משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן

שיתוף

בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן

הידעתם?

שוקולד מכיל חומר שנקרא פנילתילאמין, שהוא החומר הכימי שמייצר המוח בזמן התאהבות. רמות גבוהות שלו במוח גורמות לתחושות של משיכה ותענוג.

פלא ששוקולד הפך לסמל לאהבה ולתשוקה?

כמה מכם מוצאים נחמה בשוקולד?

כמה מכם מעדיפים שוקולד על פני …..סטייק?

וזו בדיוק הבעיה עם שוקולד. מתחילים איתו וממש קשה להפסיק.

אז מה עושים עם שוקולד כשעוברים לתזונה נקייה שאין בה סוכרים מעובדים והיא דלת פחמימה?

עוברים לשוקולד עם אחוזי גבוה של מוצקי קקאו. לפחות 85%

מזיגת תערובת השוקולד לתוך התבנים

 

אני זוכרת שבתקופה שהייתי עדיין מכורת סוכר ואוכלת שוקולד נוטלה בכף מהצנצנת, טעמתי שוקולד מריר 85% וחשבתי שזה הדבר הכי מר שקיים עלי אדמות.

בחיי. לא הבנתי איך אפשר לקרוא לזה שוקולד. בשבילי שוקולד זה מתוק. זה מפנק. זה מלטף את הנשמה. זה לא מריר.

6 שנים אחרי שהורדתי את כמויות הסוכר באופן דרמטי, שוקולד 85% מרגיש לי לפעמים מתוק. בחיי.

 

כמה דברים לדעת על שוקולד ותבלינים:

מלח – מוסיפים לתערובת שוקולד לעוגה או טרפאלס או אפילו למשקה קקאו, מעט מלח כדי שהוא יעצים את טעמי השוקולד ויצור ניגודיות מעניינת בטעמים.

צ’ילי – גם הוא מעצים ומייצר ניגודיות מרתקת. החריפות שפוגשת את המרירות והמתיקות, יוצרת מנעד טעמים מאוזן מצד אחד ומרעיד מהצד השני. משהו שנחרט בזכרון.

פלפל שחור ופלפל אנגלי – גם הם שניהם מוסיפים עניין וטעם לשוקולד. מאזנים מתיקות ומוסיפים לו עוד מימד של עומק ועוקצנות

קינמוןמוסקט)  – תבלינים חמים שמעמיקים ומוסיפים טעמי מתיקות מרתקים.

 

ואחרי שהבנו שתבלינים ושוקולד זה חגיגה ושוקולד זו לגמרי אהבה ממכרת

בואו נעבור למתכון שלנו: בראוניז שוקולד ללא גלוטן ודלי פחמימה.

המתכון מבוסס על חמאה, קקאו, סוכר קוקוס, ביצים וקמח שקדים

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס.

אפשר להשתמש במייפל טהור או דבש

ואפשר לנסות להחליף את הביצים בבננה וזרעי צ’יה (זו יכולה להיות גרסה ממש מעניינת)

אפשר לוותר על הנס קפה. אבל אל תעשו את זה. כי הוא שוב, מעצים טעמי שוקולד ומוסיף עוד עומק של טעמים. (איך מסבירים את הביטוי עומק של טעמים??)

 

הכמות הרשומה מתאימה לתבנית קטנה של 10X15 ס”מ בערך. רוצים תבנית גדולה יותר? תכפילו כמויות.

תהיו עם תשומת לב לתנור. 2-3 דקות יותר של אפייה ותקבלו מרקם יבש שמפספס את כל הפואנטה של הבראוניז.

האורחים בדלת והבראוניז רק יצאו מהתנור? שימו אותם במקפיא לרבע שעה ורק אז תחתכו אותם

כמה זמן הם יישמרו? בואו. הם לא יישמרו. כי הם לא יישארו. הם כאלה טעימים שהם יתחסלו. אבל אם בכל זאת הייתם צדיקים וחזקים, אז יומיים במקרר וגם אז, עדיף להוציא לטמפ’ החדר לפני ההגשה.

בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן

ואם כבר שוקולד אז אתם בטח תרצו גם את המתכון למאפינס שוקולד ללא גלוטן ודלי פחמימה. כי אם כבר שוקולד.

 

אז מה צריך?

  • 130 גר’ חמאה (או 8 כפות שמן קוקוס)
  • 80 גר’ סוכר קוקוס (או 3 כפות מייפל טהור)
  • 40 גר’ אבקת קקאו איכותית
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית נס קפה מגורען
  • 70 גר’ קמח שקדים
  • 1/2 כפית תערובת גראם מסאלה
  • מעט מלח אטלנטי/גס לפיזור

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. במיקרו או בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים ממיסים את החמאה, הסוכר, הקקאו והמלח ומערבבים היטב. מצננים את התערובת
  3. מוסיפים ביצה אחר ביצה וטורפים אותן פנימה עם מטרפה עד שנבלעו היטב
  4. מוסיפים את נס הקפה הקמח ותערובת התבלינים, מערבבים
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים אליה אתה התערובת ומכניסים לתנור החם
  6. אופים 13 דקות. מכניסים קיסם (או שיפוד) אם המרכז יציב והשיפוד יוצא עם פירורים לחים/רטובים הבראוניז מוכנים. אם לא – תנו להם עוד 5-8 דקות. זה השלב שצריך להיות ממש בתשומת לב
  7. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל מעט מלח גס/אטלנטי, מצננים וחותכים לריבועים

תגובות

6 מחשבות על "בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן"

  1. Avatar קרן הגיב:

    היי ,
    האם ניתן להחליף את הגראם מסאלה בתבלין אחר ? כמו ראס אל חנות למשל ?
    תודה
    שבוע טוב (:

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      בהחלט אפשר ראס אל חנות במקום או פשוט קינמון

  2. Avatar טלי הגיב:

    אפשר לשים את המתוקה במקום? ואם כן – כמה? גם חצי כפית או שזה יותר מידי?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      אפשר בהחלט חצי כפית של המתוקה

  3. Avatar [email protected] הגיב:

    יש אפשרות להחליף את הקמח שקדים בקמח כוסמין?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      קמח שקדים שונה במהותו ולא דומה בהתנהגות שלו באפייה כמו קמח כוסמין. ממליצה לחפש ברשת מתכונים ל בראוניז רגילים על בסיס קמח רגיל ופשוט להחליף לקמח כוסמין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן