מה קורה שמפגישים תרד עם פטה ותבלינים? נולד סלט פשוט טעים!
המפגש עם נדב טל שעושה סלט, הוליד 3 סלטים מלאי טעם ותיבול.
בכל פעם מחדש, זה מפעים איך חיבור כל כך פשוט של ירקות עם תבלינים וגבינות, יוצר עושר כזה של טעמים.
היופי בסלט הזה שאפשר לפרק ולהרכיב אותו מחדש איך שרוצים. את אפונת השלג אפשר להחליף בשעועית ירוקה. זה לא יהיה אותו טעם אבל זה בהחלט תחליף ראוי. ואם כבר, אז להעדיף שעועית טריה שהיא ממש הרבה יותר טעימה.
אפשר להחליף את התרד במנגולד ואני דרך אגב, הייתי מסתפקת גם בלבבות חסה
בגבינת הפטה אפשר לבחור אם זו תהיה מבקר, כבשים או עיזים. ובאיזו רמת שומן תעדיפו אותה.
חשוב לדעת שככל שגבינה רזה יותר בשומן, סיכוי סביר שהיא עברה יותר תהליכי עיבוד.
לגבי מקור החלב עבור הגבינה – זה עניין של טעם. אני מאד אוהבת את זו של הכבשים. יש בה טעם מאד עמוק ומעניין עבורי.
והתיבול. הוא זה שעושה כאן את כל ההצגה. הירקות והגבינה הם באמת רק התפאורה.
בחרנו לתבל את הגבינה עם ספייסי עדנה. ממש להטביע אותה בשמן זית איכותי ובתערובת התבלינים. אתם יכולים לבחור כל תערובת שתרצו.
התנאי הוא שהיא צריכה להיות דומיננטית בטעמים שלה ולא מלוחה מידי. גם חגיגת עגבניות או אפילו אליקו יתאימו כאן מאד. כל אחת תתן טאצ’ טעם וצבע אחר.
את הגבינה שתיבלתם, אפשר לשמור במקרר לפחות שבוע. והיא יכולה להיות מעדן בפני עצמה או תוספת לכל סלט שתבחרו.
לסלט הזה החלטנו להוסיף קראנצ’יות עם קשיו קלוי בטאבון. יש לו טעם מובחן משל עצמו ויהיה קשה למצוא לו תחליף 1:1 אבל בוטנים קלויים או קשיו שקליתם במחבת יבשה, יהיו מענה נפלא!
במתכון שכתב נדב בבלוג שלו, הוא תיבל עם מלח ופלפל. מקווה שכבר הספקתם להכיר שאצלי זה יהיה מלח מתובל או מלח שום לימוני במקום מלח רגיל.
והסלט הזה לחלוטין יכול להיות חלק משולחן החג שלכם בשבועות או סלט שאתם נהנים להגיש בבראנץ’ מפנק של בוקר.
את הוראות ההכנה המלאות תמצאו אצל עושה סלט באינסטגרם.