משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

פלפל ממולא -ארוחה שלמה בצלייה אחת!

שיתוף

פלפל ממולא -ארוחה שלמה בצלייה אחת!

פלפל שושקה ממולא – ארוחה שלמה בצלייה אחת

ימי הקיץ מוציאים אותנו החוצה וגורמים לנו לחפש בישול שהוא קל, פשוט, מהיר וכזה שמאפשר לנו לארגן ארוחה קלה במאמץ מזערי.

מתוך המחשבה הזו נולד המפגש עם מיכל קורן, הבעלים של מטבחי Outdoor שמייצרת מטבחי חוץ מודולארים, מאוהבת באש וחיה את השילוב בין הבחוץ לבפנים.

במפגש יצרנו מנות שאפשר בקלות להכין במטבח הביתי או על המנגל בחצר או בטיולים והיופי שבהם זה השילוב בין חומרי הגלם לתערובות תיבול שיוצרים יחד מנות טעימות שסוגרות פינה לארוחה שלמה.

איילת ומיכל

 

והפעם: פלפל שושקה ממולא וצלוי על הגריל

פלפל שושקה המתוק מפציע לקראת הקיץ.

הוא מלא טעמים, קל למלא אותו ולצלות אותו והפעם הכנו שני סוגי מילוי: בשרי וצמחוני.

במתכונים שונים תמצאו הנחיה לקלות או לצלות את הפלפל טרם המילוי.

אני העדפתי לצלות עם המילוי כדי שגם הוא יהנה מעסיסיות הפלפל.

 

פלפל שושקה ממולא

 

במילוי הבשרי השתמשתי בבקר טחון שומני- צלעות או צוואר בשילוב אונטריב ואני אוהבת להוסיף קצת שומן כבש.

הטעמים העשירים והמדוייקים מתקבלים בזכות התיבול שעושה כאן את כל ההבדל.

אני השתמשתי כמובן באבקת בצל, קצת אבקת שום שחור ובתערובת ונציה ובמקום עשבי תיבול טריים השתמשתי בחגיגה ירוקה.

חשוב לזכור שאין כאן תערובת אחת שמתאימה אלא כל גיוון טעמים שתבחרו.

 

מילוי בשרי

 

במילוי הצמחוני טיגנתי בצל ופטריות והוספתי גבינות, גם כאן אפשר לגוון בתיבול ובסוג הירקות שתבחרו למלא. גם טופו יתאים כאן בהחלט.

בעצם, כשאנחנו מחפשים גיוון וחידוש במנות, אנחנו בדר”כ נחפש חומרי גלם חדשים או נשנה את שיטת ההכנה.

ואני מציעה לכם להישאר במה שאתם כבר מכירים ופשוט לשנות את התיבול. זה כבר יעשה את העבודה בגיוון הטעמים וחידוש מרענן של מתכונים.

 

מילוי צמחוני

 

את הצלייה עשיתי כשהפלפלים כבר ממולאים מה שדורש השגחה, זהירות וסבלנות כדי להגיע למידת רכות של הפלפל שלא יהיה סמרטוטי ורך מדי והמילוי (הבשרי) יהיה מוכן אך לא יבש מידי.

אין כאן כלל אצבע כי משך הזמן תלוי בסוג התנור ובחום שלו או בסוג המנגל.

כך או כך האש צריכה להיות בינונית ולא חזקה (חום בתנור של 200 מעלות).

העבודה עם מיכל על האש, לימדה אותי איך לא להיבהל ממנה אלא לראות בה שותפה ליצירה. היכולת לקבל ממנה גם חום, גם טעמי צלייה עמוקים שמוסיפים לטעמי התיבול וכל זה באמת בצורה קלה ופשוטה, גרמו לי לרצות לצאת החוצה ולהדליק אש ולהתחיל פשוט לבשל בה.

 

לסיום הגשתי את הפלפל על מצע של יוגורט מתובל. אפשר לותר ולהגיש פשוט ליד סלט ירקות. אבל תסתכלו על זה: ירקות יש  – הפלפל, מנה עיקרית יש – המילוי הבשרי או הצמחוני והנה בלי מאמץ – ארוחה שלמה בצלייה אחת.

פלפל שושקה ממולא על מצע של יוגורט מתובל

 

אז מה צריך?

  • 4-5 פלפל שושקה אדום יפה וישר

למילוי בשרי:

  • 250 גר’ בשר טחון (חשוב שיהיה בו שומן)
  • 1 כפית גדושה ממרח לימונים כבושים ופלפלים
  • 1 כפית גדושה ממרח עגבניות מיובשות
  • 1 כפית גדושה חגיגה ירוקה
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ¼ כפית אבקת שום שחור
  • 1 כפית המלח של סופגי
  • 1 כפית ונציה
  • ¼ כוס מי סודה או מים קרים מאוד

למילוי צמחוני:

  • 1 בצל קצוץ
  • 5-6 פטריות קצוצות
  • ¼ כוס פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה
  • ½ כוס קמח שקדים/ שקדים טחונים
  • 1 כפית חגיגה ירוקה
  • 1 כפית מלח מתובל
  • 1 כפית עשבי תיבול
  • ¼ כוס קשקבל מגורדת
  • ¼ כוס מוצרלה מגורדת
  • ¼ כוס פטה מפוררת
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות גבינה ריקוטה

למצע יוגורט:

  • ½ כוס יוגורט נקי (אני מעדיפה עם 5% שומן ויותר)
  • ½ כפית התערובת של טוטסי
  • ½ כפית מלח שום לימוני
  • 1 כפית תערובת אלון דגים

מה עושים עם זה?

מכינים את המילוי:

הבשרי- מערבבים את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.

הצמחוני- מחממים במחבת (אני חיממתי אותה על הגריל, אפשר גם בכיריים) שמן זית ומוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב.

  1. מצננים ומעבירים לקערה, מוסיפים את התבלינים, הגבינות והשקדים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים את התיבול כדי שיהיה טעים.
  2. חורצים את הפלפלים ומנקים בזהירות מגרעינים. חשוב שהפתח יהיה מרווח והפלפל ישמש ככלי קיבול.
  3. דוחסים מילוי פנימה ומשמנים מעט עם הידיים את הפלפל.
  4. מעבירים למנגל או לתבנית אפייה בתנור חם וצולים בסבלנות תוך כדי שמדי פעם הופכים בזהירות את הפלפלים במילוי הבשר כך שיצלו מכל הצדדים (חשוב שאת המילוי הצמחוני לא להפוך כי אז המילוי עלול להישפך). התהליך יכול לקחת בין 10 ל- 20 דקות. דרושה השגחה וסבלנות.
  5. מוציאים בזהירות את הפלפלים ומכינים את המצע.
  6. מערבבים את היוגורט עם התיבול וכף שמן זית ומערבבים. אפשר להוסיף גם גרידת לימון.
  7. טועמים ומתקנים את התיבול כדי שיהיה טעים.
  8. מסדרים בצלחת את היוגורט ועליו את הפלפלים.
  9. אפשר לזלף מעט שמן זית מעל, לפזר פרמז’ן מגורד ולקשט בפרוסות עגבניות שרי 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן