מה מכינים עם אורז אדום שיהיה קל, פשוט וטעים? סלט
כשקיבלתי את האורז האדום, ניסיתי לבשל אותו כמה פעמים, ולא הצלחתי להבין אותו.
זה לא אורז רגיל. אין לא טעם של אורז רגיל
והוא גם לא מתבשל כמוהו.
התחלתי לקרוא עליו יותר ולהעז ולנסות שוב.
האורז האדום הוא למעשה אורז לבן עם קליפה שהפיגמנט שלה אדום. אותו פיגמנט שתמצאו בעדשים שחורות או כרוב סגול, פירות יער וענבים אדומות
הוא גדל בוייטנאם.
יש לו טעם אגוזי, אפילו טיפה מעושן ואומרים שהוא עשיר בסיבים תזונתיים ברזל ואבץ.
איך מבשלים אותו
הוא מתבשל כמו אורז רגיל רק 45 דקות (!!)
מטגנים אותו בשמן (זית, קוקוס או חמאה) מוסיפים על כל כוס אורז 2 כוסות מים ומלח, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את החום לחום נמוך מאד ומבשלים בסבלנות רבה.
מה עושים איתו?
אפשר לאכול אותו ככה, מבושל, נטורל. או מתובל.
אבל אפשר להפוך אותו לבסיס לסלטי קיץ מדהימים בשילוב פירות
אפשר להוסיף לו ירקות קלויים
אפשר להקפיץ אותו עם מעט חמאה מתובלת וירקות
הוא גם יפה, גם טעים וגם מאד מיוחד!
אני שידכתי אותו לאבטיח כי זו ה- עונה שלו
הוספתי פטה – איך אפשר אבטיח בלי גבינה מלוחה? זכרונות הילדות שלי.
ובצל סגול מוחמץ. לא חייבים. אבל זה מוסיף טעם מעניין לסלט וגם קל כל כך להכין!
התיבול:
יש כאן שתי תערובות שעושות את ההבדל: המלח המתובל שמחליף את המלח הרגיל שאנחנו שמים בכל סלט ובכך כבר מקפיץ את הטעמים ומשדרג אותם
הקראנצ’ית של איילת שאם חשבתם שתתאים רק למאפים הנה היא מגיעה לסלט ומוסיפה לו יופי, קראנציות וטעם.
ההמלצה שלי היא להכין את האורז, הבצל המוחמץ והרוטב מראש.
אבל את החיתוכים הסופיים, התיבול והערבוב לעשות ממש לפני ההגשה כדי שהאבטיח יישאר פריך והסלט יהיה יפה וטעים.