עונת הארטישוקים בשיאה עכשיו, בדיוק כשאנחנו מפלסים את דרכנו לפסח.
כבר במתכון של תחתיות ארטישוק ממולאים, סיפרתי לכם איך בתור ילדה הייתי מסתובבת עם ידיים שחורות סגולות מקילופים אינסופיים של ארטישוקים כדי שיהיו לבבות לערב החג
שנים שלא ידעתי שאפשר לאכול את העלים, הייתי בטוחה שכל היופי והטעם של הארטישוק מתנקז למקום אחד – ללב.
במתכון הזה אנחנו נפגוש אותו ב…מרק!
מרק ארטישוק זה אחד הדברים הקלים להכין. מרק כזה שהוא אחר, שונה בנוף המרקים, טעים להפליא, משלב טעמים קרמים וחמצמצים נעימים ועדיין. כמו כל המנות שאני בדרך כלל מכינה, הוא מרק של כמה דקות הכנה ממרכיבים שממש קל למצוא.
אני יודעת שהכי טעים להכין את המרק מלבבות ארטישוק טריים, אבל אנחנו לרוב אנשים עסוקים. בשבילנו המציאו את הלבבות הקפואים שתמיד כדאי להחזיק שקית מהם במקפיא.
אפשר להוציא אותם כמה שעות קודם כדי שיפשירו או פשוט לשטוף אותם תחת זרם מים כדי להוריד מהם את הקרח.
דרך אגב, אם תרצו להעשיר את המרק עוד יותר אפשר לשדך לו פטריות טריות ולהוסיף אותם בשלב הטיגון.
למרק הזה שידכתי את התערובת של ניר. היא קצת מתערבת לו בצבע אבל לא יותר מידי. היא מדגישה בנעימות טעמים חמצמצים שכל כך משתלבים עם הארטישוק ומחמיאים לו ומאזנת עם העוקצנות של השום והלימון הפרסי.
אפשר להתפרע עוד קצת כאן ולהשתמש באלון דגים שגם תוסיף מעט צבע סגלגל של סומק, אפשר בכלל ללכת לכיוון של תערובת שווארמה (כן, כן) שהיא צהבהבה ומושלמת למנות שיש בהן טעמים חמצמצים ותשתלב נהדר עם הארטישוק.
בהגשה אני הוספתי פלחים של גבינת פרמז’ן, אפשר בהחלט להגיש עם יוגורט שמן או שמנת חמוצה של פעם.
ואם אתם רוצים שהוא לא יהיה חלבי, תחליפו את החמאה בשמן זית וותרו על הפרמז’ן
מצד שני אתם לא רוצים לוותר על המרכיב הקטן שעושה קטן הבדל משמעותי ומוסיף גם לטעם וגם למרקם: ממרח ארטישוק.
בכלל, היופי בממרחים שכולנו רגילים לחפש משהו למרוח אותם עליו, זה שהם תיבול מדהים בפני עצמו. לפעמים, אני מתבלת מנות רק עם ממרח ובלי תבלינים כמעט.
השילוב שלהם במנה הוא משדרג רציני כי הם מוסיפים טוויסט מעניין של טעם.
וכמו שכבר הכרתי אותי אני אוהבת חומרי גלם ותוספי טעם שאפשר להיות איתם יצירתיים ובאותה מידה הופכים את הבישול לפשוט פשוט.
מחכה לכם בקבוצת הפייסבוק שלנו ובאינסטגרם כדי לראות איך יצא המרק שלכם ומה הכנתם השבוע.