המפגש עם נדב טל “עושה סלט” היה מפגש מרתק ומאד מלמד.
אנשים שעוסקים באוכל, משתדלים תמיד להיות מאד מגוונים בסוגי המנות שהם מגישים.
אני אוהבת אנשים שיוצרים לעצמם בידול, שכל כך מבליט אותם מעל לאוקיינוס שהם שוחים בו. וכזה הוא נדב. הוא יצר לעצמו נישה – סלטים.
כל חיבור שיש בו ירקות ותיבול נהיה סלט. גם אם יש בו שילוב של דגים, בשר, עופות, טופו
גם אם הירקות מבושלים, צלויים, רק טריים או שילוב של כל אלה יחד.
לא פשוט להיות כל כך ייחודי באוקיינוס עמוס שפים, בלוגרים ובשלנים ביתיים והקסם של נדב שהוא עושה זאת בחן, ונראה אפילו שבלי יותר מידי מאמץ.
שווה לעקוב אחרי נדב באינסטגרם ולראות גם את הפיד המדהים שלו וגם את תהליכי העבודה המפורטים לכל סלט.
כששאלנו את נדב איך הוא הגיע בכלל להיות “עושה סלט” הוא סיפר שבבית שבו גדל, לכל אחד היה תפקיד וכילד (ועד היום) הוא כל כך שנא לשטוף כלים אחרי ארוחות משפחתיות שלקח על עצמו את ההכנות שלפני, עריכת שולחן והכנת סלטים ומאז סלטים זה “הקטע” שלו.
במפגש שלנו, החלטנו לחבר יחד 3 סלטים. שכל אחד מהם מביא למרכז הצלחת גם את הירקות וגם את התיבול.
סלט החציל, שרי ו”חול” שקדים מתובל, הוא חיבור בין חציל מטוגן שיכול להיות פרוסה כמו שעשינו או קוביות, עגבניות שרי, עגולות או תמר, או שילוב של עגבניות צבעוניות – תבחרו, כדורי מוצרלה ופירורי שקדים שהתיבול שלהם מהווה את התיבול של כל הסלט.
אנחנו בחרנו לתבל את פירורי השקדים עם חגיגת עגבניות טחונה, חגיגה ירוקה ומעט מלח שום לימוני
אתם מוזמנים לצאת מהקופסא ולחבור כל תיבול שאתם אוהבים. יתאימו כאן מאד לילו ספייס, ספייסי עדנה, טוסקנה, פילדלפיה, קייג’ון
והטיפ הכי חשוב שיש לי לתת לכם הוא להיות בהשגחה על פירורי השקדים כי דקה של חוסר תשומת לב והם נשרפים להם בתנור… אז אל תמצמצו.