איך מכינים מרק כתום, עשיר, כזה שמחמם במיוחד בימי חורף קרים?
כמעט בכל חורף המרק הראשון שעולה אצלנו לכיריים זה המרק הכתום.
יש משהו בשילוב של ירקות כתומים מתקתקים, יחד עם תבלינים חמים וטיפה עוקצניים, שעושה את ימי החורף הקרים להרבה יותר חמימים מבפנים ומבחוץ
ואולי זה בגלל שבתור קטנטנים הטעימות הראשונות הן של ירקות כתומים ובתודעה שלנו זה נצרב כאוכל מחבק, ומלא אהבה.
איזה ירקות:
מה שיש נגיש וזמין: רק בטטות, שילוב של בטטות עם גזר, דלורית ואפילו תפוח אדמה וכמובן לא לשכוח בצל, יעשו את העבודה.
אל תעצרו על מרכיב אחד או שניים – היופי במרק זה שאפשר לזרום עם מה שיש.
התיבול:
הכל תלוי בטעמים שאתם אוהבים!
קינמון, מוסקט, הל, פלפל אנגלי הם התבלינים הקלאסיים שמתאימים לירקות כתומים.
ולכן אני תמיד אבחר במתוקה של איילת, ראס אל חנות, הקציצות של ניסים או אפילו בהרט
מצד שני, גם קארי מסאלה ותערובת שווארמה (כן!כן!) יתאימו מאד לכתומים וייקחו את המרק למחוזות קצת יותר אוריינטלים.
את המתקתקות של הבטטות כדאי לאזן עם פלפלים ואפילו עם לימון פרסי לבן או שחור, החמצמצות תוסיף נופח ושכבה נוספת של טעם.
בקיצור, כמו שכתבתי לא מעט פעמים: מגרש ההמצאות שלנו הוא מגירת התבלינים שלכם
הקרמיות:
תגיע מטחינה של המרק כל עוד מידת הנוזלים תהיה בו מאוזנת.
אבל אם רוצים להעמיק את המרקם תוכלו להוסיף שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
חשוב אחרי ההוספה שלהם לא להביא את המרק לרתיחה כדי שלא יתפרקו ויוסיפו מרקם גרגירי למרק אלא להישאר ברתיחה מאד מאד עדינה.
והקראנצ’יות:
אם אתם רוצים להשקיע – תכינו צ’יפס בטטה.
אבל גם תערובת גניש, או התערובת של טליה יהיו שילוב מרתק למרק בהגשה.
ואם תרצו לגוון במרקים חורפיים אז מרק אפונה ומרק ירקות קלויים הם בהחלט מרקים שיודעים להוסיף יופי של חמימות נעימה ואישית אני ממליצה לכם לנסות את המרק ארטישוק המיוחד שלנו.