עוף ותפוחי אדמה זו מנה קלאסית של בית. איך משדרגים אותה בקלות? מוסיפים לה מלא שום – שחור.
היא גם כל כך קלה להכנה וגם סוגרת פינה של ארוחה שלמה בתבנית.
אז יש גרסא של עוף עם בטטה בחוויאג’ למרק ודבש
ועכשיו יש גרסא שמוסיפה את הטעמים המרגשים של השום השחור.
הסיפור של המנה הזו מתחילה עם מפגש בישול שלי ושל הבלוגר טל סורסקי.
סיפרתי לו על נפלאות השום השחור והוא התלהב והציע שניקח מתכון ותיק שלו מהבלוג ובמקום 50 שיני שום רגילות, נשים שיני שום שחור.
אז לא באמת ספרנו 50 ואפשר גם הרבה פחות אבל הרעיון הוא לתת לשום לומר את דברו.
יום הבישולים הזה היה מלא במנות סופר טעימות ומלהיבות.
כמו ריזוטו פטריות ושום שחור, סלט סלקים, שום שחור ורוטב יוגורט וגלידת שום שחור שהיא בכלל הייתה הפתעת היום.
כמה דגשים למנה:
אפשר לשים את כל החומרים יחד בתבנית ולשלוח לתנור. זו הדרך הכי מהירה וקלה
אבל אם אנחנו רוצים לקצר את זמן הבישול ולהוסיף עומק של טעמים יש שני דברים שכדאי לעשות:
הראשון לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול
השני לטגן את העופות קודם לכן במחבת
שני הדברים האלו יבטיחו שהתבנית תצטרך פחות זמן צלייה בתנור וגם תבטיח עוף ותפוחי אדמה הרבה יותר קריספיים
המתכון המקורי של העוף הזה נמצא בבלוג של טל, והוא עושה שימוש בשיני שום רגילות.
והוא משתמש במלח פלפל לתיבול העוף
אני הוספתי לכאן את הטאצ’ האישי שלי ונתתי במה לתערובת של ניר שחוץ מפלפל שחור, שום ומלח מביא גם נגיעה של חמיצות מלימון פרסי גרוס מה שמקפיץ את המנה עוד כמה קומות למעלה.
איזה להעדיף? אתם תבחרו!
ואם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם אז אתם מוזמנים להגיש לצד העוף את סלט הסלקים המבושלים או בכלל להרשים עם קרפצ’יו סלק יפיפיה וטעים.
ואם במקרה העלתם תמונה באינסטגרם כדי להשוויץ שהכנתם, אל תשכחו לתייג אותנו. אם בא לכם… @ayelet_venezia