משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

לחם שקדים ללא גלוטן

שיתוף

כשעוברים לתזונה נקייה מגלוטן, אחד הדברים הראשונים שיורדים מהתפריט זה הלחם.
איך אפשר בלי לחם? זו השאלה הראשונה שאני נשאלת
ואני עונה שאפשר. זה עניין של הרגל. בהתחלה זה קשה.
גם כי מחפשים על מה למרוח. יש לנו מן הרגל כזה של למרוח. ופתאום אין על מה.
וגם כי לפעמים כל מה שמתחשק זה לאכול ארוחה זריזה. כזו שלא דורשת שעות של תכנונים ועמידה במטבח. כמו שפעם, היינו פשוט חוטפים שתי פרוסות לחם או איזו לחמניה נחמדה, ממלאים בכל טוב והנה ארוחה.

ולאט לאט, עם ההתמדה, ועם השינוי בחשיבה, גם הלחם פחות חסר.
אבל לפעמים מתגנב געגוע. כזה שעדיין רוצה להנות מהמריחה. מהלחם עם הגבינה הלבנה והעגבניה וקצת מלח מעל. כזה פשוט.
ולפעמים פשוט צריך למצוא פתרון יצירתי כשאני רוצה לתת לילדות כריך לגן ושלא יהיה בו קמח. כלשהו. (והניסיון מלמד שאם לא אשלח כריך, אקבל הודעה מהגננת שמיידעת אותי שגם היום הבת שלי אכלה לה את הכריך….ושהיא ממליצה לשלוח עם הילדה בכל זאת, כריך לגן…)

 

אפשר להכין בתבנית מאפינס או בתבנית של לחם. לבחירתכם

החיפוש אחר תחליף, וכזה שיהיה ממרכיבים פשוטים ובריאים, כי כבר הבנתם אני מקווה שאני חסידת הבישול הפשוט, הוביל אותי למתכון של לחם טחינה. רק שלפעמים טעם הטחינה היה מודגש מידי וחמאת שקדים, במיוחד אם היא מאד איכותית, נותנת טעם אגוזי, עדין ולדעתי הרבה יותר טעים.

עוד שדרוג חשוב במתכון זה תוספת המים הקרים שיוצרים (יחד עם השילוב של סודה לשתייה ומיץ לימון) את העסיסיות והאווריריות.

תהנו…ואני ממש אשמח לשמוע איך יצא הלחם שלכם.

מה צריך?

  • 1 כוס חמאת שקדים
  • 3 ביצים
  • כף מיץ לימון/ חומץ תפוחים אורגני
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף ממתיק (דבש/סילאן/מייפל) (אפשר גם בלי)
  • 1/4 כוס מים קרים
  • קמצוץ מלח מתובל (גם מלח רגיל זה בסדר)

ומה עושים עם זה?

  1. טורפים הכל היטב,
  2. מעבירים לתבנית שקעים (ללחמניות) או תבנית אינגליש קייק (ללחם)
  3. לתנור לכ 15-20 דקות על 180 מעלות.

כמה פשוט…ככה קל. ולא. אין בזה קמח. השילוב של חמאת השקדים (אפשר לשלב או להחליף עם טחינה) עם הביצים, יוצרת מרקם כאילו של קמח.
ואם צריך לבחור תחליף ללחם ללא גלוטן, אני מעדיפה תחליף כזה על פני תחליפים שמלאים בסוכרים, חומרים משמרים ועמילנים ריקים מתוכן.

תגובות

26 מחשבות על "לחם שקדים ללא גלוטן"

  1. Avatar שולי מיכלין הגיב:

    האם ניתן להחליף את הביצים בפישתן, לטבעונים ?
    תודה על מתכונים נפלאים.

  2. Avatar איילת ונציה הגיב:

    אפשר לנסות, אני לא יודעת להגיד לך כי לא ניסיתי. אך אם תנסי וזה יצליח את מוזמנת לשתף 🙂

  3. Avatar רעות הגיב:

    וואו זה יוצא לחם ממש ממש יקר….

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      הי רעות
      יקר זה לגמרי עניין יחסי
      כשזה מגיע למוצרים שהם ללא גלוטן, יש אופציה “זולה” יותר שזה כל הקמחים מלאי העמילנים, סוכרים ומשמרים
      ויש אופציה בריאה יותר של שקדים או טחינה
      כל אחד בוחר מה שנכון עבורו

      1. Avatar גל הגיב:

        טעם הביצה מורגש ?

        1. Avatar איילת ונציה הגיב:

          באופן אישי חושבת שלא אבל זה מאד אישי..

  4. Avatar קרן הגיב:

    היי, הטעם נפלא! אבל, הכנתי בצורת לחם וכשהוצאתי מהתנור כל הגובה של הלחם ירד. בנוסף 15-20 דקות ממש לא הספיק לי לאפייה (אולי היה צריך טורבו?) וגם אחרי עוד כעשר דקות זה נראה בהיר יוצר ממה שרואים אצלך בתמונות. בכל מקרה כסנדוויץ זה פחות מתאים כי לא ממש מחזיק כמו פרוסת לחם רגילה אלא קצת מתפרק. משהו שעשיתי לא נכון? אבל שוב, הטעם נפלא ואין ספק שאכין זאת שוב! אשמח לדעת איך להשתפר בשביל הפעם הבאה..

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      הי קרן,
      קודם כל אפייה חייבים טורבו. אז זה מפזר את החום בצורה אחידה ואופה את המאפה כמו שצריך. אם זה יצא רך מידי אז 1. זה לא נאפה כמו שצריך ו 2. אולי כדאי להוריד את כמות המים כדי שייצא פחות רך

  5. Avatar אילת הגיב:

    היי איילת
    כמה גר זה כוס חמאת שקדים?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      אני מעריכה שזה משהו כמו 150 גר’

  6. Avatar ראות הגיב:

    שלום ותודה על המתכון. האם ניתן להחליף את חמאת השקדים בקמח שקדים? אם כן, לפי איזו כמות? תודה

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      הי ראות אלה יהיו שני מתכוננים שונים

  7. Avatar יהודית הגיב:

    הכנתי בצורת מאפינס. אפיתי במצב טורבו אולי 5 דקות. יצא מצוין. שמתי כ200 גר’ חמאת שקדים.

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      נשמע מעולה

  8. Avatar יעל הגיב:

    הלחם שקדים הפך חלת הבית ועוגת הבית לפי הצורך ואנו מאד נהנים ממנו תודה רבה על המתכון (:

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      איזה כיף לקרוא!

  9. Avatar לימור הגיב:

    שלום רב
    כמה מאפינס יוצאים?
    האם זמן האפייה זהה ללחם ולמאפינס?
    תודה, בריאות

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      יוצאים בין 12 ל 14 מאפינס, וזמן האפייה כמעט זהה. תלוי כמובן בסוג התנור ועוצמתו

  10. Avatar לימר הגיב:

    תודה רבה על המענה.
    אני רוצה להכין חצי כמות – האם להשתמש בביצה אחת או שתיים?
    בריאות

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      אחת עדיף

  11. Avatar חן הגיב:

    שלום,
    האם ניתן להחליף את חמאת השקדים בממרח שקדים?
    ושאלה כללית-איך ניתן לדעת מתי מומלץ להשתמש בטורבו ומתי לא?

    תודה רבה מראש!

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      ממרח שקדים וחמאת שקדים זה אותו מוצר 🙂
      ואני משתמשת בטורבו בעיקר במאפים וגם כל פעם כשיש יותר מתבנית אחת בתנור

  12. Avatar אילנית הגיב:

    שאלה: האם ניתן להשתמש בשקדייה?תודה

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      כן בהחלט

  13. Avatar שלומי הגיב:

    האם ניתן לשלב חצי כוס טחינה וחצי כוס קמח שקדים?

    1. Avatar איילת ונציה הגיב:

      צריך לנסות, האמת שלא ניסיתי. אולי עדיף חצי כוס טחינה וחצי כוס חמאת שקדים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      לקוחות יקרות ויקרים – יצאנו לחופשת החג

      אנחנו מאחלים לכם חג רגוע ומתובל בכל טוב
      החנות האינטרנטית אומנם ממשיכה להיות פתוחה
      אך שירות הלקוחות והמשלוחים יחזרו לפעול ב 30.4

      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן