מתכונים של איילת

קטגוריות:

לבחירת קטגוריות מתכונים
Site Logo

המתכונים של איילת

נקה קטגוריות

תגובות

  • שרון

    בגה | 01.08.2020
    01.08.2020

    טעים מאוד מאוד, עם עוף וגם עם טופו. תודה!!

  • רחל

    בגה | 08.11.2020
    08.11.2020

    תודה על התבלינים המהממים שלך! בדיוק הזמנתי בפעם הראשונה 🙂
    זה יתאים גם עם עוף שלם?

  • אודליה

    בגה | 04.04.2021
    04.04.2021

    יש לי מחית קארי ירוק שקונים מוכנה, זה מתאים?

    • איילת ונציה

      בגה | 09.05.2021
      09.05.2021

      אפשרי, זה ייתן טעמים אחרים

  • יהלי

    בגה | 26.04.2021
    26.04.2021

    הקישור מוביל לקדם קוקוס ויש הבדל בין חלב לקרם

    • איילת ונציה

      בגה | 09.05.2021
      09.05.2021

      למעשה מדובר במוצר דומה. בדר”כ חלב יותר הומוגני ופחות שומני ובקרם יש אחוזי שומן קוקוס גבוהים יותר.

כתיבת תגובה

עוף בחלב קוקוס

עוף בחלב קוקוס

אני אפילו לא זוכרת מתי ואיך קיבלתי השראה למנה הזו

אבל אני זוכרת בוודאות שהגיעה ארוחת שישי ותמיד הארוחה הכי קלה זה עוף בתנור ורציתי לחדש. לגוון. לרענן.

עוף, כמו שכבר כתבתי עליו לא מעט, הוא ספוג טעמים. לא משנה במה תבלו אותו הוא יקבל כל תיבול בהמון אהבה.

אז פשוט הנחתי עופות בתבנית, שפכתי עליהם מלא חלב קוקוס, תיבלתי בקארי מסאלה והכנסתי כמו שזה לתנור לשעתיים.

וואו. התוצאה הייתה פשוט מדהימה. העוף היה רך ממש וספוג בטעמים של הקוקוס וזה היה כל כך טעים

בפעם הבאה, כבר הוספתי אורז.

החלב קוקוס בישל את האורז ונספג בו ויחד עם השומנים והטעמים של העוף התקבל אורז רך, מלא טעמים והכי שווה, זה שהאורז כמו התקרמל בקצוות והתוצאה הייתה אורז קריספי טעים טעים טעים.

זהו. פירסמתי כמה פעמים את המנה בפייסבוק והיא הפכה להיות כל כך פופולארית שזה כבר חייב לפרסם מתכון מסודר.

 

אז כמה הוראות הכנה:

אורז: בסמטי לבן עדיף. אבל כל אורז יתאים כאן

מה אפשר להוסיף לאורז? אפשר בטטות חתוכות, ואפשר עדשים כתומות (שזה מה שאני הוספתי כשצילמתי את המתכון הזה)

איזה חלקים של העוף יתאימו כאן? הכי יתאימו השוקיים וכרעיים אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בפילטים של עוף או בפרגיות. רק לאפות שעה, שעה וחצי ולא שעתיים.

ואם רוצים שזה יהיה צמחוני? אז פשוט לוותר על העוף או להחליף בטופו ולהוסיף בטטות, דלעות, עדשים כתומות, ולאפות רק שעה או עד שכל חלב הקוקוס נספג באורז ועוד 10 דקות אחרי זה.

עם מה נתבל? קארי מסאלה כאן הוא קלאסי, הפעם שילבתי גם עם גראם מסאלה. אני אוהבת את החיבור בינהם כי הם מביאים כל אחד מנעד טעמים משלים ומרתק. גם הטאג’ין יכול לככב כאן ואני אגלה לכם שבפעם היחידה שנגמר לי הקארי וגיליתי את זה כשהכל מוכן ומחכה לתיבול, השתמשתי בתערובת שווארמה. וואו. וואו. וואו. זה יצא פשוט בול!

מה זה בכלל חלב קוקוס? המילה חלב היא רק כי מדובר בנוזל לבן שמזכיר חלב. מדובר במיצוי של אגוז הקוקוס. יש סוגים שונים של חלב או קרם קוקוס שנבדלים זה מזה במרכיבים ובמידת הסמיכות.

הדבר הראשון זה לוודא שמדובר ב 100% קוקוס בלי משמרים ובלי תוספים.

הדבר השני זה לבחור את רמת הסמיכות. חלב קוקוס בקרטון ירוק של AROY D הוא דליל יחסית

חלב הקוקוס של נוטרה זן שאנחנו מוכרים בחנות האינטרנטית שלנו הוא סמיך ולכן אני מדלדלת אותו במתכון במעט מים.

עוד דבר חשוב לדעת עליו זה שבגלל שרמת השומן שבו יחסית גבוהה והוא 100% קוקוס אז לעיתים (בעיקר בתקופות קרות) הוא מתגבש. זה לא אומר שהוא מקולקל, זה אומר שהחלק של מוצקי ושומני הקוקוס התגבשו והנוזל נמצא מתחתיהם. צריך פשוט לערבב הכל יחד עד שמתקבל מרקם חלק.

מכוסה או לא? אז כשאני מכינה בתבנית אני לא מכסה, הפעם הכנתי את המנה בסוטאז’ של לה קרוזה אז כיסיתי (למכסה יש חלק מאד משמעותי בבישול בסירים האלה) והמנה הייתה מוכנה בתוך שעה וחצי, כל הנוזלים נספגו והאורז התקרמל. אז מה כדאי? אם בתבנית אז עדיף לא מכוסה.

ועכשיו המתכון

פשוט פשוט פשוט:

אז מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות
  2. בתבנית מפזרים את האורז (והעדשים)
  3. מסדרים מעל את חלק העוף
  4. מערבבים את חלב הקוקוס עם התבלינים. אם החלב סמיך מוסיפים לו 1/2 כוס מים
  5. שופכים מעל העוף. הנוזל צריך לכסות את העוף לגמרי
  6. מכניסים לתנור לשעתיים ומוציאים כשכל הנוזלים נספגו והמנה זהובה/חומה

המוצרים המרכיבים את המתכון:

+ -

גראם מסאלה

מתאימה מאד לתבשילי קדירה, קציצות, קבבים, ירקות בתנור, בטטה ודלורית אפויה

הוספה לסל
+ -

קארי מסאלה

מתאימה לתבשילי אורז ובשר בניחוח הודי, לרטבים של חלב קוקוס וגם לדגים

הוספה לסל
+ -

ג'ינג'ר (זנגביל) טחון

שימוש שג'ינג'ר הטחון יוסיף טעם מעקצץ, חרפרף ומאד ארומטי ומובחן לתבשילים, מוקפצים ואף קינוחים.  

הוספה לסל

מבצע!

+ -

קרם קוקוס אורגני

קרם קוקוס אורגני, ללא משמרים, ללא תוספים, ללא סוכר   

(מחיר ל100 גרם : ₪2.8)
הוספה לסל