שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח
דברו איתנו

מרק עדשים ובשר חורפי

חורף, כזה שסוער בחוץ, זו ההזדמנות להעמיד סיר של מרק שהוא סוג של נזיד.

תבשיל ארוך שממלא את הבית בניחוחות, ויכול לשמש כארוחה שלמה.

בימים הקרים, כשהגשם בחוץ היה שוטף, זה היה אחד המרקים שאמא שלי הייתה מכינה. תמיד עם עדשים ירוקות, אבל אפשר גם עם שחורות.

עדשים כתומות יהיו כאן רכות מידי וייצרו מרק דייסתי מידי

דרך אגב! אתם כבר עוקבים אחרינו באינסטגרם? מזמינה אתכם

צילום: שניר (סופגי) גואטה

 

המרק הזה עשיר בירקות שורש שמוסיפים הרבה מאד טעמים.

ובגרסא שלי, במקום כל מיני סוגים שונים של תבלינים, תמצאו תערובת אחת שיש לה שני יתרונות: טאג'ין

  1. היא גם שילוב מרתק של טעמים חמים: פפריקה, שומר, קינמון, פלפל שחור, קצת שאטה וכורכום
  2. היא נפתחת בטעמים שלה והופכת להיות יותר מיוחדת ועשירה, ככל שזמן הבישול מתארך.

איזה עוד תערובות יתאימו כאן? הקציצות של ניסים, או תערובת ציידים יהיו מושלמת כאן.

אני גם מוסיפה אבקת בצל כי היא מוסיפה טעמים מתקתקים שמאזנים את חמיצות העגבניות והיא עוזרת עוד יותר להסמכת המרק.

זמן הבישול הרבה פעמים משתנה בהתאם לבשר שתבחרו. שיייטל שמאד מתאים לקדירות, דורש בישול של שעה וחצי. צוואר או כתף ידרשו בישול הרבה יותר ארוך. אבל במקרה הזה, ככל שהבישול ארוך, הטעמים יותר מתעצמים.

צילום: שניר (סופגי) גואטה

ואם אתם רוצים את התבשיל טבעוני, וותרו על הבשר ושימו יותר ירקות שורש מגוונים כמו בטטה, תפוח אדמה ירושלמי וקלורבי.

שאלה חשובה שעולה הרבה פעמים היא עושים את זה טעים? איך יודעים שזה לא מידי התבלינים או לא פחות ותפל?

אז ההמלצה שלי היא להתחיל עם כמויות יחסית קטנות. התבלינים נקיים וטריים ולכן הטעמים שלהם עוצמתיים יותר והולכים ונפתחים תוך כדי בישול. ולכן, במקרה הזה, הייתי שמה את התבלינים כמו שהם מופיעים במתכון ואז, חצי שעה לפני תום הבישול, פותחת את הסיר וטועמת. אם חסר לי טעם אני אוסיף מלח, ועוד קצת מהתערובת ואתן לזה ערבוב ועוד חצי שעה של בישול. להוסיף תמיד אפשר, להוריד, זה קצת יותר בעייתי.

וטעמים זה עניין מאד אישי והוא לגמרי קשור לניסוי וטעייה. ככל שתבשלו יותר, כך תכירו יותר את הטעמים שלכם ותדעו מתי ואיך צריך לחזק או למתן.

איזה עוד מרקים מתבשלים אצלכם בחורף?

אצלנו יש מקום של כבוד למרק בצל, אנחנו מאד אוהבים מרק אפונה, ואיך אפשר חורף בלי מרק עוף בלי טיפת אבקת מרק.

אז מה צריך?

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות גס
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לקוביות או פרוסות דקות
  • 1 כוס דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות עדשים ירוקות שטופות היטב
  • 1/2 ק"ג בשר בקר חתוכיות לקוביות גדולות (שייטל, צוואר או כתף)
  • 2 ליטר מים ( או ציר בקר)
  • 1 קופסא קטנה (100 גר') רסק עגבניות
  • 1 כפית גדושה תערובת טאג'ין
  • 2 כפיות מלח גריל

מה עושים עם זה?

  1. מחממים סיר גדול (של 4 ליטר לפחות) על להבה בינונית ומוסיפים את השמן ואת כל הירקות. מטגנים תוך כדי בחישה כ 15 דקות לפחות עד שכל הירקות מתחילים לקבל גוון זהבהב והם מתרככים
  2. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים תוך כדי ערבוב
  3. מוסיפים את העדשים, הנוזלים, רסק העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך שעתיים לפחות.
  5. חצי שעה לפני תום הבישול טועמים את התבשיל ואת הבשר. אם הבשר עדיין לא רך מספיק אפשר בהחלט לבשל עוד שעה. אם חסרים טעמים, זה הזמן להוסיף עוד מלח או עוד קצת מהתערובת.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות