כשעוברים לתזונה נקייה מגלוטן, אחד הדברים הראשונים שיורדים מהתפריט זה הלחם.
איך אפשר בלי לחם? זו השאלה הראשונה שאני נשאלת
ואני עונה שאפשר. זה עניין של הרגל. בהתחלה זה קשה.
גם כי מחפשים על מה למרוח. יש לנו מן הרגל כזה של למרוח. ופתאום אין על מה.
וגם כי לפעמים כל מה שמתחשק זה לאכול ארוחה זריזה. כזו שלא דורשת שעות של תכנונים ועמידה במטבח. כמו שפעם, היינו פשוט חוטפים שתי פרוסות לחם או איזו לחמניה נחמדה, ממלאים בכל טוב והנה ארוחה.
ולאט לאט, עם ההתמדה, ועם השינוי בחשיבה, גם הלחם פחות חסר.
אבל לפעמים מתגנב געגוע. כזה שעדיין רוצה להנות מהמריחה. מהלחם עם הגבינה הלבנה והעגבניה וקצת מלח מעל. כזה פשוט.
ולפעמים פשוט צריך למצוא פתרון יצירתי כשאני רוצה לתת לילדות כריך לגן ושלא יהיה בו קמח. כלשהו. (והניסיון מלמד שאם לא אשלח כריך, אקבל הודעה מהגננת שמיידעת אותי שגם היום הבת שלי אכלה לה את הכריך….ושהיא ממליצה לשלוח עם הילדה בכל זאת, כריך לגן…)
אפשר להכין בתבנית מאפינס או בתבנית של לחם. לבחירתכם
החיפוש אחר תחליף, וכזה שיהיה ממרכיבים פשוטים ובריאים, כי כבר הבנתם אני מקווה שאני חסידת הבישול הפשוט, הוביל אותי למתכון של לחם טחינה. רק שלפעמים טעם הטחינה היה מודגש מידי וחמאת שקדים, במיוחד אם היא מאד איכותית, נותנת טעם אגוזי, עדין ולדעתי הרבה יותר טעים.
עוד שדרוג חשוב במתכון זה תוספת המים הקרים שיוצרים (יחד עם השילוב של סודה לשתייה ומיץ לימון) את העסיסיות והאווריריות.
תהנו…ואני ממש אשמח לשמוע איך יצא הלחם שלכם.
26 מחשבות על "לחם שקדים ללא גלוטן"
האם ניתן להחליף את הביצים בפישתן, לטבעונים ?
תודה על מתכונים נפלאים.
אפשר לנסות, אני לא יודעת להגיד לך כי לא ניסיתי. אך אם תנסי וזה יצליח את מוזמנת לשתף 🙂
וואו זה יוצא לחם ממש ממש יקר….
הי רעות
יקר זה לגמרי עניין יחסי
כשזה מגיע למוצרים שהם ללא גלוטן, יש אופציה “זולה” יותר שזה כל הקמחים מלאי העמילנים, סוכרים ומשמרים
ויש אופציה בריאה יותר של שקדים או טחינה
כל אחד בוחר מה שנכון עבורו
טעם הביצה מורגש ?
באופן אישי חושבת שלא אבל זה מאד אישי..
היי, הטעם נפלא! אבל, הכנתי בצורת לחם וכשהוצאתי מהתנור כל הגובה של הלחם ירד. בנוסף 15-20 דקות ממש לא הספיק לי לאפייה (אולי היה צריך טורבו?) וגם אחרי עוד כעשר דקות זה נראה בהיר יוצר ממה שרואים אצלך בתמונות. בכל מקרה כסנדוויץ זה פחות מתאים כי לא ממש מחזיק כמו פרוסת לחם רגילה אלא קצת מתפרק. משהו שעשיתי לא נכון? אבל שוב, הטעם נפלא ואין ספק שאכין זאת שוב! אשמח לדעת איך להשתפר בשביל הפעם הבאה..
הי קרן,
קודם כל אפייה חייבים טורבו. אז זה מפזר את החום בצורה אחידה ואופה את המאפה כמו שצריך. אם זה יצא רך מידי אז 1. זה לא נאפה כמו שצריך ו 2. אולי כדאי להוריד את כמות המים כדי שייצא פחות רך
היי איילת
כמה גר זה כוס חמאת שקדים?
אני מעריכה שזה משהו כמו 150 גר’
שלום ותודה על המתכון. האם ניתן להחליף את חמאת השקדים בקמח שקדים? אם כן, לפי איזו כמות? תודה
הי ראות אלה יהיו שני מתכוננים שונים
הכנתי בצורת מאפינס. אפיתי במצב טורבו אולי 5 דקות. יצא מצוין. שמתי כ200 גר’ חמאת שקדים.
נשמע מעולה
הלחם שקדים הפך חלת הבית ועוגת הבית לפי הצורך ואנו מאד נהנים ממנו תודה רבה על המתכון (:
איזה כיף לקרוא!
שלום רב
כמה מאפינס יוצאים?
האם זמן האפייה זהה ללחם ולמאפינס?
תודה, בריאות
יוצאים בין 12 ל 14 מאפינס, וזמן האפייה כמעט זהה. תלוי כמובן בסוג התנור ועוצמתו
תודה רבה על המענה.
אני רוצה להכין חצי כמות – האם להשתמש בביצה אחת או שתיים?
בריאות
אחת עדיף
שלום,
האם ניתן להחליף את חמאת השקדים בממרח שקדים?
ושאלה כללית-איך ניתן לדעת מתי מומלץ להשתמש בטורבו ומתי לא?
תודה רבה מראש!
ממרח שקדים וחמאת שקדים זה אותו מוצר 🙂
ואני משתמשת בטורבו בעיקר במאפים וגם כל פעם כשיש יותר מתבנית אחת בתנור
שאלה: האם ניתן להשתמש בשקדייה?תודה
כן בהחלט
האם ניתן לשלב חצי כוס טחינה וחצי כוס קמח שקדים?
צריך לנסות, האמת שלא ניסיתי. אולי עדיף חצי כוס טחינה וחצי כוס חמאת שקדים