא גלוטן

לחמניות גבינה ותבלינים ללא גלוטן, מכינים בקלות והן נגמרות במהירות

אני אתחיל ממשפט אלמותי שכדאי שתאמצו:

במקום שבו אין טעויות ואין כשלונות – אין למידה, אין יצירה ואין הצלחה!

כשניגשתי להכין את הלחמניות האלה, בעיני רוחי ראיתי את הבואיקוס שסבתא שלי הייתה מכינה לנו.

לחמניות גבינה פריכות שתמיד היה כיף לאכול אצלה עם גבינת שמנת ליד.

אז ניסיתי להכין בגרסה של ללא גלוטן. חיפשתי כמה מתכונים שיהיו עבורי אינדיקציה לכמויות ולמינונים, ערבבתי, גילגלתי, סידרתי בתבנית והכנסתי לתנור.

זה התחיל יפה ואז….זה צנח. התוצאה הייתה פיתות (רק בלי הפתח) טעימות אבל לא מזכירות בואיקוס בשום צורה.

בדרך כלל. בנקודה הזו. יהיה מי שיוותר וירים ידיים.

אני מנסה שוב. גם אם זה לא ייצא בדיוק כמו שתכננתי, כבר הבנתי שיש לזה פוטנציאל.

עכשיו רק צריך לדייק, להתרכז ולראות איך גורמים לזה לצאת לחמניה. ולא להשתפך בתבנית.

אז ערבבתי שוב, גילגתי, שימנתי תבנית מאפינס כדי להבטיח שהם יצאו לי יותר גבוהות ולחמנתיות (אם אין מילה כזו – הרי היא כאן. המצאתי.)

ו….יצאו לי לחמניות. שהן לא בואיקוס אבל בהחלט מזכירות לי את הטעמים של סבתא שלי ז”ל עם הקשקבל והחמאה.

צילום: @Soofgi

הבסיס:

קמח שקדים.

אל תבקשו ממני להחליף אותו בקמח אחר משום שהוא מתנהג שונה לחלוטין מקמח חיטה או כוסמין וגם שונה מקמח אורז.

המתכון מתבסס על קמח שקדים, ואם רוצים מקמחים אחרים צריך יהיה לחפש מתכונים אחרים מתאימים.

ביצים

מלכתחילה המתכון מבוסס גבינות ולכן יהיה קשה עד בלתי אפשרי לטבען אותו. אבל אם בכל זאת תרצו פחות ביצים, אפשר להשתמש ברעיון של טחינה כמו שיש במאפינס הטבעוניים 

גבינות:

כל סוג של גבינות קשות יתאימו כאן. אני השתמשתי במוצרלה, גאודה וקשקבל. וזו בהחלט יכולה להיות הזדמנות של להפטר משאריות גבינה שיש במקרר כך שאין צורך כאן להתפס לסוג מסויים של גבינה. יחד עם זאת קשקבל עבורי היא גבינה אולטימטיבית למאפים כאלה

בגבינות הרכות, אני בחרתי את גבינת הריקוטה של משק יעקבס. אבל כל גבינת שמנת תתאים כאן ואפילו שמנת חמוצה של ה 27% תהיה כאן מצויינת.

הרעיון של שילוב הגבינות הוא לייצר רכות ועסיסיות ללחמניה לצד הפריכות שמגיעה מהגבינות הקשות וקמח השקדים.

תיבול:

תרגישו חופשי לבטא את היצירתיות שלכם כאן, תערובות התבלינים יכולות להיות מגרש המשחקים שלכם: זה יכול להיות כפית גדושה של תערובת עשבי תיבול. או של התערובת של טליה ואפשר לפזר מלמעלה את תערובת טנאסיס. אפשר להוסיף את הקרנאצ’ית שלי או לתבל בטוסקנה או קייג’ון. או בתערובת גניש או חגיגת עגבניות כל תערובת שתוסיף טעם, צבע וטקסטורה מתקבלת כאן.

אפייה:

ההמלצה שלי היא לאפות את הלחמניות בתבנית מאפינס או בתבניות אישיות.

אפשר דרך אגב, אם רוצים לחסוך עבודה, לשטח בתבנית מלבנית ובתום האפייה להוציא ולחתוך לריבועים.

לצד לחמניות הגבינה, אל תשכחו להגיש את סלט הסלרי המופלא, ואת הממרחים שלנו שיהפכו את הכל לחגיגה מושלמת.

אם יש לכם עוד רעיונות איך לתבל את הלחמניות או אם תרצו להשוויץ להתייעץ או פשוט לקבל עוד רעיונות למתכונים שקל להכין, בואו אלינו לקהילת התבלינים של איילת

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לכדי בצק רך מאד
  3. משמנים תבנית שקעים ושמים בכל שקע 3/4 גובה מתערובת הבצק
  4. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה מלאה
  5. מוציאים ומצננים ומגישים

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

הטוסקנה של איילת

תערובת נפלאה לירקות שורש, עופות, בשר, חביתות, גבינות וסלטים

  • הוספה לסל
  • 1743
הוספה לסל
+ -

תערובת עשבי תיבול

תערובת ארומטית שמתאימה לסלטים, מאפים, ירקות בתנור דגים ועופות

(מחיר ל100 גרם : ₪42.0)
הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל