אז אתם לא אוכלים פסטה? בכלל? ממה אתם שבעים?
איך אפשר לוותר על פסטה? זה החיים!
אלא רק חלק מההערות והשאלות שאני נתקלת בהם מאנשים ששומעים ממני על תזונת הפליאו.
אין בה דגנים, ואין בה סוכרים (וגם לא שמנים מזוככים) אז זה אומר שאין בה פסטה רגילה.
כן. אני יודעת. הכי פשוט זה לחזור הביתה, לזרוק שקית פסטה לסיר מים רותחים, לאלתר איזה רוטב שמנת או עגבניות (או גם וגם) והופ. יש ארוחה שמשביעה. ל 3 שעות במקסימום…..
לא. אני כבר 5 שנים לא אוכלת פסטה. לפחות לא כזו שעשויה מקמח. אורז, שאני דווקא כן אוכלת מידי פעם, מקבל באהבה כל רוטב פסטה שנכין לו, ויש כאלה שיגידו שזה אפילו טעים יותר.
מאז שגיליתי את הספירל סלייסר, גיליתי שאפשר להכין “פסטה” מירקות. לסלייסר יש מספר סוגי דסקיות לפי עובי וכמה שיטות חיתוך לפי צורך ואורך והתוצאה: ספגטי מסולסל מזוקיני, גזר, בטטה או כל ירק קשה אחר שתבחרו.
המתכון הבא, יכול להיות תוספת נהדרת בכל ארוחה, הוא יכול להיות אפילו ארוחה בפני עצמה והוא יכול להיות מנה מצויינת לחג שבועות.
הכנתי “ספגטי” מזוקיני אבל גם בטטה תהיה מאד טעימה ברוטב הזה, ולמי שאין את הסלייסר הזה, פשוט חיתכו את הירק לרצועות דקות, חצאי עיגולים דקים או אפילו קוביות קטנות. הכל יעבוד כאן.
וכדי שיהיה לכם קל ונוח להגיע למוצרים שמשמשים עבור המתכון אני מצרפת לכם בסוף המתכון לינקים.
הכנתי לכם מתכונים נוספים שמתאימים לחג השבועות (וגם לימים שאחרי) וכולם מתאימים גם לצמחונים:
פשטידת גבינות ופרחים
צזיקי וגלילות חצילים
סלמון בחמאה וקראסט אגוזים
עוגת גבינה פירורים וקינוחי גבינה בכוסות, ללא גלוטן וללא סוכר
רוצים עוד מתכונים מעניינים שמתאימים גם לצמחונים ויכולים להיות תוספת נהדרת לארוחה?
אפונה מבושלת בחלב קוקוס היא דרך מעניינת וממש טעימה לאכול אפונה
שעועית ירוקה מוקפצת בתבלינים היא אחד המתכונים הכי קלים ושווים לתוספת ירוקה לכל ארוחה