משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

מוס שוקולד ודבש מתובל

שיתוף

מוס שוקולד ודבש מתובל

שוב ראש השנה, ארוחת חג וצריך למצוא מה יהיה הקינוח השנה.

שוב אני מוצאת את עצמי מדפדפת בין דפי ספרי הבישול שלי וחוברות “על השולחן” ומחפשת השראה

ואז. מתכון של מוס שוקולד עם דבש מתחבר לי לרצון ליצור דבש מתובל ו….יש מתכון לקינוח

אני הכנתי אותו בכוסות. אפשר גם להכין אותו כעוגת מוס ולהשתמש בתחתית של עוגת הגבינה הזו

דבש מתובל? מה הסיפור? 

בדר”כ בכל מתכוני עוגות הדבש מוסיפים תבלינים דומיננטיים עם נוכחות כמו הל, ציפורן, גי’נג’ר, קינמון. כאילו מתבקש השידוך הזה בין דבש לתבלינים

אבל אני לא רציתי את הטעם המובחן שלהם. רציתי אותם עדינים. ברקע. נותנים את הניחוח. טאץ’ עדין ולא משתלט.

וזו הסיבה שחיממתי את הדבש איתם ואז הוצאתי אותם. הם היו שם והשאירו עקבות של ארומה. באותה מידה דרך אגב, אפשר להוסיף לקינוח קורט מהתבלינים כשהם טחונים. ואז הטעם שלהם יהיה מורגש הרבה יותר.

כשהכנתי את המתכון, הוספתי מעל קראנצ’ של תפוחי עץ מקורמלים ומתובלים. ההמלצה שלי – תכינו כמות כפולה ותשימו גם בתחתית הכוס או אפילו באמצע. יש משהו בחיבור בין תפוחים לשוקולד ודבש שיוצר מפגש מרענן ומלא טעמים

ועוד הערה חשובה: יש רגע במתכון, כשמחברים את השוקולד עם קציפת הביצים שהמסה מתקשה. אל תדאגו. לא עשיתם טעות. הכל בסדר. פשוט תמשיכו לערבב

ואולי אפשר לקחת מזה כאנלוגיה לחיים, שגם אם רגע נהיה קשה, תמשיכו להיות בפעולה וזה יסתדר וייצא מזה בסוף גם משהו טעים!

מה צריך?

מה עושים עם זה?

  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ורכה ומעבירים למקרר
  2. בסיר, מחממים את ההל, קינמון וכוכב אניס עד שהתבלינים מתחילים להפיץ ריח
  3. מוסיפים את הדבש ומבשלים יחד כ 10 דקות על אש נמוכה. מוציאים את התבלינים מהדבש.
  4. מקציפים את הביצים עד לקצף תפוח, מוסיפים בזרם דק את הדבש וממשיכים להקציף כ 5 דקות
  5. ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי (סיר עם מים חמים)
  6. מוסיפים לקציפת הביצים את השוקולד המומס ומערבבים בעדינות (לשים לב שזה החלק שהמסה כביכול מתקשה. תמשיכו לערבב)
  7. מקפלים את מסת השוקולד לקצפת עד שנהיית תערובת אחידה. (מקפלים. לא מערבבים)
  8. מעבירים לכוסיות הגשה ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות
  9. במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים ומטגנים עד שהם מתקרמלים
  10. מוסיפים את הקינמון והאגוז מוסקט הטחונים וממישיכם לערבב עוד קצת, מוסיפים את כפית הדבש ונותנים להכל להתבשל עוד 2-3 דקות יחד.
  11. מוציאים את הכלים מהמקפיא ומחלקים מהתפוחים המקורמלים מעל
  12. כדי לשלב את התפוחים גם בתחתית או באמצע – מדלגים על סעיף 8, כלומר מכינים את המוס, את התפוחים ואז מרכיבים את השכבות בכוסיות ומעבירים למקרר ולא למקפיא

אם רוצים, אפשר לשים תפוחים מקורמלים בתחתית או באמצע הכלי ועל זה למזוג את המוס

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן