קציצה מתובלת או קבב? אתם תחליטו
יש שני מצבים שבהם אני אוהבת לבשל קצר ולעניין:
כשיש לי ימים עמוסים מלאי משימות והזמן הרבה יותר קצר ממה שאני רוצה לעשות בו
כשקיץ וחם. וכל מה שבא זה משהו קצר ומהיר שיהיה מוכן מהר, טעים ומשביע
מנות מהירות אצלי הן גם בדר”כ מנות אילתור.
פותחת את המקרר, מסתכלת איזה ירקות יש, איזה תבלינים ובראש מתחילה לחבר את הטעמים
שמה מחבת על הכיריים או פשוט מדליקה את התנור / מנגל (איזה יתרון זה מנגל גז. בחיי)
אין לי דרך באמת להעביר איך הדימיון שלי עובד, מחבר מנות, טעמים ויוצר ארוחה.
אז הכי פשוט בשבילי, זה לעשות שוב את אותה המנה שהרגע המצאתי (בתקווה שהיא שוב תצליח)
ואז לתעד מה אני מכניסה פנימה, ולפרסם מתכון.
ומכאן לשלוח את זה לחלל העולם ולדעת שיהיו אנשים שיעשו בדיוק בדיוק לפי מה שרשום וייצא להם בול ויהיו את אלה שיהיו חייבים לאלתר ולשחק קצת עם הטעמים כי הם כמוני ותצא להם מנה חדשה לגמרי והי, איזה כיף להמציא מנות?!
דרך אגב. אחד האתגרים המרתקים הוא לקחת מתכון כזה ולהמיר את הבשר נניח ב…עדשים. שילוב של ירוקות וכתומות יעבוד כאן מעולה (רק תצטרכו להוסיף טחינה או ביצה כדי שיהיה מה שיחזיק)
אז איך נולדה הקציצה המתובלת?
הנה מה שיש לנו פה:
2 ממרחים שהופכים לעיקר התיבול: ממרח עגבניות מיובשות וממרח פלפלים
תערובת אחת שמאזנת את הכל ומוסיפה טעם: דואה מצרית
ובשר
השילוב הזה של ממרחים בקציצה כתיבול וכחלק מהתערובת מרכך את הקציצה ומוסיפים לה טעמים שאף תבלין לא יכול לתת. באמת.
עכשיו אתם תשאלו ואני אענה:
חייבים את שני הממרחים? לא. לא חייבים. אפשר רק אחד. אבל אם לבחור איזה מבינהם אז מבחינתי עיקר הטעם והמרקם מגיע מהממרח עגבניות. אותו אתם מוכרחים שיהיה לכם.
איך היית משדרגת? מוסיפה כפית של ממרח לימונים כבושים. זו כבר תהיה אופרה לגמרי אחרת
איך אני יודעת? כי החיבור בין בשר (אדום, עוף, דג) לחמצמצות הנעימה של הלימון יוצרת ניגודיות טעמים מרתקת שהיא פשוט נעימה בפה.
ומה עושים אם אין לי מפולפלת או וונציה? אפשר כל תערובת אחרת שיש בה כמון או פשוט רק כמון
חייבים לטגן? קודם כל אנחנו לא מטגנים. אנחנו צולים. מטגנים עם שמן, אנחנו צולים על מחבת יבשה. זה שונה בטעמים. והאמת שלא ניסיתי בתנור, אבל לתחושתי זה ייצא טוב גם בתנור. על חום של 200 מעלות ובתבנית עם נייר אפייה. תבחרו בשר טחון שהוא קצת שומני ואל תשכחו להפוך אחרי 5-8 דקות.
עוד כמה דברים לדעת:
- אפשר להכין את המסה יום או כמה שעות מראש ולשמור במקרר. הטעמים רק יתעצמו
- אפשר להכין קציצות ולהקפיא (לפני צלייה) בשכבות עם נייר אפייה בין השכבות ואז להוציא, להפשיר מעט ולצלות על מחבת חמה בחום נמוך.
עוד טיפ חשוב ממש שכמעט שכחתי לצרף:
אני מכינה את הקציצות ישר למחבת כל פעם כשמתפנה מקום, וככה כשהקציצות הראשונות מוכנות, אני טועמת ואם אני מרגישה שעדיין חסר לי קצת תיבול אני מוסיפה לבשר עוד לפני שהוא שוב נהיה קציצות.
המעיזים, טועמים את עיסת הבשר המתובלת כשהיא עדיין נאה ולא מבושלת.
****
אני הגשתי את הקציצות עם תפוחי אדמה שבסך הכל ניצלו בתנור עם קצת שמן זית, מלח ותערובת לילו ספייס. כל תוספת קלה תתקבל כאן באהבה
ואל תשכחו לשדרג את הארוחה עם הממרחים שתמיד מוסיפים טעם.
כשאתם מכינים, אל תשכחו לצלם ולהעלות לאינסטגרם ולתייג אותנו #התבליניםשלאיילת @ayelet_venezia
רוצים להתייעץ, להתלבט, בואו לקבוצה שלי קהילת התבלינים של איילת תמיד יהיה מי שינחה ויעזור לכם
יאללה מתכון
טוב עוד תמונה אחת רק שתראו מה נשאר וכמה טעים זה היה….
2 מחשבות על "קציצות בשר מתובלות בממרח עגבניות ופלפלים"
איילת היקרה, הקציצות האלה גם טובות לעשייה על גריל חשמלי?
בוודאי