שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח  | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח 
דברו איתנו

משקאות חורף מחממים

איך מתחממים מבפנים בחורף? מכינים משקאות חמים ומתובלים

בכל חורף אנחנו מחפשים דרכים להתחמם. מפעילים את המזגנים, ראדיטורים, תנורי גז, נפט או חום נעים של הקמין

קונים בגדים מחממים, נעליים מחממות, שמיכות מפנקות ודואגים להיות עטופים.

אז נכון שאומרים שהחורף בארץ הוא לא באמת חורף ועדיין קר. יש ימים שאפילו מאד.

אחת הדרכים להתחמם היא השילוב של הבפנים והבחוץ.

צילום: שניר (סופגי) גואטה, קרמיקה: עבודת יד של עופרי, האמצעית שלי.

 

יש משהו מאד מחמם ומפנק בלחבק כוס מלאה משקה חם, מתובל שמחמם אותנו גם מבפנים.

אז הכנתי לכם כמה משקאות חורף מחממים במיוחד.

הצ'אי שלנו, שכפית ממנו בכוס מים חמים או חלב (כלשהו) חמים, זה כל מה שצריך. ובגלל שיש בו גם עלי שושנים וגם קינמון, לטעמי, בכלל לא צריך להמתיק אותו. הם נותנים טעם מתקתק ונעים.

ככל שהחליטה תשהה יותר במים, היא תהפוך להיות כהה יותר וחזקה יותר בטעמים. תחליטו אתם, מה רמת החוזק שאתם רוצים.

צילום: שניר (סופגי) גואטה, קרמיקה: סיגי אופיר

 

חליטת העלים גם היא חליטה מחממת ומלאת טעמים

אפשר פשוט לקחת תבלינים מחממים כמו קינמון ואניס ולהוסיף להם כפית אחת של המתוקה של איילת שכל כולה תבלין מתקתק ומחמם. לערבב עם מים חמים, אפשר להוסיף קצת חלב או שמנת עם רוצים ולהתענג

צילום: שניר (סופגי) גואטה, קרמיקה: סיגי אופיר

ואיך אפשר חורף בלי שוקו חם?

הבנות שלי מאד אוהבות לפתוח את הבוקר עם שוקו חם. גיליתי שבכל ניסיונות ההכנה, שוקו מבושל הוא השוקו שהכי טעים להן

אני מרתיחה בקלחת או סיר קטן, שמנת וחלב, אבקת קקאו הולנדית, ממתיקה קצת וכמובן איך לא, מתבלת ברבע כפית של המתוקה של איילת.

השילוב של החלב החם, עם התבלינים המחממים והמתיקות של הקקאו, הופכים את זה פשוט לתענוג.

אפשר להחליף את הקקאו בשוקולד (חלב או מריר. 3 קוביות לכוס), אפשר להשתמש בתחליף חלב צמחי ואפשר לשלב בין חלב למים.

כדאי לזכור שאבקת הקקאו ההולנדית היא עשירה מאד בטעמים ובשומן ולכן טעמה חזק. וכדאי לשים כפית שטוחה ולהוסיף רק אחרי שטעמתם.

בגזרת ההמתקה, אני משתדלת להשתמש במייפל או סוכר קוקוס, אבל אפשר בהחלט להמתיק בכל דרך שאתם אוהבים

וכמובן, ששוקו, יכול בקלות להפוך להיות גם משקה מבוגרים אם נוסיף לו שוט אלכוהולי, עדיף אחרי הבישול.

צילום: שניר (סופגי) גואטה קרמיקה: עבודת יד של עופרי, ביתי האמצעית…

 

איזה משקה מחמם לכם את החורף?

שתפו אותנו באינסטגרם שלנו או בקבוצת הפייסבוק במטבח עם איילת

ואם כבר חורף ומשקאות מחממים, אתם יודעים שגם לכוסות יש כאן משמעות ומקום של כבוד. לכבוד הצילומים, הצטיידתי בכוסות הקרמיקה היפיפיות המיוחדות של סיגל אופיר.

החליטות של איילת

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

יש כמה אופציות להכנה:

  1. בקומקום או פינג'אן, מחממים על להבה בינונית כוס מים או חלב (או חצי חצי) עם כפית חליטה לבחירתם או עם מקל קינמון אחד ושני כוכבי אניס.
  2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 5 דקות
  3. מעבירים לכוס דרך מסננת
  4. בשלב הבישול אפשר להוסיף 1/4 כפית מהתערובת המתוקה של איילת או לחזק פשוט עם קינמון טחון

או

  1. שמים בכוס, מים רותחים מסננת לתה עם כפית מהחליטה הרצויה או מקל קינמון ו 2 כוכבי אניס
  2. להשהות למשך הזמן שרוצים לפי חוזק החליטה (בין 3 ל 7 דקות), להוציא את המסננת, אפשר בשלב הזה להוסיף מעט חלב
  3. ואפשר להמתיק לפי הצורך. ממש לא חובה

שוקו חם מתובל

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. בקלחת או פינג'אן על להבה בינונית שמים את הנוזל שבחרתם, אבקת הקקאו, תערובת המתוקה של איילת וממתיק.
  2. טורפים עם מטרפה היטב עד לרתיחה, כך שכל אבקת הקקאו והתערובת נטמעו בנוזל היטב.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות
  4. טועמים ומוסיפים טעמים לפי הצורך: עוד קצת אבקת קקאו לטעם עמוק יותר, עוד המתקה אם צריך.

 

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות