מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • קרן

    בגה | 19.04.2020
    19.04.2020

    היי ,
    האם ניתן להחליף את הגראם מסאלה בתבלין אחר ? כמו ראס אל חנות למשל ?
    תודה
    שבוע טוב (:

    • איילת ונציה

      בגה | 19.04.2020
      19.04.2020

      בהחלט אפשר ראס אל חנות במקום או פשוט קינמון

  • טלי

    בגה | 12.07.2021
    12.07.2021

    אפשר לשים את המתוקה במקום? ואם כן – כמה? גם חצי כפית או שזה יותר מידי?

    • איילת ונציה

      בגה | 12.07.2021
      12.07.2021

      אפשר בהחלט חצי כפית של המתוקה

  • [email protected]

    בגה | 17.08.2021
    17.08.2021

    יש אפשרות להחליף את הקמח שקדים בקמח כוסמין?

    • איילת ונציה

      בגה | 17.08.2021
      17.08.2021

      קמח שקדים שונה במהותו ולא דומה בהתנהגות שלו באפייה כמו קמח כוסמין. ממליצה לחפש ברשת מתכונים ל בראוניז רגילים על בסיס קמח רגיל ופשוט להחליף לקמח כוסמין

כתיבת תגובה

בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן

בראוניז שוקולד דל פחמימה ללא גלוטן

הידעתם?

שוקולד מכיל חומר שנקרא פנילתילאמין, שהוא החומר הכימי שמייצר המוח בזמן התאהבות. רמות גבוהות שלו במוח גורמות לתחושות של משיכה ותענוג.

פלא ששוקולד הפך לסמל לאהבה ולתשוקה?

כמה מכם מוצאים נחמה בשוקולד?

כמה מכם מעדיפים שוקולד על פני …..סטייק?

וזו בדיוק הבעיה עם שוקולד. מתחילים איתו וממש קשה להפסיק.

אז מה עושים עם שוקולד כשעוברים לתזונה נקייה שאין בה סוכרים מעובדים והיא דלת פחמימה?

עוברים לשוקולד עם אחוזי גבוה של מוצקי קקאו. לפחות 85%

אני זוכרת שבתקופה שהייתי עדיין מכורת סוכר ואוכלת שוקולד נוטלה בכף מהצנצנת, טעמתי שוקולד מריר 85% וחשבתי שזה הדבר הכי מר שקיים עלי אדמות.

בחיי. לא הבנתי איך אפשר לקרוא לזה שוקולד. בשבילי שוקולד זה מתוק. זה מפנק. זה מלטף את הנשמה. זה לא מריר.

6 שנים אחרי שהורדתי את כמויות הסוכר באופן דרמטי, שוקולד 85% מרגיש לי לפעמים מתוק. בחיי.

כמה דברים לדעת על שוקולד ותבלינים:

מלח – מוסיפים לתערובת שוקולד לעוגה או טרפאלס או אפילו למשקה קקאו, מעט מלח כדי שהוא יעצים את טעמי השוקולד ויצור ניגודיות מעניינת בטעמים.

צ’ילי – גם הוא מעצים ומייצר ניגודיות מרתקת. החריפות שפוגשת את המרירות והמתיקות, יוצרת מנעד טעמים מאוזן מצד אחד ומרעיד מהצד השני. משהו שנחרט בזכרון.

פלפל שחור ופלפל אנגלי – גם הם שניהם מוסיפים עניין וטעם לשוקולד. מאזנים מתיקות ומוסיפים לו עוד מימד של עומק ועוקצנות

קינמון (ומוסקט)  – תבלינים חמים שמעמיקים ומוסיפים טעמי מתיקות מרתקים.

ואחרי שהבנו שתבלינים ושוקולד זה חגיגה ושוקלד זו לגמרי אהבה ממכרת

בואו נעבור למתכון שלנו: בראוניז שוקולד ללא גלוטן ודלי פחמימה.

המתכון מבוסס על חמאה, קקאו, סוכר קוקוס, ביצים וקמח שקדים

אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס.

אפשר להשתמש במייפל טהור או דבש

ואפשר לנסות להחליף את הביצים בבננה וזרעי צ’יה (זו יכולה להיות גרסה ממש מעניינת)

אפשר לוותר על הנס קפה. אבל אל תעשו את זה. כי הוא שוב, מעצים טעמי שוקולד ומוסיף עוד עומק של טעמים. (איך מסבירים את הביטוי עומק של טעמים??)

הכמות הרשומה מתאימה לתבנית קטנה של 10X15 ס”מ בערך. רוצים תבנית גדולה יותר? תכפילו כמויות.

תהיו עם תשומת לב לתנור. 2-3 דקות יותר של אפייה ותקבלו מרקם יבש שמפספס את כל הפואנטה של הבראוניז.

האורחים בדלת והבראוניז רק יצאו מהתנור? שימו אותם במקפיא לרבע שעה ורק אז תחתכו אותם

כמה זמן הם יישמרו? בואו. הם לא יישמרו. כי הם לא יישארו. הם כאלה טעימים שהם יתחסלו. אבל אם בכל זאת הייתם צדיקים וחזקים, אז יומיים במקרר וגם אז, עדיף להוציא לטמפ’ החדר לפני ההגשה.

ואם כבר שוקולד אז אתם בטח תרצו גם את המתכון למאפינס שוקולד ללא גלוטן ודלי פחמימה. כי אם כבר שוקולד.

אז מה צריך?

  • 130 גר’ חמאה (או 8 כפות שמן קוקוס)
  • 80 גר’ סוכר קוקוס (או 3 כפות מייפל טהור)
  • 40 גר’ אבקת קקאו איכותית
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 כפית נס קפה מגורען
  • 70 גר’ קמח שקדים
  • 1/2 כפית תערובת גראם מסאלה
  • מעט מלח אטלנטי/גס לפיזור

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות
  2. במיקרו או בקערה שמונחת על סיר עם מים רותחים ממיסים את החמאה, הסוכר, הקקאו והמלח ומערבבים היטב. מצננים את התערובת
  3. מוסיפים ביצה אחר ביצה וטורפים אותן פנימה עם מטרפה עד שנבלעו היטב
  4. מוסיפים את נס הקפה הקמח ותערובת התבלינים, מערבבים
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים אליה אתה התערובת ומכניסים לתנור החם
  6. אופים 13 דקות. מכניסים קיסם (או שיפוד) אם המרכז יציב והשיפוד יוצא עם פירורים לחים/רטובים הבראוניז מוכנים. אם לא – תנו להם עוד 5-8 דקות. זה השלב שצריך להיות ממש בתשומת לב
  7. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל מעט מלח גס/אטלנטי, מצננים וחותכים לריבועים

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

גראם מסאלה

מתאימה מאד לתבשילי קדירה, קציצות, קבבים, ירקות בתנור, בטטה ודלורית אפויה

הוספה לסל
+ -

הקסם הצרפתי

לא סתם יש קסם בשמה. תערובת שכולה ארומות וטעמים של חום ועומק, עם סיפור מיוחד של איך נוצרה.

הוספה לסל
+ -

אבקת קקאו הולנדית 22% שומן

אבקת קקאו הולנדית איכותית, 22% שומן. מעולה למשקאות שוקו, מעדני ומאפי שוקולד וקינוחים  

(מחיר ל100 גרם : ₪8.4)
הוספה לסל
+ -

קמח שקדים (שקד טחון)

שקדים טחונים (קמח שקדים) יכולים לשמש כבסיס לקינחים, ומאפים מתוקים ומלוחים ללא גלוטן

(מחיר ל100 גרם : ₪9.0)
הוספה לסל