משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

משלוחים לנקודת איסוף חינם בהזמנות מעל 150 ש"ח, משלוח עד הבית חינם מעל 300 ש"ח

כרוב ממולא מתובל

שיתוף

איך מכינים ארוחה מלאה וזולה בסיר אחד

המתכון של הכרוב ממולא ומתובל הוא אחד המתכונים הזולים, הפשוטים והטעימים שיצא לי להכין.

כל מה שצריך זה:
כרוב, אורז, בשר טחון, עשבי תיבול, שמן זית וכמובן תבלינים.

כרוב בסיר

הכנה מהירה ופשוטה. אפייה לא ארוכה מידי בתנור ויש ארוחה שלמה.

והיופי במתכון הזה שאפשר לגוןן אותו ובכל פעם עם תערובת תבלינים אחרת.
ההצעות שעלו בקהילת התבלינים שלנו היו: לתבל עם הקציצות של ניסים, בלקן, הברביקיו של נווה, נונה דורה, ציידים, בהרט, לילו ספייס – תראו כמה אפשרויות שונות של טעמים.

המתכון הגיע מהפקת מתכונים ערביים שסופגי הצלם שלנו, צילם בה והביא את ההשראה ממנה אל המטבח שלנו.

למי שנמנע מבשר אפשר להשתמש בעדשים ירוקות, שחורות והמון פטריות קצוצות

למי שנמנע מפחמימות אפשר לוותר על האורז

את האורז אפשר להחליף בקינואה או בפריקי ואפילו בורגול

מה שחשוב זה שתמצאו את הדרך שלכם ליצור את הטעמים שאתם אוהבים.

בגלל שהתערובת מלאה באורז, בשר וירקות – אפשר לשים תיבול בנדיבות וזה ממש לא יהיה מידי.

שימו לב שלא הוספנו נוזלים לסיר, יש נוזלים בכרוב ובתערובת והתבשיל נעשה ונשאר עסיסי.

עוד פרט חשוב הוא לדאוג להשאיר שוליים כאשר מוסיפים את המלית כדי שתוכלו ליצור עיטוף מלא שלה עם הכרוב.

 

סרטון עם שלבי ההכנה מחכה לכם בערוץ ה האינסטגרם שלנו

ואנחנו ממש נשמח לראות את התמונות שלכם עם המנה שאתם הכנתם והתיבול שבחרתם. 

אל תשכחו כמובן לתייג אותנו כדי שנוכל לראות ולשתף ולהתגאות בכם.

 

מה צריך?

  • סיר רחב ועמוק, עם מכסה, שמתאים לתנור (סוטאז’), אפשר גם תבנית
  • 1/2 כרוב
  • 500 גר’ בשר טחון
  • 1 כוס אורז
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה ו/או נענע ו/או כוסברה)
  • 1/3 כוס חמוציות ברכז תפוחים
  • אופציונלי: 1/3 כוס שקדים / אגוזים / קשיו קצוצים או צנוברים
  • 1 חציל חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • שמן זית – 3 + 2 כפות + 1/4 כוס
  • 2 כפיות מלח שום לימוני
  • 2 כפיות אבקת בצל
  • 1 כפית חגיגת עגבניות
  • 1 כפית ספייסי עדנה
  • 1/2 כפית המפולפלת 
  • 1 כפית גדושה המתוקה של איילת
  • 1 כפית תערובת אלון דגים

מה עושים עם זה?

  1. מבשלים את הכרוב בסיר עם מים עד לרתיחה עדינה במשך 20 דקות. חשוב לא לבשל מידי כדי שהכרוב לא יהיה סמרטוטי, אלא מרקם העלים יהיה רך ועדיין פריך.
  2. מסננים מהמים ושומרים בצד.
  3. את האורז משרים במים ל 30 דקות
  4. מחממים תנור ל 200 מעלות
  5. מכינים את המלית בקערה שמים את עשבי התיבול, הבשר הטחון, האורז לאחר שסיננו מהמים, התבלינים (למעט האלון דגים) ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את החמוציות ואם רוצים גם אגוזים או צנוברים ומערבבים שוב.
  7. במחבת (אפשר בסיר שבו נשים את המנה כולה) מוסיפים 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את החציל עד להשחמה. אם צריך, מוסיפים עוד שמן.
  8. מוסיפים את החצילים לקערת המלית.
  9. באותה מחבת מוסיפים במידת הצורך 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד להשחמה ומוסיפים לקערת המלית ומערבבים הכל יחד
  10. מפרקים בזהירות את עלי הכרוב ומסדרים בתחתית הסיר או התבנית.
  11. מוסיפים מעל את המלית, ומהדקים אותה היטב כשאנחנו משאירים שוליים חופשיים
  12. מסדרים עוד שכבה של עלי כרוב מעל ודוחפים אותם לשוליים כך שיעטפו את המלית כולה
  13. חשוב שגם בתחתית וגם בכיסוי לא יישארו מרווחים ועלי הכרוב יכסו הכל היטב
  14. מזלפים 3 כפות שמן זית מעל ומפזרים את תערובת אלון דגים
  15. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך שעה.
  16. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות / לצלות למשך רבע שעה נוספת עד שהחלק העליון משחים.
  17. מוציאים, חותכים למשולשים או ריבועים ומגישים. 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כדאי לדעת על התערובות שלנו

הכי טרי שיש

התערובות נטחנות ונארזות בסמוך למשלוח -
אין אצלנו תבלינים שעומדים על המדף

התערובות שלנו כשרות

כשרות בד"צ בית יוסף ורבנות צפון השומרון.
חלק מהמוצרים עם כשרויות מקומיות

מומלץ לאחסן במקום נגיש

כדאי לשמור את התערובות במקום שבו הן יהיו זמינות
לשימוש יומיומי

גם הקופסאות מועילות

הקופסאות אטומות לשמירה על הטריות ומתאימות
למגוון שימושים בבית

אולי תאהבו גם:

סל קניות
0
    0
    הסל שלך

    הסל שלך ריק כרגע

    הגיע הזמן למלא אותו (ואת הבית!) בטעמים ובריחות נפלאים
      אופן המשלוח
      מה הקופון שלך?
      חנות
      0 הטעמים המועדפים שלי
      0 פריטים עגלה
      החשבון שלי
      • הרשמה
      שכחת סיסמה? אין בעיה. מייד נשלח לך מייל שיסדר את זה
      דילוג לתוכן