משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

קבב בקלי קלות

שיתוף

קבבים הם דרך נהדרת להכין ארוחת צהריים או ערב קלה

למרות שאני מכירה כמה אנשים שיאכלו קציצות קבב טבולות בטחינה, גם בשעות הבוקר.

העניין כאן הוא לבחור בשר שומני מספיק כדי לשמור על העסיסיות.

אני בדר”כ מבקשת לטחון שפונדרה ומכסה אנטריקוט

אבל גם צוואר או לחילופין שייטל ושפונדרה / מכסה אנטריקוט הם שילוב נהדר.

צילום: SOOFGI

Whatsapp Image 2020 10 14 At 7.35.40 Pm

Whatsapp Image 2020 10 14 At 7.35.40 Pm

מי סודה קרים – הם הסוד האולטימטיבי לשמר את העסיסיות של הקציצה שלעיתים נוטה להתייבש מידי.

אין לכם מי סודה בהישג יד? גם מים קרים מאד עושים את העבודה.

תיבול: כאן זה מגרש המשחקים או הקנבס שלכם שבו אתם יכולים ליצור ולהמציא כל מה שבא לכם.

Whatsapp Image 2020 10 14 At 7.35.49 Pm

Whatsapp Image 2020 10 14 At 7.35.49 Pm

אני בוחרת פשוט: אבקת בצל, אבקת שום או שום כתוש, שום שחור, מלח , אבל עוד לא מעט תערובות תבלינים יעבדו פה.

אני כל פעם משנה בהתאם למצב הרוח והרכב הסועדים.

אם ארצה קבב פיקנטי אבחר ספייסי עדנה או אליקו

אם ארצה קבב עשבוני אבחר תערובת גניש או עשבי תיבול או בלקן

אם ארצה קבב ארומטי ועוקצני אבחר את נונה דורה או את המפולפלת

אם ארצה קבב שילדים אוהבים אז כמובן לילו ספייס, הקציצות של ניסים או ונציה.

עם אותה תערובת אפשר להכין גם קציצות לרוטב.

כך שאפשר להכין תערובת ולחלק אותה בין קבבים בתנור, במחבת או על הגריל,

לבין קציצות ברוטב.

ורק שתדעו שעוד דרך לגוון את תיבול הקציצות זה להשתמש בכלל בממרחים כמו בקציצה המתובלת שהכנתי כאן

הכנתם? אל תשכחו לשתף אותנו באינסטגרם ולתייג @ayelet_venezia או בואו לשתף בקהילה שלנו בפייסבוק

ולא לשכוח! להגיש את הקבב לצד טחינה מתובלת בדואה וירקות טריים או צלויים

 

אז מה צריך?

  • 500 גר’ בשר בקר טחון, כדאי שיהיה מראש שומני
  • 2-3 שיני שום כתושות או 1 כפית שום גבישי טחון דק
  • 1 כפית גדושה תערובת הקציצות של ניסים (או כל תערובת אחרת שתבחרו)
  • 1 כפית גדושה מלח מתובל (אפשר גם מלח צ’ילי, מלח שום לימוני או המלח של סופגי)
  • 1 כפית גדושה אבקת בצל
  • 1 כפית שטוחה אבקת שום שחור
  • חצי כוס מי סודה קרים מאד

מה עושים עם כל זה?

  1. בקערה, שמים יחד את הבשר ואת התבלינים
  2. מוסיפים את מי הסודה הקרים ולשים עד שכל התערובת אחידה
  3. נותנים לתערובת לעמוד כחצי שעה כדי להתמצק ולספוג טעמים.
  4. מחממים את הגריל על חום בינוני (או תנור ל 200 מעלות, או מחבת יצוקה יבשה)
  5. יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומשטחים אותן כך שיהיו פחוסות אך עדיין מעט שמנמנות
  6. צולים 2-3 דקות מכל צד. אפשר לפתוח אחת, לטעום וגם לוודא שאכן מוכן

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן