משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני

שיתוף

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני

כשהיינו ילדים, חודש לפני פסח, כבר היינו יושבים במרפסת של המטבח, כל אחר הצהריים וקולפים ארגזים על ארגזים של ארטישוקים שאבא שלי היה מביא מהמושב השכן.
כי אין כזה דבר פסח בלי תחתיות ארטישוק מבושלות ברוטב לימוני עדין מוגשות ליד חזרת חריפה שפותחת את כל תעלות הנשימה והמחשבה בגוף.

עד כדי כך המנהג הזה של קילוף הארטישוק היה שגור בכפות ידינו המשחירות, שעד גיל מאוחר לא ידעתי בכלל שיש מי שנוהג לבשל את הארטישוק בשלמותו, לקטום את העלים המבושלים ולהתענג על קצות עלים עד שמגיעים ללב הבשרני שלו.

ועד כדי כך הוטבעה בנו רק דרך אחת לבשל ארטישוק שמעולם לא עלה בדעתי שאפשר לעשות מהתחתיות הפריכות שלו סלט, או למלא אותן בכל מיני מילויים טעימים.

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני

היום כבר לא צריך לשבת שעות וימים ולקלף ארטישוקים כדי להגיע ללב שלהם. מספיק לקנות בסופר את תחתיות הארטישוק הקפואות של סנפרוסט (עד עכשיו הם היחידים שמצאתי שהם גם בשרניים וגם לא סיביים ופשוט טעימים כמעט כמו הטריים)

מילוי הארטישוק
לרות אוליבר שאני מאד אוהבת, יש מתכון מדהים לארטישוק ממולא בשר. כזה שמתבשל ברוטב לימוני עשיר בטעמים.
רק שבמתכון המקורי משתמשים בקמח מצה גם במסת הבשר וגם כדי להדביק את המילוי לתחתית.
אז כהרגלי, שיחקתי קצת שיפצתי קצת והוספתי את הטעמים שאני אוהבת והתוצאה – מעדן מרשים וטעים לשולחן הארוחה החגיגית

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב לימוני

ואם כבר ארטישוק אז יש גם את המתכון הכה טעים של מרק ארטישוק קרמי שנותן עוד מנעד מעניין לשימוש בתחתיות ארטישוק

איזה מנות ארטישוק אתם אוהבים במיוחד? שתפו אותי בקבוצת הפייסבוק שלי קהילת התבלינים של איילת ונחליף מתכונים..

מה צריך?

  • 8 תחתיות ארטישוק (אפשר קפואות)
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 1 בטטה קטנה מגורדת דק
  • 3 כפות תערובת גניש
  • 1 כף תערובת הקציצות של ניסים
  • 2 כפיות מלח מתובל  (שימו לב שאחת היא לרוטב ואחת היא לבשר)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות (או 1 כף שום גבישי עבה)
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1-1.5 כוסות מים/ ציר עוף
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 3 כפיות דבש

מה עושים עם זה?

  1. מכינים את המלית: מערבבים את הבשר עם הביצה, הבטטה, תערובת גניש, הקציצות של ניסים ו 1 כפית מלח מתובל. לשים היטב ומניחים לתערובת לחצי שעה לפחות
  2. מחממים את השמן במחבת, ממלאים כל תחתית ארטישוק בבשר ומניחים את התחתיות בסיר עם השמן. מטגנים, ובזהירות הופכים כדי שייטגן מכל הצדדים.
  3. בסיר נפרד, מחממים את השום, הכוסברה, היין, המים/ציר, מיץ הלימון, גרידת לימון, דבש ומלח מתובל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
  4. שופכים בזהירות את הרוטב על תחתיות הארטישוק, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות

אפשר להכין את המנה מראש ולחמם לפני ההגשה. אפשר גם להכין את הרוטב בנפרד, לטגן את התחתיות עם הבשר אפילו יום קודם ולהשלים את סעיף 4 לפני ההגשה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן