קציצות דגים ברוטב שאי אפשר להפסיק לאכול
אני אוהבת דגים ברוטב!
זה לא ממש משנה לי אם זה קציצות או פילה של דג, מה שמשנה זה שמדובר בדג שמתבשל בתוך רוטב אדום וחריף.
אין לי מושג איך זה קרה שלא נולדתי לאמא מזרחית. כי באופן אישי אני מאוהבת באוכל מזרחי ביתי.
מזרחי של דגים ברוטב, קובות, שולחן מלא סלטים ואת כל החום והאהבה שמכניסים לתוך האוכל הזה.
כבר הרבה זמן שרשום לי בטודוליסט “להכין קציצות דגים ברוטב”
אבל עומס המשימות מכריע. וזה לא קרה, עד ששירי רשף פלד המדהימה, העלתה מתכון עם תמונות מעוררות תיאבון, בקבוצה שלנו “קהילת התבלינים של איילת”
וזה רבותי, כל היופי.
לראות את מה שאתם מבשלים ומכינים עם התבלינים שלנו.
וכמה מנות שפעם היו שמורות רק למביני דבר, והן לרוב עתירות תבלינים, נעשות קלות ופשוטות לבישול בזכות תערובות התבלינים שלנו.
ופרט חשוב: המתכון הזה הוא בלי גלוטן. כלומר אין קמח או פירורי לחם כדי לאחד את הקציצות, יש קצת קמח שקדים רק כדי לעזור לטקסטורה.
כדאי לבחור דג עסיסי ובשרני.
קציצות דגים כדאי להכין מדגים שהם עסיסיים כדי שלא יתייבשו בבישול. לכן הייתי בוחרת בדגים שומניים לבנים כמו לברק, בורי או אמנון
אתם יכולים לקנות פילטים ולטחון בבית במטחנה או אפילו מעבד מזון ואתם יכולים פשוט לבקש בדוכן הדגים שיפלטו ויטחנו לכם.
אם אתם אוהבים דווקא סלמון, אתם מוזמנים להכין את המתכון של קציצות סלמון בקארי.
חשוב להכין את הרוטב מרסק עגבניות שהוא 100% עגבניות
לרוטב העגבניות אני ממליצה בחום להשתמש במוצרי עגבניות שהם נטו עגבניות ובלי סוכרים או מייצבים ומשמרים. המוצרים של MUTTI הם בדיוק כאלה.
התבלינים שעושים את זה טעים:
שירי השתמשה בספייסי עדנה לדג כי הוא מלא טעמים של שום, צ’ילי ועשבי תיבול. גם מרקש או טאג’ין יהיו נפלאות כאן
לרוטב שירי השתמשה בחגיגת עגבניות ולימון פרסי שלם, אפשר להשתמש בלימון הפרסי הגרוס או יותר מזה בתערובת של ניר שכבר מלאה בטעמים של הלימון יחד עם שום וקצת פלפל שחור.
ירקות שמעשירים את המנה:
שירי טיגנה בצלים פלפלים וזוקיני ובסוף גם הוסיפה תרד. אפשר לוותר על כל אחד מהם אם אתם פחות אוהבים ומתחברים ואפשר להוסיף גם גזר.
ושימו לב לטיפ המאד חשוב של שירי לענייני חריף:
אם יש מבינכם כאלה שאוהבים חריף וכאלה שלא, תכינו רוטב טעים ולא חריף ואז, לצלחת של אוהבי החריף מוסיפים את הממרח חריף אש. וככה כולם מרוצים.
אני ממש מחכה לראות את המנה שאתם תכינו. מוזמנים לשתף אותנו בקבוצה “במטבח עם איילת” או לתייג אותנו באינסטגרם.