6 תערובות נבחרות ומומלצות לקרניבורים שביניכם
תבלינים הם עולם שלם של טעמים, צבעים וריחות, והם דרך נפלאה לגוון את הבישול היומיומי ולהפוך אותו למעניין וטעים במיוחד
מגוון האפשרויות שנפתחות כשמשתמשים בתערובות תבלינים שלנו הוא עצום ואינסופי, ואנחנו, מאמינים שכל תערובת שנבחר, יכולה להתאים לכל חומר גלם שנרצה לבשל איתו.
במטבח (החוץ) של אנשי ונשות הבשר, תמצאו המון מיני ראבים.
אך מהו ראב? ראב היא תערובת תבלינים שמפזרים בנדיבות רבה על נתחי בשר שעוברים תהליך בישול במעשנה וגריל.
הראב היבש הוא שילוב של מגוון תבלינים והראב הרטוב הוא אותה תערובת תבלינים מעורבבים עם נוזל כמו סילאן / מייפל / שמן
מגוון תערובות בחנות האינטרנטית שלנו יכולות לשמש כראב יבש או בסיס לראב רטוב.
אם בכל זאת צריך לבחור את ה- תערובות שהן הכי מומלצות מבחינתי למטבח הבשרי וחייבים שהוא יהיה במגירת תבלינים קרניבורים, אלה התערובות שאמליץ לכם להוסיף אל הסל:
1. תערובת לשווארמה
לפעמים הכי פשוט ומתבקש גם הכי עובד.
במה היא שונה מתערובות לתיבול שווארמה שתמצאו על המדף בסופר הקרוב? אוה, שאלה מצוינת. והתשובה היא: במה לא.
חלק מהקסם מגיע מהמתכון, ששיפרנו עוד ועוד במשך השנים עד שהגענו לתוצאה המושלמת. חלקו פשוט מחומרי הגלם האיכותיים והטהורים שבהם אנחנו משתמשים. וחלק נוסף, מהטריות ומהעובדה שהמוצר לא עומד על המדף בכלל, אלא מעורבב ונשלח אליכם.
לא רק לשווארמה, דרך אגב. הוא יעבוד נהדר בכל סיר בשרי שבו תרצו את המרכיבים של התערובת הזאת: שילוב מאוזן של כורכום, בצל, כמון, שום, פלפל שאטה, הל, פלפל אנגלי, פלפל שחור, קינמון, כוסברה, ציפורן, חילבה, מלח, מוסקט וזנגביל
2. תערובת הטוסקנה של איילת
מישהי פעם כתבה בתגובה בקהילה ״כשאני לא יודעת מה לשים אני תמיד מתחילה קודם כל בטוסקנה״
הכלל הזה עובד היטב על הרבה מהמנות הבשריות שאתם מבשלים או יכולים לבשל עם הטוסקנה שלנו.
זו תערובת עוקצנית, ויפיפיה שמתאימה לנתחי בשר, לסטייקים מייד כשהם יוצאים מהמחבת או מהגריל, לנתחים שלמים בתנור או במעשנה, לסיר עם תפוחי אדמה, ועוד.
השילוב של פפריקה, שום גבישי, מלח גס, רוזמרין, פלפל שחור, ושמן זית פשוט עובד.
3. תערובת טאג’ין
תערובת מרתקת מלאה בטעמים שפוגשים את החיך ומכניסים בו עושר ושמחה. המתיקות של הקינמון והמוסקט, העוקצנות המזרחית של הכמון והקימל, יחד עם השומר והכוסברה והצבע של הפפריקה נותנים לתערובת הזו מנעד מאד רחב של שילובים ואפשרויות.
היא תעבוד נפלא בתבשילי קדירה ארוכים, לנתחים בבישול או צלייה ארוכים, (וגם לסוגי בישול אחרים, לדגים ברוטב ועוד..)
ההמלצה שלי: נתחי אסאדו ברוטב עגבניות, מלח, ו 2 כפות גדושות מהתערובת עם כף דבש, ל 5 שעות בתנור על 150 מעלות, מובטח תבשיל ארומטי, מסקרן ומאד טעים.
היא מכילה: פפריקה, שומר, קינמון, כורכום, כוסברה, פלפל שחור, מוסקט, עלי שושנים ופלפל שאטה.
4. אבקת בצל
אבקת בצל, מחברת, מוסיפה טעם עמוק מתקתק, טעם בצלי בלי הבצל, היא מעבה חיבור בין תבלינים ומושלמת לנתחים או חלקי עופות שמתוכננים לעבור מעשנה וגריל.
5. פפריקה חריפה מעושנת
פפריקה עם טעמים עמוקים של חריפות ועישון שעוזרת להעמיק טעמים, להוסיף חריפות נעימה ומרתקת בכל נתחי בשר, דגים, או עופות שעוברים צלייה בגריל או במעשנה
היא מכילה: פפריקה חריפה, שמן זית, תמצית עישון
6. אבקת שום שחור
אבקת שום שחור מוסיפה טעם עדין של שום מתקתק חמצמץ ומוסיפה צבע שחור דרמטי ומעניין למנות, והיא עובדת נפלא על מנות בשריות מכל מני סוגים: במאסה של קבבים וקציצות, תבשילי קדירה בבישול ארוך, היא הטאצ’ הזה המיוחד שמוסיף זיק של עניין בטעמים בבשרים שאנחנו צולים והרטבים שאנחנו מכינים.