אני אפילו לא זוכרת מתי ואיך קיבלתי השראה למנה הזו
אבל אני זוכרת בוודאות שהגיעה ארוחת שישי ותמיד הארוחה הכי קלה זה עוף בתנור ורציתי לחדש. לגוון. לרענן.
עוף, כמו שכבר כתבתי עליו לא מעט, הוא ספוג טעמים. לא משנה במה תבלו אותו הוא יקבל כל תיבול בהמון אהבה.
אז פשוט הנחתי עופות בתבנית, שפכתי עליהם מלא חלב קוקוס, תיבלתי בקארי מסאלה והכנסתי כמו שזה לתנור לשעתיים.
וואו. התוצאה הייתה פשוט מדהימה. העוף היה רך ממש וספוג בטעמים של הקוקוס וזה היה כל כך טעים
בפעם הבאה, כבר הוספתי אורז.
החלב קוקוס בישל את האורז ונספג בו ויחד עם השומנים והטעמים של העוף התקבל אורז רך, מלא טעמים והכי שווה, זה שהאורז כמו התקרמל בקצוות והתוצאה הייתה אורז קריספי טעים טעים טעים.
זהו. פירסמתי כמה פעמים את המנה בפייסבוק והיא הפכה להיות כל כך פופולארית שזה כבר חייב לפרסם מתכון מסודר.
אז כמה הוראות הכנה:
אורז: בסמטי לבן עדיף. אבל כל אורז יתאים כאן
מה אפשר להוסיף לאורז? אפשר בטטות חתוכות, ואפשר עדשים כתומות (שזה מה שאני הוספתי כשצילמתי את המתכון הזה)
איזה חלקים של העוף יתאימו כאן? הכי יתאימו השוקיים וכרעיים אבל אפשר בהחלט להשתמש גם בפילטים של עוף או בפרגיות. רק לאפות שעה, שעה וחצי ולא שעתיים.
ואם רוצים שזה יהיה צמחוני? אז פשוט לוותר על העוף או להחליף בטופו ולהוסיף בטטות, דלעות, עדשים כתומות, ולאפות רק שעה או עד שכל חלב הקוקוס נספג באורז ועוד 10 דקות אחרי זה.
עם מה נתבל? קארי מסאלה כאן הוא קלאסי, הפעם שילבתי גם עם גראם מסאלה. אני אוהבת את החיבור ביניהם כי הם מביאים כל אחד מנעד טעמים משלים ומרתק. גם הטאג’ין יכול לככב כאן ואני אגלה לכם שבפעם היחידה שנגמר לי הקארי וגיליתי את זה כשהכל מוכן ומחכה לתיבול, השתמשתי בתערובת שווארמה. וואו. וואו. וואו. זה יצא פשוט בול!
מה זה בכלל חלב קוקוס? המילה חלב היא רק כי מדובר בנוזל לבן שמזכיר חלב. מדובר במיצוי של אגוז הקוקוס. יש סוגים שונים של חלב או קרם קוקוס שנבדלים זה מזה במרכיבים ובמידת הסמיכות.
הדבר הראשון זה לוודא שמדובר ב 100% קוקוס בלי משמרים ובלי תוספים.
הדבר השני זה לבחור את רמת הסמיכות. חלב קוקוס בקרטון ירוק של AROY D הוא דליל יחסית
חלב הקוקוס של נוטרה זן הוא סמיך ולכן אני מדלדלת אותו במתכון במעט מים.
עוד דבר חשוב לדעת עליו זה שבגלל שרמת השומן שבו יחסית גבוהה והוא 100% קוקוס אז לעיתים (בעיקר בתקופות קרות) הוא מתגבש. זה לא אומר שהוא מקולקל, זה אומר שהחלק של מוצקי ושומני הקוקוס התגבשו והנוזל נמצא מתחתיהם. צריך פשוט לערבב הכל יחד עד שמתקבל מרקם חלק.
מכוסה או לא? אז כשאני מכינה בתבנית אני לא מכסה, הפעם הכנתי את המנה בסוטאז’ של לה קרוזה אז כיסיתי (למכסה יש חלק מאד משמעותי בבישול בסירים האלה) והמנה הייתה מוכנה בתוך שעה וחצי, כל הנוזלים נספגו והאורז התקרמל. אז מה כדאי? אם בתבנית אז עדיף לא מכוסה.
ועכשיו המתכון
פשוט פשוט פשוט:
6 מחשבות על "עוף בחלב קוקוס"
טעים מאוד מאוד, עם עוף וגם עם טופו. תודה!!
תודה על התבלינים המהממים שלך! בדיוק הזמנתי בפעם הראשונה 🙂
זה יתאים גם עם עוף שלם?
יש לי מחית קארי ירוק שקונים מוכנה, זה מתאים?
אפשרי, זה ייתן טעמים אחרים
הקישור מוביל לקדם קוקוס ויש הבדל בין חלב לקרם
למעשה מדובר במוצר דומה. בדר”כ חלב יותר הומוגני ופחות שומני ובקרם יש אחוזי שומן קוקוס גבוהים יותר.