משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קרפצ’יו סלק פרמז’ן ושום שחור

שיתוף

קרפצ’יו סלק פרמז’ן ושום שחור

איך מכינים קרפצ’יו מסלק?

סלק הוא מסוג הירקות שמהלכים עליי קסם.

הצבע שלו, הטעמים שלו, מגוון המנות שהוא יכול להשתלב בהם

והצבע שהוא משאיר אחריו בכל מקום.

בדר”כ אוכלים את הסלק מבושל, אבל כשהכרתי אותו בצורתו הטריה התאהבתי בו אפילו עוד יותר.

מגורד או חתוך לקוביות בסלט והוא גם פריך יותר וגם הרבה הרבה פחות מתקתק ועדיין מאד מאד טעים.

וקרפצ’יו סלק זו באמת אחת המנות שאין הרבה מה לכתוב עליה כי זה כל כך פשוט להכין אותה.

הנה עוד מנה מיום הבישולים המשותף שלי ושל טל סורסקי מהבלוג מה יש לאכול

כל מה שצריך זה סלק מבושל / צלוי / קנוי בואקום

שום שחור שמשתלב כאן נהדר בגלל הטעמים החמצמצים  – מתקתקים שמאפיינים אותו

חומץ איכותי. בלסמי מיושן או אפילו חומץ בן יין טוב.

שמן זית

גבינת פרמז’ן איכותית או פירורי קשיו אם אתם מעדיפים את זה בלי מוצרי חלב

וצלחת יפה.

זה כל מה שצריך כדי שתצא כאן מנה שמעוררת התפעלות בטעמים שלה ובפשטות שלה.

אה. וגם צריך סכין מאד חדה או מנדולינה (והרבה זהירות) כדי לפרוס את הסלק כמה שיותר דק. ככל שהוא דק יותר, כך המנה תהיה טעימה יותר ופחות גסה.

את הסלק, אפשר לבשל במים או להניח על נייר אפייה בתבנית, עם מצע מלח, או פשוט לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות ולבשל / לצלות עד שסכין חודר אליו והוא רך.

אפשר גם, בלי שום נקיפות מצפון, פשוט לקנות את הסלקים המבושלים בואקום בסופר. לפעמים, אנחנו לא חייבים להכין הכל לבד מראש. אפשר גם לעגל פינות ולהקל עלינו את החיים.

הנה עוד מנות שאני וטל הכנו יחד עם השום השחור: ריזוטו פטריות ושום שחור, עוף ותפוחי אדמה עם 50 שיני שחום שחור, ועוד מנות תוכלו למצוא אצל טל בבלוג.

אז מה צריך?

  • 2 סלקים בינוניים מבושלים וקלופים (או 3 קטנים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי איכותי
  • 5-6 שיני שום שחור
  • מעט מלח צ’ילי
  • 20 גר’ פרמז’ן בפרוסות דקות או מגורדת
  • לקישוט: עלי זעתר או טימין

מה עושים עם זה?

  1. פורסים בזהירות את הסלקים לפרוסות דקות ומסדרים כרעפים על צלחת שטוחה
  2. מפזרים את שיני השום
  3. מזלפים שמן זית, בלסמי ומפזרים את המלח צ’ילי
  4. מפזרים פרמז’ן – פרוסות דקות מאד או מגורד
  5. ומקשטים עם רוצים עם עלי זעתר או טימין

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן