משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קציצות פראסה ובשר ללא גלוטן

שיתוף

קציצות פראסה ובשר ללא גלוטן

שנים שמכינים אצלנו בבית קציצות פראסה לכבוד פסח, בהתחלה זו הייתה סבתא שלי ז”ל, אחריה אמא שלי שלמדה ממנה, ובפעם הראשונה שארחתי אצלי את המשפחה לליל הסדר, הכנתי גם אני.
קציצות פראסה זו מנה שאפשר להנות ממנה במשך כל השנה אבל אצלי היא מסמלת את פסח ולכן תמיד אני מכינה אותה בסמוך לחג ולארוחת החג עצמה.

כשעברתי לתזונה ללא גלוטן התאמתי גם את המנה הזו לצרכים שלי.
לא תמצאו במתכון הזה קמח מצה וגם לא כל קמח אחר (שלא בפסח יש מתכונים שמשתמשים בפירורי לחם).

פראסה
השילוב של כרישה שבושלה ועברה סחיטה אגרסיבית עד איבוד נוזלים כמעט מוחלט יחד עם בשר שומני ושהייה של שעה לפחות במקרר – יוצרים תערובת שנוח לעבוד איתה מבלי שיהיה צורך כלל בשילוב של קמח כלשהו.

אם בכל זאת, לא הצלחתם להגיע לתערובת מספיק יציבה, ההמלצה שלי היא להשתמש בקמח שקדים או בציפוי שקדים לשניצל שאני מכינה, תוכלו למצוא אותו כאן.
והערה אחרונה, אם אתם מכינים את המנה לצמחונים אז אפשר לוותר על מרכיב הבשר בכלל או לבחור תוספת חלבונית צמחית כמו עדשים או כל תוספת אחרת שמתאימה.
לדעתי אפשר גם לטבען את המנה עם תחליפי ביצה וחלבון אבל אני לא יכולה להתחייב לתוצאה….צריך פשוט לנסות….

קציצות פראסה ובשר ללא גלוטן

חשוב שתדעו
תערובת הקציצות של ניסים מתאימה לא רק לקציצות אלא גם לתבשילי עוף ופרגיות, ועל ירקות בתנור ובעיקר הכתומים שבהם.
מלח מתובל הוא דרך נפלאה לשדרג כל מנה עם מלח שהוא לא רק מלח אלא עם טוויסט מגניב של תיבול.

מה צריך?

  • 8 כרישות חתוכות גס מאד
  • 500 גר’ בשר טחון שומני (אני טוחנת צוואר עם שפונדרה)
  • 2 ביצים
  • 1 כף הקציצות של ניסים
  • 1 כפית מלח מתובל
  • שמן זית לטיגון

מה עושים עם זה?

  1. מבשלים את הכרישה בסיר מלא מים עד לריכוך מלא. מסננים וטוחנים במטחנת בשר או מעבד מזון
  2. החלק הקריטי כאן הוא לסחוט היטב את הכרישה הטחונה דרך חיתול בד כדי להבטיח בלילה נוחה לעבודה ולא רטובה מידי
  3. להעביר לקערה את הכרישה הטחונה והסחוטה, להוסיף את הבשר, הביצים והתבלינים ולערבב היטב.
  4. לתת לתערובת לנוח במקרר לפחות חצי שעה – שעה
  5. לחמם שכבה דקה (כסמנטימטר) של שמן זית במחבת, לעצב קציצות ולטגן
  6. אם התערובת רטובה מידי אפשר להוסיף ¼ כוס קמח שקדים (שקדים טחונים דק). שתוכלו למצוא כאן או הציפוי שקדים לשניצל שהוזכר כאן קודם
    מומלץ להגיש עם רבעים של לימון כדי שכל סועד יוכל לסחוט מעל הקציצות שלו.

תגובות

2 מחשבות על "קציצות פראסה ובשר ללא גלוטן"

  1. Avatar י.מגל הגיב:

    בישלתי את הכרשות בסיר לחץ והשארתי להגיר נוזלים כל הלילה. בבוקר סחטתי את הכרשות בתוך שקית בד (יצאו עוד המון מים!). התערובת יצאה מספיק יבשה כך שלא נאלצתי להוסיף שקדים טחונים. מכיוון שמשתדלת לא לטגן, והכנתי 2 ק”ג בשר (חצי חצי – פרגיות טחונות וצלעות בקר) הכנתי רוטב עגבניות טעים ובישלתי את הקציצות. יצא מצויין!

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      נשמע מעולה! תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      שימו❤️

      הזמנות שנכנסות מהתאריך 14.4 לא נוכל להתחייב שיגיעו לערב החג.
      במהלך חול המועד נצא לחופשת החג ונחזור לשרת אתכם ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן