שלום אורח
משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח  | דברו איתנו משלוח לנקודת איסוף חינם מעל 150 ש"ח 
דברו איתנו

עוף ותפוחי אדמה צלויים עם 50 שיני שום שחור

עוף ותפוחי אדמה זו מנה קלאסית של בית. איך משדרגים אותה בקלות? מוסיפים לה מלא שום – שחור.

היא גם כל כך קלה להכנה וגם סוגרת פינה של ארוחה שלמה בתבנית.

אז יש גרסא של עוף עם בטטה בחוויאג' למרק ודבש

ועכשיו יש גרסא שמוסיפה את הטעמים המרגשים של השום השחור.

הסיפור של המנה הזו מתחילה עם מפגש בישול שלי ושל הבלוגר טל סורסקי.

סיפרתי לו על נפלאות השום השחור והוא התלהב והציע שניקח מתכון ותיק שלו מהבלוג ובמקום 50 שיני שום רגילות, נשים שיני שום שחור.

אז לא באמת ספרנו 50 ואפשר גם הרבה פחות אבל הרעיון הוא לתת לשום לומר את דברו.

יום הבישולים הזה היה מלא במנות סופר טעימות ומלהיבות.

כמו ריזוטו פטריות ושום שחור, סלט סלקים, שום שחור ורוטב יוגורט וגלידת שום שחור שהיא בכלל הייתה הפתעת היום.

כמה דגשים למנה:

אפשר לשים את כל החומרים יחד בתבנית ולשלוח לתנור. זו הדרך הכי מהירה וקלה

אבל אם אנחנו רוצים לקצר את זמן הבישול ולהוסיף עומק של טעמים יש שני דברים שכדאי לעשות:

הראשון לבשל את תפוחי האדמה חצי בישול

השני לטגן את העופות קודם לכן במחבת

שני הדברים האלו יבטיחו שהתבנית תצטרך פחות זמן צלייה בתנור וגם תבטיח עוף ותפוחי אדמה הרבה יותר קריספיים

המתכון המקורי של העוף הזה נמצא בבלוג של טל, והוא עושה שימוש בשיני שום רגילות.

והוא משתמש במלח פלפל לתיבול העוף

אני הוספתי לכאן את הטאצ' האישי שלי ונתתי במה לתערובת של ניר שחוץ מפלפל שחור, שום ומלח מביא גם נגיעה של חמיצות מלימון פרסי גרוס מה שמקפיץ את המנה עוד כמה קומות למעלה.

איזה להעדיף? אתם תבחרו!

ואם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם אז אתם מוזמנים להגיש לצד העוף את סלט הסלקים המבושלים או בכלל להרשים עם קרפצ'יו סלק יפיפיה וטעים.

ואם במקרה העלתם תמונה באינסטגרם כדי להשוויץ שהכנתם, אל תשכחו לתייג אותנו. אם בא לכם… @ayelet_venezia

אז מה צריך?

  • 4-6  יחידות כרעיים עוף מופרדות
  •  50 שיני שום שחור (גם 40 יעשו בדיוק את אותה העבודה)
  • 6-8  יחידות תפוח אדמה קטנים. שטופים אך לא מקולפים
  • ½ כוס יין לבן או ציר עוף במקום
  • ½ כוס ציר עוף או מים
  • 5 גבעולי תימין
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות התערובת של ניר
  • 1 כפית מלח מתובל

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. מבשלים את תפוחי האדמה, כ 15 דקות בסיר עם מים מומלחים קלות מסננים ומצננים.
  3. מתבלים את חלקי העוף עם התערובת של ניר (או פשוט מלח פלפל)
  4. מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים את העוף משני צדדיו עד שהוא מזהיב. שימו לב לא להעמיס ולצופף במחבת ואם צריך לטגן בכמה סבבים
  5. ושימו לב שעוף שמטגן, יכול להשפריץ, אז בזהירות.
  6. מוציאים את העוף ומסדרים אותו בתבנית
  7. מוסיפים את שיני השום למחבת ומטגנים תוך כדי ערבוב כ 4-5 דקות
  8. מוסיפים 2 כפות של חומץ בלסמי מערבבים  ומעבירים את שיני השום לתבנית ומסדרים בין חלקי העוף
  9. למחבת החמה מוסיפים את הנוזלים: יין לבן וציר עוף או מים, מגרדים עם כף עץ את תחתית המחבת תוך כדי שמביאים את הנוזלים לרתיחה ומבשלים אותם כ 5-8 דקות כדי שהצטמצמו מעט ומורידים מהאש.
  10. את תפוחי האדמה אפשר לחתוך (אלא אם הם קטנים) ולתבל במלח מתובל  או התערובת של ניר
  11. מסדרים אותם בין חלקי העוף
  12. אפשר בשלב הזה להוסיף ענפי טימין
  13. יוצקים את הנוזלים המצומצמים לתבנית כך שהם יגיעו לגובה של כ 1/2 ס"מ
  14. ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש למשך 50 דקות או עד שתפוחי האדמה והעוף רכים ושחומים.

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות