איך מכינים קרפצ’יו מסלק?
סלק הוא מסוג הירקות שמהלכים עליי קסם.
הצבע שלו, הטעמים שלו, מגוון המנות שהוא יכול להשתלב בהם
והצבע שהוא משאיר אחריו בכל מקום.
בדר”כ אוכלים את הסלק מבושל, אבל כשהכרתי אותו בצורתו הטריה התאהבתי בו אפילו עוד יותר.
מגורד או חתוך לקוביות בסלט והוא גם פריך יותר וגם הרבה הרבה פחות מתקתק ועדיין מאד מאד טעים.
וקרפצ’יו סלק זו באמת אחת המנות שאין הרבה מה לכתוב עליה כי זה כל כך פשוט להכין אותה.
הנה עוד מנה מיום הבישולים המשותף שלי ושל טל סורסקי מהבלוג מה יש לאכול
כל מה שצריך זה סלק מבושל / צלוי / קנוי בואקום
שום שחור שמשתלב כאן נהדר בגלל הטעמים החמצמצים – מתקתקים שמאפיינים אותו
חומץ איכותי. בלסמי מיושן או אפילו חומץ בן יין טוב.
שמן זית
גבינת פרמז’ן איכותית או פירורי קשיו אם אתם מעדיפים את זה בלי מוצרי חלב
וצלחת יפה.
זה כל מה שצריך כדי שתצא כאן מנה שמעוררת התפעלות בטעמים שלה ובפשטות שלה.
אה. וגם צריך סכין מאד חדה או מנדולינה (והרבה זהירות) כדי לפרוס את הסלק כמה שיותר דק. ככל שהוא דק יותר, כך המנה תהיה טעימה יותר ופחות גסה.
את הסלק, אפשר לבשל במים או להניח על נייר אפייה בתבנית, עם מצע מלח, או פשוט לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות ולבשל / לצלות עד שסכין חודר אליו והוא רך.
אפשר גם, בלי שום נקיפות מצפון, פשוט לקנות את הסלקים המבושלים בואקום בסופר. לפעמים, אנחנו לא חייבים להכין הכל לבד מראש. אפשר גם לעגל פינות ולהקל עלינו את החיים.
הנה עוד מנות שאני וטל הכנו יחד עם השום השחור: ריזוטו פטריות ושום שחור, עוף ותפוחי אדמה עם 50 שיני שחום שחור, ועוד מנות תוכלו למצוא אצל טל בבלוג.