משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קציצות בקר ברוטב חלב קוקוס

שיתוף

קציצות בקר ברוטב חלב קוקוס

המתכון הזה נולד כשרציתי לגוון את הרוטב המסורתי האדום לקציצות.

זו מנה כל כך פשוטה להכנה.

כל מה שצריך זה 5 דקות להכין את תערובת הבשר

עוד 10 דקות להכין את הרוטב

ואז עוד 30 דקות לתת להכל להתבשל ביחד

ובגלל שאפשר להוסיף לרוטב אפונה

ולהכין בזמן שהוא מתבשל, גם אורז

אז כל מה שנשאר זה לארגן את בני הבית ולהתיישב לארוחה שלמה שמכינים ב 45 דקות בסך הכל.

קציצות ברוטב קרם קוקוס

עכשיו הדגשים החשובים:

הקציצות:

בשר – אני אוהבת לטחון את הבשר שלי לבד, או לבקש מהקצב שיטחן לי שפונדרה וצוואר ואף פעם לא קונה בשר שנטחן מראש בלי שראיתי מה בדיוק טחנו.

אפשר כאן גם עוף ואפשר בהחלט קציצות על בסיס טופו או עדשים. פשוט צריך יהיה לבשל קצת פחות זמן.

הרוטב:

אם אתם לא אוהבים קוקוס אז המתכון הזה הוא פחות בשבילכם ולכן כדאי ללכת ישר למתכון של הקציצות ברוטב עגבניות.

אבל אם אתם כאן, אז תבחרו קרם קוקוס שהוא נטו קוקוס בלי כל מיני תוספים ומשמרים. זה משנה מאד בטעם ובמרקם.

האפונה – לא מחויבת המציאות אבל היא מעשירה את הרוטב והטעמים.

אפשר דרך אגב, להעשיר את הרוטב יותר אם תתחילו בכלל עם טיגון ב 2 כפות שמן קוקוס קוביות של בצל ובטטה עד להזהבה וקירמול ואז לעבור להוספת הקרם קוקוס, התבלינים והאפונה.

דגש חשוב – לקרם קוקוס יש נטייה להתפרק אם מבשלים אותו יותר מידי זמן על אש גבוהה מידי. אל תתפתו.

התיבול

אני בחרתי בקארי אבל גם תוספת של טאג’ין תביא את טעמי מזרח ועוד עניין.
אפשר להוסיף עוד נגיעה של ג’ינג’ר טרי במקום טחון.

ואבקת בצל תמיד מוסיפה עוד רובד של טעם וחיבור.

ואפשר לשלוט במידת החריפות/פיקנטיות של המנה בהתאם לכמות התיבול שתשימו. כפית שטוחה – יתנו זכרון עמום של פיקנטיות.

כפית “בהריון” תביא יותר את החריפות ופיקנטיות למנה.

טיפ חשוב

רגע לפני שאתם מכניסים את הקציצות לרוטב תטעמו אותו. תתקנו תיבול אם צריך כי אח”כ יהיה מאד קשה לתקן.

****

ואם אתם מאד אוהבים מנות קארי אז הנה עוד שתי מתכונים שכדאי להכיר: את הקארי ירקות ועוף והקארי הירוק

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותנו באינסטגרם ולתייג @ayelet_venezia או בואו לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

 

אז מה צריך?

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית תערובת קארי מסאלה
  • 2 כפיות מלח מתובל או מלח שום לימוני
  • 1 כוס כוסברה קצוצה (לא חייבים)
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1/4 כוס קרם קוקוס

לרוטב:

  • 1 פחית (400 מ”ל) קרם קוקוס נקי
  • 1 כפית אבקת קארי מסאלה
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 2 כוסות אפונה עדינה קפואה

מה עושים עם זה?

  1. מערבבים את הבשר עם התבלינים וקרם הקוקוס.
  2. לשים היטב ומניחים במקרר למנוחה של חצי שעה לפחות.
  3. בינתיים מחממים מחבת עמוקה או סיר רחב ונמוך, מוסיפים את חלב הקוקוס והתבלינים.
  4. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות
  5. מוסיפים פנימה את האפונה ומבשלים על אש נמוכה עם בעבוע קל, כ-10 דקות נוספות.
  6. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. אף פעם לא טועמים מייד אחרי שתיבלתם, אלא רק אחרי שהרוטב כבר התבשל כדי שהטעמים של התבלינים ייפתחו.
  8. אם תפל, מוסיפים מלח, אם חסר לכם עומק – תוסיפו קצת תערובת.
  9. מכינים מתערובת הבשר כדורים בגודל אחיד, מוסיפים פנימה לרוטב.
  10. מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה
  11. מגישים עם אורז ליד ואפשר אם אוהבים לסחוט מעט ליים מעל המנה

תגובות

2 מחשבות על "קציצות בקר ברוטב חלב קוקוס"

  1. Avatar אמילי דימנט הגיב:

    הי,
    מה זה אבקת בצל?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      אבקת בצל היא למעשה בצל מיובש וטחון לכדי אבקה והוא נותן טעמי בצל ומסמיך ומחבר רטבים ותערובות.
      יש לינק אליו במתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן