ט”ו בשבט זה תירוץ מושלם לאוורר מתכונים עם פירות יבשים.
כתבתי כאן לא מעט שעוף הוא חומר גלם שסופח כל טעם שנחבר אליו. וזה היופי בו. הוא מתחבר מצויין לטעמים מלוחים ולטעמים מתוקים ולשילובים בינהם מה שהופך אותו לחומר גלם אידיאלי ליצור ארוחות מגוונות. כי בפועל, אפשר לבחור כל חלק בעוף, כל תערובת וליצור מגוון ארוחות ומנות, מבלי שצריך ל”שבור את הראש” איך לחדש ולרענן את הארוחות.
אז הפעם: עוף שטוגן במחבת ונצלה בתנור עם פירות יבשים.
איזה עוף עדיף? אני ממליצה להעדיף תמיד עוף שגדל ללא אנטיביוטיקה והורמונים. עופות חופש הם באמת הבחירה האולטימטיבית אם זה מתאים לתקציב שלכם. מה גם שצריך לקחת בחשבון שעופות חופש הם לרוב קטנים יותר ממה שאנחנו רגילים.
מה שזה לא יהיה, תעדיפו תמיד לקנות את הבשר שלכם בקצבייה או מחלקת קצבייה שאתם רואים שהם עובדים נקי, מסודר ושהם מבינים בבשר ובחלקיו השונים.
איזה פירות יתאימו כאן? אני מאד אוהבת לשלב תפוחים, תאנים, אפשר צימוקים, משמשים ואפשר גם שזיפים. אפשר להתרכז בסוג אחד של פרי ולא לשלב. מה שלא תבחרו, תקפידו לבחור פירות שהם נקיים, ללא תוספת סוכר, בלי משמרים.
חייבים אגוזים? ממש לא. המנה תהיה נהדרת גם בלי האגוזים אם אתם לא אוהבים. הם פשוט מוסיפים מימד נוסף של טעם וטקסטורה בפה כשאפשר להנות מהרכות של העוף והקרנאציות של האגוזים
איזו תערובת לבחור? יש לא מעט תערובות תבלינים שיתאימו. אני השתמשתי בטאג’ין. היא מושלמת לעוף והיא משתלבת נהדר בטעמים שלה עם המתיקות של הפירות ונותנת מצד שני קונטרה עם חריפות ונגיעות של קימל ושומר.
אם אין לכם טאג’ין גם פילדלפיה או קייג’ון יהיו נהדרות פה, תערובת על האש תהיה נפלאה ולדעתי אפילו שווארמה תככב כאן.
מה היתרון של הסירופ קוקוס? סירופ קוקוס מאד כהה וסמיך. מזכיר קצת את הסילאן אבל באופן טבעי, הרבה פחות מתוק, מה שנותן מקום לטעמי התבלינים והעוף ולא יוצר מתיקות משלטת ובאותה נשימה נותן צבע עמוק וקרמלי יפיפה.
סיר או תבנית? מאחר והמתכון מתחיל על הכיריים וממשיך בתנור אז אופציה אחת היא סוטאז’ שמתאים גם לכיריים וגם לתנור.
אם תרצו, תוכלו לקרוא בפוסט שכתבתי כאן, כמה משמעות יש לסוג ואיכות הסיר שאנחנו משתמשים בו על איכות המזון שמתבשל.
ואפשר כמו במתכון הזה, להתחיל עם מחבת ולעבור לתבנית, כזו שגם כיף להגיש בה את התבשיל.
חייבים לטגן את העוף? כדאי. זה מוסיף לעוף פריכות, צבע וטעם. אבל ממש לא חייבים. אפשר פשוט לערבב הכל יחד בתבנית ולאפות ולדלג על כל החלק של הטיגונים.
ואם כבר ט”ו בשבט אז הנה עוד כמה אפשרויות למתכונים שיעשו לכם את החג טעים:
סלמון בקראסט אגוזים שהפך להיות מנה מובילה בלא מעט בתים
חטיף אגוזים וטחינה שבקלות יכול להיות קינוח מהיר לארוחה או חטיף אנרגיה ליום ארוך
ואם כבר קינוח אז כמובן טראפלס הפיסטוק ושוקולד הנפלאים שמפתיעים בטעמם.