שלום אורח
משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח | דברו איתנו משלוחים לנק' איסוף חינם מעל 50 ש"ח
דברו איתנו

6 מתכונים ללביבות ללא גלוטן

חנוכה מתקרב אלינו בצעדי ענק וזה הזמן להתחיל ללבב לביבות.

ולמה לא גם סופגניות?

כי סופגניה, ללא גלוטן וסוכר מעובד או סופגניה רגילה – זה אותה צרה. תועפות של סוכר בתחפושת מאכל חג.

מה גם שעד היום, שום תחליף שניסיתי לא הגיע לקרסולי המקור שאמא שלי הייתה מטגנת במשך כל החג והחלטתי שחבל על המאמץ וכאב הלב של חומרי גלם יקרים שנזרקים לפח.

מצד שני, בלביבות אין כמעט פספוסים. זה כל כך פשוט: ירקות מגורדים או טחונים, ביצה, תבלינים והופה. יש לביבה. חמה, מלוחה או מתוקה.

מגוון לביבות מירקות מגורדים או טחונים

 

ובאיזה שמן מטגנים לביבות?

מאחר ובפליאו לא משתמשים בשמנים מזוככים דוגמת קנולה, אז אני נוהגת לטגן בשכבה דקה של שמן זית או קוקוס ולהוסיף במהלך הטיגון לפי הצורך.

אפשר, למי שממש רוצה להמנע מטיגון, לאפות בתנור. לי באופן אישי זה פחות מזכיר לביבה קראנצ'ית כמו זו שיוצאת מטיגון אבל האופציה – קיימת ואפשרית.

כל הלביבות שהכנתי במתכונים כאן הם ללא גלוטן. אין בהם קמח בכלל, ואם הוספתי, אז זה קמח שקדים או קוקוס.

עבודה נכונה עם המרכיבים גורמת לזה שבאמת לא היה צריך את תוספת הקמח.

באותה נשימה, תוספת תערובת תבלינים בנוסף או במקום המלח פלפל, שדרג את הלביבות וגרם להן להיות מעניינות ופשוט טעימות.

* אם אפשר ומסתדר – אני ממליצה לטגן ממש לפני ההגשה, כך הן מוגשות פריכות ועסיסיות.

* אם צריך לחמם – אז כדאי לסדר אותן בתנור ולחמם על חום נמוך ולקוות שהקראנצ'יות תשמר.


אז מה הכנתי?

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן בשתי גרסאות

לביבות בטטה וגזר ללא גלוטן

לביבות ירקות ללא גלוטן

לביבות סלק, זוקיני וגזר ללא גלוטן

לביבות בטטה ללא גלוטן

באופן אישי, אני אוהבת לביבות כל השנה ולא רק בחנוכה. בעיני זו דרך נהדרת להנות מירקות וביצים. זו גם דרך מצויינת לנצל היטב שאריות של ירקות. אני גם מנצלת ככה שאריות של אורז.

יש אינסוף אפשרויות לשדרג את הלביבות וגם אינסוף אפשרויות ללביבות. שתפו אותי בדף שלנו או בקבוצת הפייסבוק של הקהילה שלנו בלביבות שלכם. פנקו אותנו בתמונות ובמתכונים…

ואחרון חביב לפני שאנחנו מתפנים למתכונים….
אל תשכחו שאחרי כל יום בישולים מוצלח, במיוחד אם הוא כזה שאתם גם מצלמים עבור בלוג האוכל שלכם, שנראה הכי מתוקתק ומושלם שיש…נשארים הכלים שצריך לשטוף…

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן גרסא 1

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. סוחטים את תפוחי האדמה והבצל היטב מנוזלים.
  2. מערבבים היטב עם הביצה והתבלינים
  3. מחממים שמן במחבת בגובה של כחצי ס"מ
  4. לוקחים חלקים קטנים מהמסה, סוחטים היטב ומניחים בזהירות במחבת
  5. מטגנים על אש בינונית, עד שמזהיב בצד אחד, הופכים, מטגנים עד שמזהיב ומוציאים

לביבות תפוחי אדמה ללא גלוטן גרסא 2

מה צריך?

  • 1 תפוח אדמה בינוני מבושל ומעוך לפירה
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד וסחוט היטב
  • 1 ביצה
  • מלח פלפל
  • 1 כפית תערובת קייג'ון
  • שמן זית/חמאה מזוקקת

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם הביצה והתבלינים
  2. מחממים שמן במחבת בגובה של כחצי ס"מ
  3. באמצעות כף מעבירים מהתערובת למחבת.
  4. מטגנים בזהירות ובסבלנות על אש בינונית (לא גבוהה) עד שמשחים בצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד שמשחים בצד השני. מוציאים

לביבות בטטה וגזר ללא גלוטן

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב את הירקות עם הביצים, עשבי התיבול והתבלינים.
  2. מחממים שמן במחבת בגובה של כחצי ס"מ
  3. יוצרים לביבות מהמסה ומניחים בעדינות במחבת
  4. מטגנים על אש בינונית, צד אחד עד שמזהיב, הופכים ומטגנים עד שמזהיב. מוציאים.

לביבות ירקות ללא גלוטן

מה צריך?

  • 1 בטטה בינונית קלופה ומגורדת
  • 1 גזר קלוף ומגורד
  • 1 זוקיני קטן מגורד וסחוט היטב
  • 1 בצל קטן מגורד וסחוט היטב
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד וסחוט היטב
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
  • 1 כף תערובת עשבי תיבול
  • 1 כפית תערובת טאג'ין
  • שמן זית/חמאה מזוקקת לטיגון

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב את הירקות המגורדים עם הביצים והתבלינים
  2. מחממים על אש בינונית את השמן בגובה של חצי ס"מ במחבת
  3. בידיים יוצרים לביבות מהמסה, סוחטים אותן היטב ומניחים בזהירות במחבת
  4. מטגנים עד שצד אחד מזהיב, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים גם אותו עד להזהבה ומוציאים

לביבות סלק, זוקיני וגזר ללא גלוטן

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב את הירקות עם הביצה והתבלינים
  2. מחממים על אש בינונית את השמן בגובה של חצי ס"מ במחבת
  3. בידיים יוצרים לביבות מהמסה, סוחטים אותן היטב ומניחים בזהירות במחבת
  4. מטגנים עד שצד אחד מזהיב, הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים גם אותו עד להזהבה ומוציאים

לביבות בטטה ללא גלוטן

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים היטב את הבטטה עם הביצים, הקמח והתבלינים
  2. מחממים על אש בינונית את השמן בגובה של חצי ס"מ במחבת
  3. יוצרים עם כף לביבה מהתערובת ומניחים בזהירות במחבת, משטחים מעט עם הכף
  4. מטגנים עד להזהבה בצד אחד, הופכים בזהירות ומטגנים עד להזהבה בצד השני ומוציאים.

כמה נקודות ממש חשובות:

1. ככל שתקפידו לסחוט את הירקות יותר כך התוצאה תהיה יותר קריספית

2. אם בכל זאת מרגיש לכם רטוב מידי (במיוחד בלביבות שמעורב בהם פירה) – ממליצה להוסיף בצורה מדודה קמח שקדים/קוקוס או טפיוקה.

3. חייבים לערבב היטב היטב עד שכל החומרים מתחברים

4. לא לאכול ישר מהמחבת!!! שלא תשרף לכם הלשון….

המוצרים המרכיבים את המתכון:

כתיבת תגובה

נרשמים לניוזלטר שלנו ומקבלים:

כל מה שאפשר לעשות עם התבלינים, מתכונים מעולים והנחות מיוחדות לחברי מועדון!

(אנחנו לא אוהבים להספים, אפשר לצאת מתי שרוצים)


סגירת תפריט
Wishlist 0
Continue Shopping
×

עגלת קניות