איך מכינים ארוחה מלאה וזולה בסיר אחד
המתכון של הכרוב ממולא ומתובל הוא אחד המתכונים הזולים, הפשוטים והטעימים שיצא לי להכין.
כל מה שצריך זה:
כרוב, אורז, בשר טחון, עשבי תיבול, שמן זית וכמובן תבלינים.
הכנה מהירה ופשוטה. אפייה לא ארוכה מידי בתנור ויש ארוחה שלמה.
והיופי במתכון הזה שאפשר לגוןן אותו ובכל פעם עם תערובת תבלינים אחרת.
ההצעות שעלו בקהילת התבלינים שלנו היו: לתבל עם הקציצות של ניסים, בלקן, הברביקיו של נווה, נונה דורה, ציידים, בהרט, לילו ספייס – תראו כמה אפשרויות שונות של טעמים.
המתכון הגיע מהפקת מתכונים ערביים שסופגי הצלם שלנו, צילם בה והביא את ההשראה ממנה אל המטבח שלנו.
למי שנמנע מבשר אפשר להשתמש בעדשים ירוקות, שחורות והמון פטריות קצוצות
למי שנמנע מפחמימות אפשר לוותר על האורז
את האורז אפשר להחליף בקינואה או בפריקי ואפילו בורגול
מה שחשוב זה שתמצאו את הדרך שלכם ליצור את הטעמים שאתם אוהבים.
בגלל שהתערובת מלאה באורז, בשר וירקות – אפשר לשים תיבול בנדיבות וזה ממש לא יהיה מידי.
שימו לב שלא הוספנו נוזלים לסיר, יש נוזלים בכרוב ובתערובת והתבשיל נעשה ונשאר עסיסי.
עוד פרט חשוב הוא לדאוג להשאיר שוליים כאשר מוסיפים את המלית כדי שתוכלו ליצור עיטוף מלא שלה עם הכרוב.
סרטון עם שלבי ההכנה מחכה לכם בערוץ ה האינסטגרם שלנו
ואנחנו ממש נשמח לראות את התמונות שלכם עם המנה שאתם הכנתם והתיבול שבחרתם.
אל תשכחו כמובן לתייג אותנו כדי שנוכל לראות ולשתף ולהתגאות בכם.