משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

מאפה ללא גלוטן של שומר ועגבניות בבשמל בצל

שיתוף

מאפה ללא גלוטן של שומר ועגבניות בבשמל בצל

מי מכם אוהב שומר?

כילדה לא אהבתי סוכריות אניס או כל מה שהיה לו טעם או ריח אניסי.

ולכן לא ראיתי איך אני מתחברת לשומר. שהוא פקעת מלאת טעמים אניסים מרעננים.

עם השנים התאהבתי בו ולמדתי להתענג על סלט שומר חמצמץ או בלשון המרוקאים “ביש בש”

וכשעונת השומר בעיצומה אני אוהבת לקנות ולהכין סלט שתמיד נמצא במקרר ואפשר לשלוף.

והתענוג היותר גדול הוא לראות את הילדות שלי מחסלות אותו.

זה סלט כל כך פשוט שכל מה שצריך לעשות בו זה לחתוך את השומר לפרוסות, להוסיף לו מלח, שמן זית וה-מון מיץ לימון וזהו. הסלט מוכן והוא פשוט וטעים.

אם אתם רוצים לשדרג אותו אז אפשר להוסיף לו פלחים של תפוז או קלמנטינה ולהשתמש במיץ שלהם במקום מיץ לימון.

אז עכשיו מגיע השלב הבא של השומר. שומר אפוי.

מה שמדהים בעיני בשומר אפוי זו העובדה שהעוקצנות האניסית שלו מתמתנת ובמקומה מתקבלת מתקתקות מיוחדת במינה.

מאפה ללא גלוטן של שומר ועגבניות בבשמל בצל

האתגר במאפה הזה היה ליצור בשמל ללא גלוטן שאינו מבוסס על שום סוג של קמח וגם ליצור מעטה פריך מלמעלה שלא יהיה מפירורי לחם כמו שבדרך כלל קורה במאפים. שוב, כי המטרה היא ליצור מאפה שהוא ללא גלוטן.

יש משהו מרתק בשילוב הטעמים של שומר עם בצלים שונים ועגבניות. אני מעדיפה להשתמש בעגבניות שרי פשוט כי באפייה הטעם החמצמץ שלהן מתעדן והן עדיין מספיק פריכות כדי להשתלב במגוון המרקמים והטעמים שיש במאפה

אז מה צריך?

לבשמל בצל ללא גלוטן:

  • 50 גר’ חמאה (או שמן קוקוס לגרסת הפרווה)
  • 2 כפות גדושות אבקת בצל
  • 2 כוסות שמנת מתוקה (או קרם קוקוס אם רוצים מאפה פרווה)
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • מעט מלח דק

למעט פריך:

מה עושים עם זה?

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות
  2. חותכים את השומר הכרישה והבצל לפרוסות דקות, את עגבניות השרי חוצים לשתיים או פורסים לפרוסות את העגבניות השלמות
  3. מסדרים את הירקות בתבנית (אני משתמשת בתבנית פיירקס בינונית) ומפזרים מעליהם את תערובת עשבי התיבול והמלח המתובל
  4. מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את אבקת הבצל וטורפים היטב עד לקבלת רביכה (לשים לב לעבוד על אש נמוכה כדי שהרביכה לא תישרף)
  5. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים וטורפים היטב עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהכיריים
  6. שופכים את הבשמל על הירקות בתבנית
  7. מכניסים לתנור ואופים שעה
  8. מוציאים מהתנור, מערבבים את קמח השקדים עם התבלינים והגבינה המגורדת ומפזרים/מפוררים מעל המאפה.
  9. מחזירים ל 10 -15 דקות נוספות עד לקבלת מעטה פריך ושחום.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן