שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

דלעות ממולאות ומתובלות

איך לוקחים דלעת והופכים אותה לנסיכה מלאה במרקמים וטעמים מתובלים

ט"ו בשבט היה התירוץ המשולם כדי לקחת את הדלעות היפות שיש אצל הירקנים, למלא אותם במילוי מתובל, לצלות בתנור ולהכין מנה קלה, פשוטה, וכל כך טעימה.

הבחירה האולטימטיבית היא בדלעת ערמונים היפה, אבל אם לא תמצאו אפשר בהחלט להשתמש גם בדלורית או בכל דלעת קטנה עגולה שבחיתוך שלה אפשר ליצור חור / כיס למילוי.

אם דלעת הערמונים קטנה אפשר פשוט לחצות אותה לשתיים, אם היא גדולה אפשר לחתוך לפרוסות יחסית עבות

את הדלורית אפשר לפרוס לפרוסות או לחתוך לחצי לאורך.

חשוב לצלות את הדלעות קודם למילוי, כדי לרכך אותן ובנתיים להכין את המילוי.

אני בחרתי בפטריות ובצל למילוי הצמחוני / טבעוני

אבל אפשר בקלות להמיר את זה לעדשים או שילוב של פטריות וחצילים או זוקיני.

אני הוספתי שקדים וקשיו קצוצים עם כוסברה ובקלות אפשר לוותר או לגוון עם אגוזי מלך, לוז או פיסטוקים.

והתיבול. זה החלק הכי כיפיי בסיפור. זה מגרש המשחקים שלכם כדי לגוון את הטעמים.

אני השתמשתי בתערובת ונציה לתיבול הפטריות ובשילוב של תערובת על האש והמתוקה של איילת לתיבול הבשר

אבל תערובת לילו ספייס, או טאגין, ואפילו חגיגת עגבניות, ספייסי עדנה, או קייג'ון, ציידים או שילוב של התערובת של ניר והקציצות של ניסים, יתאימו כאן.

כמו שאני כותבת ואומרת בכל מקום – אין תערובת אחת שמתאימה לסוג בישול או חומר גלם אחד. תרשו לעצמכם להעיז, להתנסות ובעיקר לגוון ולצאת מהקופסא.

לסיום, אופציונלי אבל מוסיף הרבה מאד טעם וייחוד, זילפתי מעט טחינה מלאה גולמית מעל הדלעות הממולאות, זה ממש לא חובה אבל בעיני זה משלים את המנה.

אפשר דרך אגב גם לזלף את הטחינה מייד כשהדלעות יוצאות מהתנור.

את הסרטון המלא שמדגים את הכנת המנה תמצאו בערוץ ה IGTV שלנו, שם גם תוכלו לראות את מינוני התיבול שאני אוהבת להשתמש בהם

דרך אגב, נשאר לכם מילוי? אפשר לערבב אותו עם אורז, או להכין ממנו סינייה מאולתרת – לשטח בתבנית, להכין טחינה דלילה (עם מים, שום, מלח ומיץ לימון) לשפוך מעל ולהכניס לתנור ל 15 דקות.

ואנחנו, כרגיל מחכים לכם באינסטגרם ובקבוצת הפייסבוק לראות את הגרסאות שלכם למנה

מה צריך?

למילוי הבשרי:

למילוי הצמחוני / טבעוני:

מה עושים עם זה?

1. חוצים את הדלעות ל 2 מנקים (או לפרוסות), מניחים על נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית על כל חצי, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20 דקות או עד שהדלעות מתרככות. יודעים כשהדלעות מוכנות כשנועצים בהן מזלג והוא יוצא בקלות.
2. בנתיים מחממים מכינים את המילויים:

מילוי צמחוני:

קוצצים את הבצל והפטריות.
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הפטריות והבצל הקצוצים, מטגנים על אש גבוהה ומערבבים מידי פעם
מוסיפים את התיבול וממשיכים לטגן ולערבב עד שכל הנוזלים מתאדים.
קוצצים במעבד מזון את האגוזים עם הכוסברה (או פטרוזיליה) מעבירים לקערה ומוסיפים אליה את הפטריות והבצל
מוסיפים את החמוציות, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מילוי בשרי:

קוצצים את הבצל, מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שהוא משנה לגמרי את צבעו לאפרפר
מוסיפים את התיבול, מערבבים עוד 5 דקות
קוצצים את האגוזים עם הכוסברה או הפטרוזיליה ומעבירים לקערה
מוסיפים את הבשר המטוגן ומתובל
מוסיפים את החמוציות, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3. מוציאים את הדלעות מהתנור, מצננים מעט אותן ואת המילוי ואז ממלאים עם כפית ודואגים להדק את המילוי היטב.
4. מזלפים טחינה גולמית (לשים לב לזלף עם כפית או כף ולא לשפוך) מעל הדלעות ומחזירים לתנור על 200 מעלות למשך 20 דקות נוספות.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות