משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

סלט סלרי ופטה ברוטב מנגו

שיתוף

סלט סלרי ופטה ברוטב מנגו

סלט סלרי רענן ומפתיע

סלרי, כמו כוסברה, הוא ירק שיש מי שאוהב אותו מאד ויש מי שפשוט לא סובל את הטעם הכל כך מובחן שלו.

סלרי כמו שומר, יש מי שמסתדר איתו כשהוא טרי ופחות אוהב אותו אפוי וההיפך

אז בתור ירק שנוי במחלוקת הוא מצליח כל פעם להפתיע מחדש

פעם אחת הוא הפתיע בממרח סלרי וקשיו שהכנתי

והפעם הוא הולך להפתיע בסלט.

את המתכון הזה, לסלט סלרי, פגשתי בכמה אתרים וקבוצות מתכונים. כל פעם בגרסה קצת שונה.

סלט סלרי ופטה ברוטב מנגו

צילום: @Soofgi

כשהבסיס הוא תמיד אותו בסיס:

סלרי גבעולים וקצת עלים

רוטב שומי לימוני

תוספת קראנצ’ית של אגוזים

תוספת מתקתקה של חמוציות או צימוקים.

וסלט, כמו כל סלט הוא תמיד בסיס לתוספות ושינויים.

החלק הכי חשוב כאן הוא הסלרי: זה חייב להיות סלרי כמה שיותר טרי ופריך.

סלרי עייף עם גבעולים מסמורטטים – לא יעשה את אותו אפקט וואו של הסלט

אפשר אם רוצים להוסיף לו עוד ירקות פריכים כמו מלפפונים

ועוד סוגי עלים טריים ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה לאוהבי הז’אנר או אורוגולה

הפריכות של הסלט מגיעה מגבעולי הסלרי אבל גם מהשילוב של אגוזים.

זה יכול להיות כל סוג של אגוז שיש לכם זמין, וההמלצה שלי היא להקפיץ אותו קצת עם מלח ושמן זית כדי להוסיף לו עוד יותר טעם ופריכות

דרך אגב, גבעולי סלרי קצוצים בסלט תמיד יקפיצו וישדרגו כל סלט. גם כזה של ירקות פשוט.

סלט סלרי ופטה ברוטב מנגו

צילום: @Soofgi

המתיקות בסלט צריכה להיות מתונה ולא משתלטת.

ולכן אני פחות אוהבת את הגרסה של האגוזים הממותקים אבל חמוציות בלי תוספת סוכר יתנו רגעים של מתיקות נעימה ואני גם יצרתי רוטב שמשלב מתיקות עדינה עם עוקצנות של שום וחמיצות של לימון שמאזנת ומפתיעה בטעמים.

לקחתי את קונפיטורת המנגו (גם התאנים תהיה מופלאה פה) ערבבתי אותה עם טוסקנה, מיץ לימון ושמן זית ויצרתי רוטב מלהיב ומיוחד.

דרך אגב, זה מסוג הרטבים שיתאימו לכל סלט ירוק שתבחרו. גם אם אין בו סלרי.

הגבינה:

לא חייבים אותה כאן.

הכנו את הסלט לקראת שבועות אז זה היה מתבקש. אבל פטה, שמנה ואיכותית תשתלב מעולה בסלט הזה ולדעתי גם רוקפור תעשה את העבודה נהדר.

בבחירה של הגבינה, לקחתי את הפטה של משק יעקבס זו גבינה שמנה, וטעימה. אל תתפשרו על גבינות רזות כאן כי הן יפגעו במרקם ובטעם של הסלט.

אז מה צריך?

  • 4-5 גבעולי סלרי נקיים ושטופים
  • עלי סלרי שטופים מגבעול אחד
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן
  • 1 כף חמוציות ברכז תפוחים
  • כפית שטוחה מלח שום לימוני
  • 1/4 כוס ועוד 1 כף שמן זית
  • 2-3 כפיות קונפיטורת מנגו / תאנים
  • 1.5 כפיות תערובת טוסקנה
  • מיץ לימון
  • 1/4 כוס גבינת פטה

מה עושים עם זה?

  1. את הסלרי, גבעולים ועלים קוצצים ומעבירים לקערה
  2. מחממים מחבת יבשה. כשהיא חמה, מוסיפה לה כף שמן זית ואת האגוזים, מקפיצים אותם קצת עד שהם מתחילים להיצרב, מוסיפים את המלח, מערבבים קלות
  3. מורידים מהכיריים, מצננים ומוסיפים לסלט
  4. מוסיפים את החמוציות
  5. בקערה טורפים את הקונפיטורה, תערובת טוסקנה, מיץ לימון ושמן זית
  6. שופכים על הסלט, מערבבים עד שכל הסלט מצופה ברוטב.
  7. טועמים ומתקנים טעמים (מוסיפים מעט מלח אם חסר או חצי כפית קונפיטורה אם רוצים לאזן עוד טיפה את החמיצות או מיץ לימון אם רוצים לאזן את המתיקות)
  8. מוסיפים את הגבינה, מערבבים קלות ומגישים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן