כמה פשוט להכין את העוף הזה: כל מה שאתם צריכים זו תערובת תבלינים, שמן זית, קצת מייפל או דבש (ממש לא חובה) ותנור.
שעה וחצי שעתיים והקסם הזה קורה.
עוף הוא מסוג חומרי הגלם שהוא כמו ספוג.
הוא סופח כל טעם וממש. ממש צריך להתאמץ כדי לקלקל מנה של עוף.
עוף בתנור הוא גם בשבילי תמיד טעמים של בית.
אני יודעת שהרבה פעמים נשים (בעיקר) מתלוננת שעם עומס מטלות, אין להן זמן לבשל. אז אני רק אניח כאן את איך שאני מבשלת בדר”כ.
בשעה 1:00 בצהריים נכנסתי הביתה אחרי יום עמוס משימות. העוף היה כבר מופשר במקרר.
הדלקתי את התנור
ערבבתי את העוף עם התיבול ושמן הזית.
העברתי לתבנית
הכנסתי לתנור
חזרתי לעיסוקיי עד שהבנות יחזרות מהגן.
2:30 הבנות כבר היו בבית אחרי הגן והתיישבנו לאכול.
ומה שאני הכי אוהבת זה לצאת מהקופסא.
לקחת תבלין לקציצות כמו הקציצות של ניסים ולתבל איתו עוף בתנור. אתם תתאהבו. בדיוק כמוני!
אפשר להגיש את העוף עם אורז, אני אוהבת עם אפונה עדינה של סנפרוסט. מניחים אותה בסיר, שופכים מעל כוס של חלב קוקוס, כפית מלח וכפית של קארי מסאלה ונותנים לאפונה להתבשל ברוטב, עד שהאפונה חמה ורכה.
ועוד טיפ אחד חשוב אחרון:
תגוונו בתערובות לעוף: אפשר להשתמש בפילדלפיה, או בטוסקנה, או בתערובת ציידים, בתערובת על האש
ורגע לפני סיום עוד גיוון טעים ממש לעוף:
מערבבים 2 כפות של חוויאג’ למרק עם 1/4 כוס דבש, 2 שיני שום כתוש, כפית גדושה מלח ו 1/2 כוס שמן זית. מערבבים את העוף היטב עם משחת התבלינים ואופים בדיוק באותה הדרך.
ואם כבר עוף, הנה עוד כמה מתכונים ממש קלים וטעימים עם עוף: שניצל עוף ללא גלוטן, קארי ירקות עם עוף, עוף מוקפץ
6 מחשבות על "מתכון לעוף מושלם בתנור"
על איזו טמפ’ צריך להיות החום בתנור?
200 מעלות
מה אפשר לשים במקום שום גבישי (שאין לי כרגע)?
שום רגיל כתוש או פשוט לוותר
האם צריך לשנות משהו במתכון, אם משתמשים בטוסקנה במקום בקציצות של ניסים? למשל שום גבישי, האם צריך באותה כמות? תודה!
הטעמים יהיו שונים, ואם משתמשים בטוסקנה צריך להוריד מלח